image

Geen Lenovo-verbod in Australische leger

woensdag 31 juli 2013, 12:26 door Redactie, 1 reacties

Het bericht dat het Australische leger geen apparatuur van Lenovo toestaat omdat er verborgen backdoors in zouden zitten is niet waar, zo laat het Australische leger zelf weten. Vorige week kwam de Australian Financial Review met een bericht dat Australische en Britse inlichtingendiensten 'kwaadaardige aanpassingen' in de apparatuur van Lenovo hadden ontdekt.

Daardoor zouden aanvallers toegang tot de apparatuur kunnen krijgen. Vanwege deze backdoors zou er een 'Lenovo-verbod' op 'geheime' en 'topgeheime' netwerken zijn. Volgens het Australische leger zijn de berichten in de Australian Financial Review feitelijk onjuist.

"Het Ministerie van Defensie heeft geen verbod op de producten van Lenovo, zowel voor geclassificeerde als ongeclassificeerde systemen", aldus een verklaring. Tegenover de Australian Financial Review laat het leger weten dat de laptops echter niet voor geheime en topgeheime netwerken geaccrediteerd zijn.

Reacties (1)
31-07-2013, 13:05 door Anoniem
"Het is niet verboden om ze gebruiken. Het is alleen niet toegestaan om ze te gebruiken."

De standaard verwarring rond white- en blacklists.

Apparatuur is verboden als ze op de blacklist staat, maar als er alleen met een whitelist wordt gewerkt, dan is er in principe niets verboden.

De gedachte hierachter is dat het eenvoudiger is om op een whitelist te komen dan om van een blacklist af te raken. Op een blacklist kom je omdat je iets fout doet. Op een whitelist sta je omdat je aantoonbaar iets goed hebt gedaan.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.