image

Politie pakt weer inbreker dankzij vind-app

maandag 22 juli 2013, 16:32 door Redactie, 2 reacties

De politie heeft weer een inbreker dankzij een vind-app weten aan te houden, de zoveelste in korte tijd. Dit weekend ontdekte een inwoner van Hilversum dat de deuren van zijn woning openstonden. Uit de woning bleek onder andere een smartphone gestolen te zijn en de autosleutels, die de inbreker gebruikte om de auto van de bewoner te stelen. Op de smartphone was een vind-app geïnstalleerd.

De bewoner kon zo de locatie van de gestolen smartphone lokaliseren en dit aan de politie doorgeven. Agenten vonden op de locatie inderdaad de gestolen auto, waarbij de bestuurder werd aangehouden. In en bij de auto werden goederen gevonden die uit de woning waren gestolen, waaronder tassen, sleutels, barbecuespullen en drink- en etenswaren.

Arrestatie
De 25-jarige bestuurder, een bekende van de politie, werd meegenomen naar het politiebureau en is in verzekering gesteld. Onlangs gebruikte een Duitser in Den Haag een vind-app om zijn gestolen iPad te traceren en werden nog meer inbrekers aangehouden dankzij de handige apps.

Reacties (2)
23-07-2013, 08:02 door N4ppy
Een auto verstop je niet zo makelijk in een flatgebouw :)
23-07-2013, 12:32 door schele
... en de autosleutels, die de inbreker gebruikte om de auto van de bewoner te stelen.
Goed dat er even bijstaat waar tie de sleutels voor gebruikte, weet nooit he :)

Wat meer on topic: het lijkt alsof de politie eindelijk wat betere PR aan het doen is en beter reagert op dit soort vind apps. Is er iets gewijzigd waardoor ze nu wel op mogen treden? Weet iemand een duidelijke dan wel / dan niet regel die de politie hanteert voor dit soort dingen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.