Verschillende Amerikaanse privacygroepen stappen uit een overleg met de Amerikaanse overheid en het bedrijfsleven over het opstellen van een standaard voor gezichtsherkenning, zo laat de Washington Post weten. Het overleg moest tot een vrijwilig protocol voor het gebruik van gezichtsherkenning leiden en de verschillende partijen hadden elkaar de afgelopen zestien maanden meerdere keren over het onderwerp gesproken.
Tot vorige week, toen negen privacygroepen stelden dat ze niet meer verder konden. "Mensen verdienen meer bescherming dan dat ze waarschijnlijk in dit forum zullen krijgen", aldus de groepen. Die stellen dat mensen in ieder geval over straat moeten kunnen gaan zonder bang te hoeven zijn dat ze door bedrijven die ze niet kennen worden gevolgd en via gezichtsherkenning worden geïdentificeerd. "Helaas hebben we zelfs over dit uitgangspunt geen overeenstemming weten te bereiken", zo laten ze in een brief weten die later vandaag wordt gepubliceerd.
Een handelsgroep waar ook Google en Facebook lid van zijn en die ook aan het overleg deelneemt stelt dat alle partijen hetzelfde doel nastreven, namelijk dat gebruikers met vertrouwen de diensten kunnen gebruiken en weten dat hun privacy beschermd is. "Er zijn echter verschillende opvattingen over hoe dit eruit moet komen te zien", zegt Carl Szabo van de handelsgroep tegenover de Associated Press. De National Telecommunications and Information Administration, onderdeel van het ministerie van Handel en tevens mediator, stelt dat er de afgelopen maanden vooruitgang is geboekt en de gesprekken gewoon zullen worden voortgezet.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.