image

MaskMe beschermt privacy met wegwerp-identiteit

maandag 22 juli 2013, 17:02 door Redactie, 6 reacties

Om te voorkomen dat e-mailadressen, creditcardgegevens en zelfs telefoonnummers in verkeerde handen terechtkomen is er een nieuwe browseruitbreiding die de online privacy van internetgebruikers moet beschermen. MaskMe is ontwikkeld door het Amerikaanse privacybedrijf Abine en zorgt ervoor dat consumenten werkende wegwerpgegevens kunnen invullen.

Het gaat dan om creditcardnummers, telefoonnummers en e-mailadressen die de gebruiker aan een webwinkel kan doorgeven. Zodoende is het nog steeds mogelijk om met een creditcard te betalen of ergens te registreren, maar in het geval de gegevens gecompromitteerd raken, betreft het alleen wegwerpgegevens.

Weggeven
De webwinkel zal het echte e-mailadres of creditcardnummer nooit te zien krijgen. "Bedrijven zijn wanhopig om te weten wie je bent, omdat zij ervan profiteren, maar waarom zou jij je laten zien? Het heeft geen voordeel voor jou, de gebruiker, om je echte informatie op internet weg te geven", aldus Abine.

Het bedrijf stelt dat het de gegevens die het opslaat nooit zal verkopen. MaskMe gebruikt 256-bit AES-encryptie met 'row-level' salts, wat betekent dat elke gebruiker zijn eigen salt heeft. Verder heeft het privacybedrijf geen toegang tot de wachtwoorden of encryptiesleutels van gebruikers.

Van MaskMe, dat momenteel werkt op Firefox en Google Chrome, zijn twee versies. Een gratis versie die alleen wegwerp e-mailadressen ondersteunt en een betaalde versie van 5 dollar per maand met alle opties.

Reacties (6)
22-07-2013, 17:20 door Anoniem
MaskMe is nodeloos ingewikkeld en bewerkelijk. Ik geef de voorkeur aan 10 minute mail, niets achteraf te blokkeren of te deactiveren, na 10 minuten -of na verlenging met 10 minuten- zie je er nooit meer iets van.
http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html
22-07-2013, 21:56 door Anoniem
Maskme - Abine USA: goh... Het is al weer lang genoeg geleden dat de drieletter-diensten in het nieuws waren zeker. Echt, het gaat goed met je privacy, en als dat niet zo is mag en kan een medewerker van dat bedrijfje je er niets over zeggen.
Verder zijn er zoals hierboven gemeld al jaren mogelijkheden voor tijdelijke email en eenmalige bruikbaar uitziende gegevens. Gelieve pr-berichtjes voortaan duidelijk scheiden van nieuws met een vermelding als "Reclame" of hipper "Advertorial".
23-07-2013, 07:31 door Anoniem
Probleem is, 10minutemail is op veel sites geblokkeerd.
Ik heb MaskMe nog niet geprobeerd, maar ik kan me voorstellen dat ook deze mails zullen worden geweerd.
23-07-2013, 07:55 door Acumen
Door Anoniem: MaskMe is nodeloos ingewikkeld en bewerkelijk. Ik geef de voorkeur aan 10 minute mail, niets achteraf te blokkeren of te deactiveren, na 10 minuten -of na verlenging met 10 minuten- zie je er nooit meer iets van.
http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html
Als je leest biedt MaskMe iets meer dan alleen een email adres. Verder heb ik ook ervaringen dat de 10 Minute email adressen herkend lijken te worden en daarom niet werken. Daar naast is 10 minuten wel erg kort als je een online bestelling zou doen en de status updates wenst te ontvangen. Wat mij betreft daarom alleen geschikt voor registraties bij sites waarvan je niet wil dat ze je email adres hebben.

Ik maak me meer zorgen om de privacy bij MaskMe. Ze staan niet boven de wet, die ik overigens niet tot op de komma ken. Het lijkt me echter dat zij i.i.g. ook onder de Patriod Act vallen...
23-07-2013, 09:40 door Anoniem
De boodschap van MaskMe: vertrouw niet een deel van je informatie toe aan alle sites die je tegenkomt. In plaats daarvan kun je beter al je informatie aan ons toevertrouwen. Kijk maar eens hoe mooi onze blauwe ogen zijn.

MaskMe fungeert als proxy voor mail, telefoon, creditcards en paswoorden. Dat is wel erg makkelijk voor de NSA, nu hoeven ze maar op 1 plaats een tap te zetten om letterlijk al je gegevens te krijgen. MaskMe slaat namelijk alles op (kan ook niet anders met deze functionaliteit). Maar, volgens de FAQ: "Rest assured that all this data is stored securely."

https://www.abine.com/maskme/data-use/

Sommige maatregelen lijken goed in elkaar te zitten (
encrypted locally with your password before being sent to our cloud servers
), terwijl andere gewoon niet waar zijn (
we encrypt it on our cloud servers, so we can't see it.
en
Never stored ... (but) temporarily cached
). Maar dan nog: je kunt niets controleren en je weet ook niet of de implementatie goed gedaan is.
23-07-2013, 12:28 door schele
Wat hier niet goed staat is dat om dat te laten werken je wel even zogenaamde "MaskedCards" met een saldo aan moet maken bij MaskMe. Maw: je maakt bij MaskMe kaarten aan en moet daar ook geld opzetten voor je er iets mee kunt.

Ik kan niet voor Amerika spreken, maar hier is de credit card nog steeds een zeer veilig betaalmiddel: een dispuut met een betaling kun je gewoon aanvechten en er zijn allerlei verzekeringen standaard. Probeer dat nog maar eens als je niet via je eigen credit card iets koopt maar via een MaskedCard als tussenkaart.

Gebruik dit maar voor fake IDs online: http://www.fakenamegenerator.com/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.