image

Google-tool voor beoordelen securityleveranciers open source

dinsdag 8 maart 2016, 09:44 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een tool die het zelf gebruikt voor het beoordelen van securityleveranciers open source gemaakt, zodat ook andere bedrijven er hun voordeel mee kunnen doen, alsmede ontwikkelaars en organisaties die hun eigen securityhouding willen verbeteren.

Jaarlijks beoordeelt Google naar eigen zeggen honderden leveranciers. Een groot deel van dit proces is geautomatiseerd via het Vendor Security Assessment Questionnaire (VSAQ). Dit is een interactieve vragenlijst-applicatie om meerdere aspecten van de security en privacy van een leverancier te beoordelen. Sommige van de leveranciers vroegen Google om de vragenlijsten voor hun eigen leveranciers te mogen gebruiken.

Daarop heeft de internetgigant nu besloten het VSAQ-framework en de vragenlijsten via GitHub open source te maken. Google hoopt dat de applicatie bedrijven helpt om hun eigen leverancierprogramma's te verbeteren. Daarnaast zouden de vragenlijsten organisaties en ontwikkelaars kunnen helpen die hun eigen security willen verbeteren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.