Door Anoniem:
oIk kan bevestigen dat Erk Dams in ieder geval echt bij Microsoft werkt.. Mail hem gewoon eventjes...
Ze kijken wel erg graag in je organisatie mee, en in de kleine lettertjes heb je daar helaas toestemming voor moeten geven. De Sam tool kan je zelf draaien, en je hebt genoeg tijd om je zaakjes op orde te brengen. Doe je dat niet dan heb je de kans dat ze zelf een assement gaan doen bij je, en da;s echt niet leuk.. ze meten dan alles wat over je netwerk gaat, dus ook de laptops van externe consultants enzo. Jij moet dan maar bewijzen dat het geen licenties van jou betreft.
Let op de typefout in de naam. Raar als het je eigen naam betreft.
Nee ik ontken niet dat die echte persoon bij microsoft werkt. Heb ik nergens vermeld. Ik beweer dat iedereen wel kan zeggen dat hij van Microsoft is en Erik Dams heet. Enkel die bewering (identificatie) is geen bewijs dat het ook hem is (authenticatie). Bij pishing-herkenning wordt op dat soort uitingen (security awareneness) veel aandacht gegeven.
Tips van Micorosoft:
https://www.microsoft.com/en-us/safety/online-privacy/phishing-faq.aspxhttp://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/29787.microsoft-protection-center-security-tips-to-protect-against-ransomware.aspxhttps://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc875841.aspx Het dreigen dat er snel actie ondernomen moet worden en het laten downloaden van programma's is een aantal van de genoemde kenmerken.
Als de communicatie van Microsoft naar MKB op dezelfde manier gaat als waarop Microsoft aangeeft dat het mogelijk phishing is dan is dat op zijn zachts gezegd niet professioneel. Gezien de posts van de vragenstellers is er dat beeld.
SAM is een proces geen verplichting om alle data open en vrij aan de leverancier te overhandigen. Je zou als Microsoft tocht niet de AFM (machtsmisbruik) en het AP (verwerking van persoonsgegevens) achter je aan willen hebben alleen omdat je vindt dat jouw programmatuur daar verplicht moet draaien.
Wat me verder verbaast is dat leveranciers wil hun mond vol hebben over hun rechten en het volgen van de wetgeving maar volgens de wetgeving aan hun laars lappen. Als ik nu kijk naar [ur]http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:111:0016:0022:EN:PDF[/url] Artikel 5 en 6 noemen specifieke situaties waar een additionele copie niet verboden kan worden. Er is is daar een rechtszaak over geweest in NL die de softwareleverancier glad verloren heeft.
Je noemt een contract met verwijzing naar de kleine lettertjes. In grote bedrijven worden dat soort consumentencontracten gewoonlijk niet gedaan. Met een consumentencontract in het MKB kom je mogelijk ook uit bij consumentenrecht. Hmmmm
Die laatste uitspraak van je moet maar bewijzen dat externe consultants met hun eigen licenties niet bij jou horen is een dreiging die bij de pishing aanpak thuishoort. Ga nu eens uit van een netjes geregelde ICT omgeving dichte desktops desktops tools van andere leveranciers die van alles bijhouden bijvoorbeeld:
http://www8.hp.com/us/en/software-solutions/asset-management-software/ en dan zouden die cijfers niet te vertrouwen zijn omdat dat speciale programma gedraaid worden. Het klinkt zeer bevreemdend, want als dat zou zijn dan staan er meteen 20 andere leveranciers op de stoep die dat allemaal ook gaan eisen.
Let wel ik ga uit van bedrijven die de boel netjes op orde hebben. Zie hierboven de reacties van een paar die er zo insteken. Als je als leverancier met een omgekeerde bewijslast begint, hoe is dan de betreffende relatie?