Door Anoniem: bedankt voor de reakties tot noch toe. hier kan ik wel wat mee. gewoon niet erop zetten.leon.
Bedankt voor de feedback, dat wordt zeer gewaardeerd.
Door Anoniem: Gewoon gebruiken.
Regel 1 altijd alle software (dus ook stuurprogs) up to date houden.
Veel problemen mee opgelost bij oudere devices met W7 die na upgrade W10 ellende hadden (bv geen geluid, toetsenb werkt niet meer e.d), Iobit Driver Booster is veel beter dan DriverMax en overige. Dat gezeur over Iobit komt steeds uit de hoek van Malwarebytes-aanhangers (vermeend probleem in 2009), terwijl MBAM zelf als beveiligingsoft in november extern moest horen hoe lek ze zijn (na 4 maanden nog steeds niet opgelost) https://www.security.nl/posting/459555/Google-onderzoeker+vindt+ernstige+lekken+in+Malwarebytes
Je eindconclusie strookt niet met je argumentatie.
Het up-to-date houden van drivers is alleen relevant t.a.v. functionaliteit. Als een driver niet (goed) functioneert, gaat dat vaak ten koste van gebruiksgemak, zoals defect geluid, BSOD's, etc. Dus pas als dergelijke problemen zich openbaren, loont het de moeite daar actie op te ondernemen.
Dat er een groot verschil is tussen software (OS, browser & applicaties), firmware (OS voor specifieke hardware) en drivers (stuurprogramma's die het OS gebruikt om hardware aan te sturen), moge daarbij duidelijk zijn.
Je zou nog kunnen refereren aan kwetsbare GPU-drivers, maar de kans op dergelijke malware in het wild tegenkomen, is nagenoeg 'null.'
M.b.t. tot
security is het tegenovergestelde zelfs waar, je installeert (phone-home) software, die vaak makkelijk bereikbaar is vanaf het grote boze WWW, tegen een paar tientjes per jaar, voor functionaliteit die je kunt missen.
Dus in plaats van risico's af te dekken, introduceer je nieuwe. En daar betaal je dan nog voor ook.
Dat er vervolgens totaal irrelevante flames voor nodig zijn, om een argument te onderbouwen, zegt eigenlijk al genoeg.
De enige reden om dergelijke software te installeren, is als je een probleem ondervindt dat je niet zelf op kunt lossen.
Het is dan vaak verstandiger om (voor die 3 tientjes) even langs de lokale MKB-computerboer te wandelen voor wat goed advies, dan zelf te gaan prullen met software van een leverancier die niet echt als betrouwbaar bekend staat.
Dat diezelfde leverancier leeft van 3rd-party installaties, net zoals alle andere onbetrouwbare leveranciers, zegt ook al genoeg.
Kortom, een hoop red flags.