image

Amerikaanse toezichthouder FTC zet ransomware op agenda

dinsdag 16 augustus 2016, 12:02 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) gaat volgende maand een halve dag lang met allerlei experts de gevolgen van ransomware bespreken. Tijdens verschillende paneldiscussies zal er naar de staat van ransomware worden gekeken, hoe particulieren en bedrijven zichzelf kunnen beschermen en wat ze moeten doen als ze toch slachtoffer worden. Ook zal er onderzoek over ransomware worden gepresenteerd.

Verschillende beveiligingsbedrijven, waaronder Cisco, PhishLabs, Flashpoint en Symantec, zullen hun visie geven. Als laatste zullen verschillende partijen, waaronder de FBI en PricewaterhouseCoopers, bespreken hoe slachtoffers met ransomware moeten omgaan. Onlangs liet de FBI nog weten dat het vorig jaar 2400 klachten over ransomware ontving. De slachtoffers verloren hierbij meer dan 1,6 miljoen dollar. Een jaar eerder ging het nog om 1400 slachtoffers en een schadebedrag van 490.000 dollar.

Wat betreft de aanpak van ransomware is dit iets wat bedrijven voor zichzelf moeten bepalen, zo verklaarde de Amerikaanse opsporingsdienst eind vorig jaar. Daarbij wordt het betalen van het losgeld niet aangeraden, maar ook niet afgeraden. In een later advies zegt de FBI het betalen niet te ondersteunen, omdat er geen garanties zijn dat bestanden worden ontsleuteld en het criminelen aanmoedigt om met ransomware door te gaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.