Door Aha:
@Rolfieo, 8:49 uur:
Feitelijk heb je gelijk, er valt geen speld tussen te krijgen dat de Flash updates belangrijk zijn maar wat ik me dus afvraag is waardoor het update aanbod tot stand komt.
Zoals ik al schreef: Ziet Microsoft dat ik geen Flash geïnstalleerd heb? Zo ja, dan hoeft mij die update niet aangeboden te worden, want dan is evident dat ik geen Flash gebruik. Dus, is er sprake van een 'gepersonaliseerd' updateprincipe?
Blijkbaar toch wel.
Een vergelijking: Ik krijg geen updates voor Office. Logisch, dat heb ik niet, dus die krijg ik ook niet.
Waarom dan wel updates voor Flash?
Het is tegenstrijdig.
Waarschijnlijk heb je het er zelf uit gehaald via niet ondersteunde dingen. Microsoft detecteert hierdoor dat het niet goed is op jouw machine, en zal dit proberen te herstellen. Dat jij het er liever niet op hebt, en dat jij het met een redenen er afgehaald hebt, is iets anders. Het zou netjes zijn als het als optie geinstalleerd of gedeinstalleerd zou kunnen worden. Dan zou je dit probleem niet hebben. Dit zou een goede feature zijn, die de veiligheid zeker zal verhogen.
Door Muria: Door Rolfieo:Maar het is juist slim bedacht. Flash is de komende 5 jaar zeker nog niet weg. Dus als normale gebruiker kun je nog niet zonder. Een slecht update beleid en kennis van de normale gebruikers is niet " optimaal". Dus regelt Microsoft dat jij altijd de laatste versie hebt draaien.
Die keus heeft Microsoft niet voor haar gebruikers te maken. Want ze introduceren hiermee een beveiligingslek, waarbij de talloze updates alleen via hun gammele update mechanisme gedaan kunnen worden.
De meeste gebruikers hebben alleen een probleem omdat flash het niet doet. Dus installeren ze even iets via een seach engine (hopenlijk geen malware versie), en updaten daarna nooit meer. Daarom kun je beter als leverancier dit gewoon regelen. Dat weet je dat het goed zit. Microsoft neemt juist hun verantwoording hierin. Dat er gebruikers zijn die het liever anders zien, dat kan en mag. Regel het dan lekker zelf op je eigen OS. Maar het gros van de gebruikers en bedrijven kan niet zonder.
Door Rolfieo:En door het juist ingebakken te hebben de Windows updates heb je een krachtig update mechanisme waardoor je snel een update kan doorvoeren wereldwijd.
Nee, juist niet want het Windows update mechanisme staat bekend om haar -absurde- traagheid en vele reboots. Het is rommel! Verdiep je eens in de updatemechanismen van Linux, waarbij updates een seconden/minuten kwestie zijn en reboots zelden nodig.
Reboot voor flash is niet nodig.
Onder Windows 7 werkt WU inderdaad niet altijd even snel. Maar in 8.x of hoger heb ik dit probleem nog niet gezien. Daarnaast kan flash nu via WSUS of SCCM goed beheerd worden. Iets wat beheerders in netwerken juist ideaal vinden. Vanuit de standaard tooling kan je deze updates doorvoeren. Iets wat in het bedrijfleven heel goed werkt en erg kosten efficient is.
En het is mooi dat Linux een beter update meganisme heeft. Alleen jammer dat de er zoweing applicaties opdraaien, die men meestal nodig heeft om het bedrijf draaiend te houden. Wat heb heb je er dan aan?
In grote netwerken is dit gewoon een ideaal iets. Je kunt een security probleem vrij snel en gemakkelijk verhelpen door de laatste versie te upgraden.
Door Rolfieo:Maw, Microsoft heeft met flash in te bakken, het juist veiliger gemaakt voor de normale gebruikers
Indien de normale gebruiker dat soort 'veiligheid' wil dan kan hij beter Google Chrome gaan gebruiken! Een snel en goed werkend updatemechanisme en een snelle en veilige browser.
Als microsoft het doet is het slecht, en als google het zelfde doet, is het wel goed?
Persoonlijk ben ik ook zeer tevreden over Chrome en gebruik ik het ook, boven de andere browsers op de markt.
Soms IE omdat het nodig is voor bepaalde websites die niet ondersteund worden in andere browsers.
En soms gebruik ik Firefox, zonder flash. Want dan moet ik voor deze ene applicatie zelf flash gaan onderhouden op mijn laptop.
Voor prive gebruik is dit zeker een goed advies, maar zakelijk gewoon niet haalbaar.
Door Muria: Veranderingen die de boel onderuit zouden halen bij updates op Linux servers? Prietpraat van serverbeheerders die het beter denken te weten dan degenen die updates maken en uitbrengen!
Gevaarlijke opmerkingen........
Nog nooit van release management gehoord?
Risco Management?
Compatibiliteit issues?
Om dit zo maar even te roepen of door te voeren in een Enterprise omgeving, dan lig je er toch echt heel snel uit bij de meeste bedrijven.
Een OS leverancier, zorgt er inderdaad voor dat de updates in het OS goed werken. Applicaties die geïnstalleerd worden vanuit het OS, zullen ook wel werken. Echter de applicaties of code die jij zelf installeert, die kunnen zeker onderuit gaan van jouw OS update. Dit zul je dus moeten testen en evalueren. Jij hebt misschien 5 minuten nodig om jouw updatemechanisme te updaten. De applicatie beheerders kunnen uren of dagen bezig zijn met de testen. Daar zitten dus de complexiteit in. Deze test moet zowel in een test omgeving gedaan worden, waarna bij productie ook nog eens een sanity check nodig is. Welke bijna altijd langer duren, dan jouw OS patching,
Of een server dan dus wel of niet een reboot nodig heeft, maakt hierin niet zoveel uit. Die tijd is vaak zo klein in de tijd vs de overige stappen.
waarmee je voorbij probeert te gaan aan het feit dat de servermarkt voor bijna 100% Linux en BSD is!
Grote woorden. Bijna 100%..... (bijna) Niet te geloven.....
Of Misschien kijk je toch iets te veel met oogkleppen?
Of kijk je iets te veel in je eigen cirkel?