image

27.000 computers Britse politie nog op Windows XP

dinsdag 9 augustus 2016, 15:42 door Redactie, 5 reacties

27.000 computers van de Britse politie draaien nog op Windows XP, dat al sinds 2014 niet meer door Microsoft wordt ondersteund. Sinds 2015 zijn er 8.000 computers al van een nieuwer besturingssysteem voorzien, waarbij er voor september nog eens 6.000 machines zullen worden geüpgraded.

De Britse politie heeft dan ook de opdracht gekregen om het uitfaseren van Windows XP te versnellen. "Besturingssystemen verouderen meer zoals melk dan wijn, en Windows XP is al lang voorbij de houdbaarheidsdatum. De politie had al in 2014 met het gebruik van Windows XP moeten stoppen en om te horen dat nog 27.000 machines het gebruiken is zorgwekkend", aldus Andrew Boff van de London Assembly.

Boff maakt zich vooral zorgen over de veiligheid van gegevens die op de XP-systemen zijn opgeslagen. Daarnaast wil hij weten hoeveel geld er aan extra ondersteuning van het verouderde platform is uitgegeven. Organisaties met veel Windows XP-machines kunnen een verlengd onderhoudscontract met Microsoft afsluiten. Boff hekelt verder de keuze van de Britse politie om naar Windows 8.1 te upgraden in plaats van Windows 7, dat iedereen kent, of het nieuwe Windows 10, dat tot veel verder in de toekomst zal worden ondersteund.

Reacties (5)
09-08-2016, 15:50 door Ron625
Wanneer ze geen toegang hebben tot internet, dan is dit niet zo erg.
Ze vergeten wel, dat een hoop programma's voor XP ook geen (veiligheids)updates krijgen, zoals b.v. Java.
09-08-2016, 16:07 door Anoniem
Denk dat dit meer te maken heeft met de programma's / software pakketten die erop draaien omdat deze nog niet compatible zijn voor een nieuwere Windows...#servicecontractlooptnog
09-08-2016, 17:06 door karma4 - Bijgewerkt: 09-08-2016, 19:15
Andrew boff politicus geboren 1958. Laten we hopen dat de ict kwaliteiten anders zijn dan van Pieter van de Cloo of Ton Elias.
Op een werkstation hoort helemaal geen gevoelige data te komen. Waar het om gaat zijn de normaal onzichtbare backend systemen. Je kunt ze koppelen in een cliënt server architectuur dan wel volledig webbased. In het laatste geval heb je de specifieke apps dis je bijvoorbeeld op een smartphone opzet.
Er was een iPad proef dus dat verhaal met de servers klopt wel.
In nl is voor de samsung S5 gekozen.

Maar waar zit dan het echte issue bij de britten?
Met het artikel over de Ierse politie kwam ik uit op pulse als backend. Eens kijken of er over de Britten wat te vinden Is.

(Update...)
https://www.theguardian.com/public-leaders-network/2013/dec/18/criminal-justice-technology -
Opgesplitst in vele (42) delen. Liberalisatie ofwel commerciele partij van wat hetgeen overheid was "Police ICT company" op een budget van 14 miljard 3% naar technologie, nog steeds 420Miljoen.
Budget ...https://www.theguardian.com/uk-news/2014/jul/21/west-midlands-police-technology-led-crime-fighting De toon is een drang naar besparing er moet 120M minder uitgegeven worden. Als iets beter kan door 25M aan inkoop te doen is dat een optie. http://www.apccs.police.uk/apcc-communications/email/?email=11092 Sorry er zit een doc onder (gaarne wat anders gezien). In die mail/doc een aanwijzing dat als geheel er een gap is van 400M.

Dit is een management dan wel politiek issue geen technologie issue. Bezuinigen is belangrijker dan kwaliteit. Als iets dan nog werkt waarom dan gaan vernieuwen. En wie zou daarvoor initiatief nemen, degeen die dat doet betaalt het meeste en wordt afgestraft. schokkender is nog wel het ontbreken van centrale backend systemen (synergie) waar dat voor de ligt.
10-08-2016, 11:02 door Anoniem
Te oud geworden wijn is ook niks lekker. Dat alle wijn beter wordt van langer liggen, is toch echt een mythe.

Maar de vergelijking is hoe dan ook wel sterk.
10-08-2016, 18:45 door karma4
Door Anoniem: Te oud geworden wijn is ook niks lekker. Dat alle wijn beter wordt van langer liggen, is toch echt een mythe.

Maar de vergelijking is hoe dan ook wel sterk.
Klopt zeker als je bedenkt dat je voor goede wijn die langer kan liggen meer moet neertellen
Er is ook jonge goeds wijn dat wordt keuren en snel genieten. Kost wat meer werk maar dat Is een deel van de fun.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.