image

Tabletverhuurder stopt met schenden privacy scholieren

woensdag 13 mei 2015, 13:50 door Redactie, 3 reacties

Een organisatie die aan bijna duizend basisscholen tablets met ingebouwd apps levert is gestopt met het overtreden van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), zo meldt het College bescherming persoonsgegevens (CBP). Snappet bleek in strijd met de wet leergegevens van kinderen te verwerken.

Het bedrijf gebruikte deze persoonsgegevens bijvoorbeeld voor het voortdurend per opgave beoordelen en kwalificeren van de kinderen in vergelijking met alle andere kinderen die met de Snappet-tablets werken, zonder dat de scholen hiervoor expliciete schriftelijke opdracht hadden gegeven. Ook bleek dat de dienst onvoldoende beveiligd was tegen onrechtmatige verwerking van de persoonsgegevens door onbevoegde derden.

Snappet heeft haar werkwijze en de informatievoorziening aan de scholen nu zo aangepast dat de scholen die de Snappet-tablets gebruiken weten wat er met de gegevens van hun leerlingen gebeurt en hier bewust voor kunnen kiezen. Ook zijn er maatregelen genomen om de persoonsgegevens adequaat te beveiligen. Daarom zal het CBP geen handhavende maatregelen tegen de tabletverhuurder nemen.

Reacties (3)
13-05-2015, 14:09 door Vandy
"Daarom zal het CBP geen handhavende maatregelen tegen de tabletverhuurder nemen."

Nu ik toch in de spreekwoorden zit (zie mijn reactie elders op deze site van enkele minuten geleden): zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
13-05-2015, 15:01 door johanw
Snappet heeft haar werkwijze en de informatievoorziening aan de scholen nu zo aangepast dat de scholen die de Snappet-tablets gebruiken weten wat er met de gegevens van hun leerlingen gebeurt en hier bewust voor kunnen kiezen
Dus wat ze eerst stiekum deden doen ze nu openlijk.
13-05-2015, 16:50 door Anoniem
Dat zijn dus de lieve PABO-meisjes en -jongens van de school die "weten" en beslissen, maar wat van de ouders? Ik denk dat het CBP precies de ouders hiermee op achterstand zet, in een onfris een-tweetje met de scholen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.