Eén van de Nederlanders die het platform HackerOne oprichtte hackt zelf nog regelmatig mee, wat hem de afgelopen acht maanden 80.000 dollar opleverde. HackerOne is een platform dat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om beloningsprogramma's voor hackers te starten en de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier of kwetsbare partij afhandelt.
HackerOne ontvangt 20% van de uitgeloofde beloning. Recentelijk besloot ook het Pentagon een beloningsprogramma via HackerOne te starten. Het bedrijf, dat inmiddels zo'n 50 werknemers heeft, is onder andere opgericht door Jobert Abma en Michiel Prins uit Drachten. Vorig jaar ontving HackerOne nog een investering van 25 miljoen dollar. Naast zijn werkzaamheden voor het bedrijf is Abma nog steeds regelmatig naar beveiligingslekken op zoek. Dit jaar wil hij 100.000 dollar via zijn eigen platform verdienen.
Inmiddels zijn 2600 hackers op de website actief. Sommigen daarvan verdienen 200.000 dollar per jaar, terwijl ongeveer 20 hackers 100.000 dollar per jaar via het vinden van bugs verdienen. "Ik ken iemand die 500.000 dollar als persoonlijk doel heeft gesteld en daar toe in staat is", aldus Abma tegenover Business Insider. De meeste hackers op het platform hebben een baan en zijn vaak in techsector actief. In hun vrije tijd zoeken ze naar kwetsbaarheden. "Sommige mensen gebruiken het geld om hun opleiding te betalen of hun hypotheek te financieren. We zijn normale mensen en hackers zijn enorm belangrijk voor de toekomst van het internet", merkt Abma op.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.