image

Douane op vliegveld JFK gebruikt gezichtsherkenning

woensdag 20 januari 2016, 15:47 door Redactie, 8 reacties

De douane op het vliegveld JFK in New York heeft gezichtsherkenningstechnologie in gebruik genomen om menselijke fouten bij het controleren van paspoorten te voorkomen. Het systeem maakt een scan van het gezicht van reizigers die de VS in willen en vergelijkt die met een foto op de chip van het paspoort.

JFK is de eerste Amerikaanse luchthaven die de machines tijdens de controle van reizigers gaat toepassen. Vooralsnog wordt de gezichtsscanner alleen gebruikt voor mensen die uit landen afkomstig zijn waar een visum voor de VS verplicht is. Ook zullen er willekeurige controles van Amerikaanse staatsburgers plaatsvinden. Volgens Gil Kerlikowske, Commissaris van Customs and Border Protection, moet de technologie menselijke fouten voorkomen. "In het verleden moesten we naar een erg kleine paspoortfoto kijken die 10 jaar oud kon zijn", zo laat hij tegenover CBS New York weten. De foto's van de scanner worden niet opgeslagen, aldus Kerlikowske, tenzij iemand geregistreerd staat of er optreden van de autoriteiten is vereist.

Reacties (8)
20-01-2016, 16:08 door Anoniem
Dichterbij huis

Gezichten scannen doen diverse Zwartekousen gemeenten in Nederland toch ook op het gemeentehuis?
Als die gewonnen zijn volgen vast de meer gematigde gemeenten.

Niemand die er echt wakker van ligt, en ondertussen worden dit soort praktijken sluipenderwijs ingevoerd onder het mom van een of ander excuus en meer en meer gewoon.

Extremistisch Chr. Nederland rekent zich rijk met haar eigen maatschappijversie '3.0'
https://www.security.nl/posting/424033/Goeree-Overflakkee+zet+gezichtsscan+in+tegen+id-fraude
https://www.security.nl/posting/425813/Ook+Zaltbommel+zet+gezichtsscan+in+tegen+id-fraude

De markt (Oribi) levert, pusht en wint.
Moraal? Moraal? Welke moraal?
Dat is een later verhaal.

Jamaar, jamaar, we wisten het niet.. (?)

Klopt (nu) nog ook, zoek maar.
oribi site:refdag.nl
gezichtsscan site:refdag.nl
20-01-2016, 17:27 door Anoniem
De foto's van de scanner worden niet opgeslagen, aldus Kerlikowske, tenzij iemand geregistreerd staat of er optreden van de autoriteiten is vereist.

Lijkt mij "fair use".
Indien men zich hier aan houdt, kan het best zijn nut bewijzen.

[maar "de zonde ligt op de loer" om daar vanaf te gaan wijken... Dat is altijd het grootste probleem geweest] ;-)
20-01-2016, 19:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-01-2016, 22:48 door Anoniem
Door MAC-user:
Door Anoniem: Dichterbij huis

Gezichten scannen doen diverse Zwartekousen gemeenten in Nederland toch ook op het gemeentehuis?
Als die gewonnen zijn volgen vast de meer gematigde gemeenten.

