image

PayPal accepteert minderjarige hackers

donderdag 25 juli 2013, 16:16 door Redactie, 0 reacties

PayPal heeft het beloningsprogramma voor hackers en beveiligingsonderzoekers aangepast, zodat ook minderjarige hackers in aanmerking voor een beloning komen. Eind mei kwam de betaaldienst in het nieuws toen een tiener een lek in PayPal publiceerde. De jongen had het probleem bij de betaaldienst gemeld, maar kreeg te horen dat hij te jong was.

Later bleek dat het om een miscommunicatie ging, aangezien de kwetsbaarheid al door een andere onderzoeker zou zijn gerapporteerd. Toch lijkt het dat alle media-aandacht ervoor heeft gezorgd dat PayPal het beleid heeft gewijzigd, zo meldt IDG.

Account
Wie voorheen aan het beloningsprogramma mee wilde doen moest over een PayPal-account beschikken, en alleen volwassenen mogen zo'n account aanmaken. Nu stelt PayPal dat ook minderjarige hackers vanaf 14 jaar aan het programma kunnen meedoen, zolang één van de ouders een PayPal-account heeft.

Verder zijn de algemene voorwaarden aangepast, waardoor de regels voor deelnemers een stuk duidelijker zouden moeten zijn. Eerder publiceerde PayPal ook al een Hall of Fame van onderzoekers die beveiligingslekken hadden gerapporteerd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.