image

Privégegevens wereldleiders gelekt door e-mailblunder

maandag 30 maart 2015, 10:31 door Redactie, 1 reacties

De privégegevens van wereldleiders zoals Obama, Putin, Merkel, Cameron en Abe zijn door een e-mailbunder van de Australische immigratiedienst gelekt aan de organisatie van een lokaal sportevenement. Het gaat om paspoortnummers, geboortedata, namen en visumnummers van 31 wereldleiders die vorig jaar aan de G20-top deelnamen.

Een werknemer van de immigratiedienst wilde de informatie naar een bepaald e-mailadres sturen, maar verstuurde dit door het "automatisch aanvullen" van Outlook naar het verkeerde e-mailadres. Vervolgens besloot de immigratiedienst om de wereldleiders niet te waarschuwen. Dat blijkt uit documenten die in handen van The Guardian zijn gekomen.

Volgens de immigratieofficier was het onwaarschijnlijk dat de informatie in het publieke domein zou belanden en had de organisatie van het lokale sportevenement hebben laten weten dat de e-mail niet op andere plekken in het systeem was opgeslagen of te benaderen. "Gegeven dat het risico van het lek erg klein is en er maatregelen zijn genomen om verspreiding van de e-mail tegen te gaan, vind ik het niet nodig om de individuen over het lek in te lichten", aldus de officier. De Australische oppositie heeft inmiddels om opheldering van de regering gevraagd.

Reacties (1)
30-03-2015, 21:21 door Anoniem
Eigen schuld dikke bult,dan moeten ze maar voor meer privacy garant staan,doordat sommige tegen encryptie zijn.
Dan weten ze hoe erg het is als ze dat zouden verbieden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.