Een beetje meer respect zou u niet misstaan hoor.
Wat is dat nou voor een opmerking: zwartekousen gemeenten...pffff.
Hoezo respect? Omdat het om geloof gaat? Onzin vind ik dat. Ik heb diverse collega's die allen zeer streng gelovig zeggen te zijn maar zo achterbaks zijn dat respect iets is dat deze gelovigen zeker niet hebben. Het geloof wordt teveel gebruikt als excuus en dat is een fout uitgangspunt. Misschien moeten we religie maar weer gewoon in de burgerlijke stand gaan opnemen, kijken of die religieuzen dat nog zo'n goed idee vinden. Ze hebben toch niets te verbergen dus waarom dan niet gewoon vastleggen, samen met de gezichtsscan. Zijn ze ook gemakkelijk weer terug te vinden, als dat nodig mocht zijn.
21-01-2016, 06:45 door Anoniem
Die worden zeker net zo min opgeslagen als de kentekens in Nederland. Maar heel even voor gebruik. En daarna kom de hele database bij de fiscus terecht. Die mag dat wel bewaren.
Waarom geloof ik er nou geen ene moer van?
21-01-2016, 09:22 door PietdeVries
Het probleem zit 'm inderdaad niet in het scannen en vergelijken an sich, maar of de scan zelf ergens opgeslagen en bewaard wordt... Gezien de fraude met bijstandsaanvragen door Oost-Europese 'vrienden' kan ik me goed voorstellen dat je daar als gemeente iets mee wil doen. Een pasfoto is op dat formaat redelijk lastig te vergelijken met iemand die een paar jaar ouder is, een snor heeft (of niet), in zomerkledij staat (of niet) en lang haar heeft (of niet). Software kan eenvoudiger de afstand tussen ogen en neus meten dan een mens dat kan.
22-01-2016, 15:52 door Anoniem
Door PietdeVries:

Software kan eenvoudiger de afstand tussen ogen en neus meten dan een mens dat kan.

En daar gaf P(vv)deV zijn ware aard weer bloot : met gewenste efficiëntie op scannen op lichaamskenmerken, stapje stapje, naar ras en afkomst in het kader van minder, minder, minder.

Wedden dat er in die Nederlandse christelijke gemeenten statistisch veel meer op andere religies (moslims bijvoorbeeld) en meer op allochtonen wordt gescand?
Wedden dat deze handelswijze uiteindelijk maar tot 1 werkelijk aannemelijke verklaring zal leiden (als het al onderzocht gaat worden)?

Etnische en religieuze profilering!
Het meer dan gemiddeld intuïtief scannen op iedereen die afwijkt van de eigen club, gebeurt bij meer overheidsdiensten.
En dat gebeurt vast ook al analoog maar is niet zo gevaarlijk als digitaal.
Want als je je werkelijk verdiept had in de materie had je geweten dat die scan gegevens bij Nederlandse gemeten wel degelijk worden opgeslagen en onderling worden uitgewisseld via bijvoorbeeld e-mail.

Lekker veilig allemaal, maar veiligheid en privacy is natuurlijk alleen bestemd voor de eigen witte hollandsche smoelen club.
22-01-2016, 18:11 door Anoniem
Door PietdeVries: Het probleem zit 'm inderdaad niet in het scannen en vergelijken an sich, maar of de scan zelf ergens opgeslagen en bewaard wordt... Gezien de fraude met bijstandsaanvragen door Oost-Europese 'vrienden' kan ik me goed voorstellen dat je daar als gemeente iets mee wil doen. Een pasfoto is op dat formaat redelijk lastig te vergelijken met iemand die een paar jaar ouder is, een snor heeft (of niet), in zomerkledij staat (of niet) en lang haar heeft (of niet). Software kan eenvoudiger de afstand tussen ogen en neus meten dan een mens dat kan.

Toch zou ik bepaald niet de risico's van het scannen en vergelijken an zich willen uitvlakken. Machines zijn redelijk nauwkeurig, maar bepaald niet perfect. Ze hebben zogenaamde false positive en false negative rates. Deze zijn weliswaar betrekkelijk laag, een getuigenis van de vaardigheid, maar op een schaal als JFK airport schaalt dat niet. Daar heb je zelfs met betrekkelijk lage rates een probleem door de grote aantallen.

Een groter probleem is dat de fail-safe niet sterk is, en dat heeft dan weer alles te maken met dat zelfs de tegenstanders van dit soort apparaten de nauwkeurigheid vergeten aan te vechten. Dat heeft als gevolg een van de meest kwalijke aspecten van de heksenvervolging: Als (in dit geval) de machine je ergens ten onrechte van beschuldigt, ben je ter plekke veroordeeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.