image

Malwarebytes neemt Junkware Removal Tool over

dinsdag 23 juni 2015, 10:24 door Redactie, 8 reacties

Anti-virusbedrijf Malwarebytes heeft de Junkware Removal Tool overgenomen, een gratis programma dat adware, toolbars en potentieel ongewenste programma's van computers verwijdert. Met de tool wil Malwarebytes potentieel ongewenste programma's effectiever aanpakken.

Volgens CEO Marcin Kleczynski worden internetgebruikers vaak misleid om dit soort programma's te installeren en bieden ze geen echte waarde voor eindgebruikers. De ontwikkelaar van de Junkware Removal Tool zal bij Malwarebytes aan de slag gaan. Daarnaast wordt de technologie van de verwijdertool binnen Malwarebytes Anti-Malware geïntegreerd. De tool zal voorlopig ook als losstaand product beschikbaar blijven, totdat de functionaliteit helemaal in Malwarebytes Anti-Malware is verwerkt.

Reacties (8)
23-06-2015, 10:53 door Anoniem
OK die ga ik dan ook niet meer gebruiken. Jammer.
23-06-2015, 10:58 door Anoniem
Goed nieuws. Malwarebytes heeft zich zeker al bewezen. Met deze acquisitie zal de potentie van dit pakket alleen maar toenemen. Een full versie (dus pro-actief beschermd worden i.p.v. achteraf puin ruimen) is zeer betaalbaar voor dit pakket.
23-06-2015, 11:42 door Mysterio
Door Anoniem: OK die ga ik dan ook niet meer gebruiken. Jammer.
Zou je dat willen toelichten?
23-06-2015, 11:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-06-2015, 12:24 door Mysterio
Door Anak Krakatau:
Door Mysterio:
Door Anoniem: OK die ga ik dan ook niet meer gebruiken. Jammer.
Zou je dat willen toelichten?
ik vermoed mysterio dat ie het verkeerd begrepen heeft.
Zou best kunnen, het zou ook zomaar kunnen dat er een legitieme rede bestaat om Malwarebytes te vermijden. Je weet immers maar nooit tegenwoordig ;)
23-06-2015, 18:32 door Anoniem
Mischien bedoelde Anoniem,vandaag 10:53 dat ie er dan voortaan voor moet gaan betalen,i.p.v. zoals nu gratis.
24-06-2015, 00:29 door Anoniem
Door Anoniem: Mischien bedoelde Anoniem,vandaag 10:53 dat ie er dan voortaan voor moet gaan betalen,i.p.v. zoals nu gratis.

Lijkt mij een vreemde stelling gezien het om een gratis tool gaat die verwerkt wordt.
Ik ga er ook van uit dat het bericht verkeerd is begrepen in eerste instantie.
24-06-2015, 02:30 door Ilja. _V V - Bijgewerkt: 24-06-2015, 02:42
Ik ben blij te lezen dat MalwareBytes uiteindelijk toch zo verstandig is geweest c.q. of van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om Thisisu in dienst te nemen & het programma op te nemen, hopelijk ook in de gratis versie van MBAM.

Leuke anekdote is dat ik ongeveer 2 jaar geleden met MaxStar op HelpMij.nl & later alhier met Emphyrio een aanvaring heb gehad over het gebruik van "Een set van zulk soort tools".

In hun ogen was het loslaten van een serie soortgelijke tools - protocol - geen garantie voor een oplossing van de problemen.
Daar was het mij verder niet om te doen, doel ervan was een weer werkbare computer, wat inderdaad vanuit hun oogpunt gezien zeker niet altijd zaligmakend was.
In die gevallen ging het om een combinatie in serie - protocol - van MBAM, AdwCleaner & JRT.

Om als voorbeeld te geven: De 1ste 2 vinden wel Conduit, maken het wel kreupel, maar de volgende herstart is het gewoon weer terug. JRT trapt die er keihard onder DOS wel helemaal uit...*

*P.S.N.B: Uiteraard moeten daarna nog wel alle browsers nog "even" worden terug gezet naar de fabrieksinstellingen.

MBAM: Gefeliciteerd!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.