Het Tor Project, de organisatie die het Tor-netwerk onderhoudt waardoor dagelijks miljoenen mensen anoniem kunnen internetten, heeft een "sociaal contract" gepubliceerd waarin het de regels beschrijft waar het zich aan houdt. "Tor is niet alleen software, maar een werk van liefde gemaakt door een internationale gemeenschap van mensen die zich voor mensenrechten inzetten", zegt Alison Macrina van het Tor Project.
Via het sociaal contract willen de ontwikkelaars duidelijk maken waar het Tor Project voor staat. Het gaat in totaal om zes regels, zoals het open en transparant zijn over onderzoek en tools, het bevorderen van mensenrechten door het ontwikkelen van bruikbare anonimiteits- en privacytechnologie en ervoor zorgen dat alle Tor-tools gratis beschikbaar zijn en mogen worden verspreid en aangepast.
Verder zet het Tor Project zich in voor onderwijs. "We zijn niet alleen softwareontwikkelaars, maar ook ambassadeurs voor online vrijheid. We willen dat iedereen in de wereld begrijpt dat hun mensenrechten, met name de rechten op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van toegang tot informatie en privacy, bij het gebruik van internet kunnen worden beschermd", aldus het contract.
Verder zegt het Tor Project eerlijk te zijn over de mogelijkheden en beperkingen van Tor en gerelateerde technologieën. "We zullen onze gebruikers nooit opzettelijk misleiden of de mogelijkheden van de tools verkeerd weergeven." Als laatste stelt het sociaal contract dat het Tor Project de gebruikers nooit opzettelijk zal schaden. "Niet alleen zullen we onze best doen om goede code te schrijven, maar we zullen de druk van tegenstanders die onze gebruikers willen schaden weerstaan. We zullen nooit voordeuren en achterdeuren aan onze projecten toevoegen."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.