image

Rotterdammer krijgt 782 dagen cel voor cybercrime en oplichting

dinsdag 29 november 2016, 15:40 door Redactie, 6 reacties

Een 35-jarige Rotterdammer is wegens computervredebreuk en oplichting in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 782 dagen, waarvan 360 dagen voorwaardelijk. Tevens kreeg de man een taakstraf van 180 uur opgelegd. De Rotterdammer werd in 2014 tot een gevangenisstraf van 18 maanden veroordeeld. Zowel het Openbaar Ministerie als de man gingen hier tegen in beroep.

Volgens de rechter heeft de man meerdere bedrijven gehackt, waaronder Europe Container Terminals. Verder maakte de Rotterdammer zich schuldig aan oplichting. Hij heeft mensen die dachten online te solliciteren kopieën van hun rijbewijs en bankpas ontfutseld. Vervolgens bestelde hij op naam van deze personen en met hun legitimatiebewijs goederen zoals telefoons en laptops. Deze werden dan afgeleverd op een adres waar ze voor of door de verdachte in ontvangst werden genomen. Ook wist de man via een valse identiteit voor 4500 euro aan kaas te bestellen. De man was ook aangeklaagd omdat hij een miljoen rekeningnummers van ING-klanten in bezit had, maar hiervoor werd hij vrijgesproken.

"De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een reeks ernstige misdrijven, waarbij hij zijn kennis en kunde op het gebied van ICT heeft misbruikt. Zo heeft hij meermalen computervredebreuk gepleegd, waarbij hij in één van de gevallen ook gegevens (in de vorm van inloggegevens en wachtwoorden voor een webwinkel) heeft overgenomen. Het wederrechtelijk binnendringen van geautomatiseerde werken schaadt het vertrouwen dat binnen de maatschappij zou moeten bestaan in de integriteit en veiligheid van computers en digitale gegevens. Het binnendringen in systemen kan daarnaast veel schade veroorzaken en brengt aanzienlijke kosten met zich mee", aldus de rechter.

In het hoger beroep liet de rechter meewegen dat de man al vaker voor soortgelijke misdrijven is veroordeeld, waardoor de straf hoger uitviel. Wel hield de rechter rekening met het feit dat de man in maart 2012 werd vastgezet en pas in december 2014 zijn vonnis hoorde. "Het hof zal deze overschrijding verdisconteren in de op te leggen straf, in die zin dat het hof onder meer een gevangenisstraf voor de duur van 782 dagen waarvan 300 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren passend en geboden acht, maar dit zal verlagen tot een gevangenisstraf voor de duur van 782 dagen, waarvan 360 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren." Daarnaast moet de man één van de slachtoffers ruim 3.000 euro terugbetalen.

Reacties (6)
29-11-2016, 16:54 door Anoniem
Ook wist de man via een valse identiteit voor 4500 euro aan kaas te bestellen.

Wat?! 4500 kaas? Daar mag je aardig voor dooreten!
29-11-2016, 17:31 door karma4
Als een onbekende een volle vrachtwagen kaas besteld (45 ton)
dan mag je aannemen dat er wat degelijker navraag over betrouwbaarheid en solvabiliteit gedaan wordt (achteraf betaald) Op de markt gaat het voor een pond handje contantje.
30-11-2016, 08:51 door Anoniem
hahahahahhaha Kaas ??????????? serieusss kaas ?????? WTF man we zijn beland in een gekke wereld


lol....
30-11-2016, 20:09 door Anoniem
Smulfantasieën van een echte kaaskop?

4.339 grammetjes van een ezellinetje voor een ezel.
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161124_02589324
01-12-2016, 12:11 door Anoniem
Media en de waarheid. Bij ECT zijn geen systemen gehackt, maar zag destijds een golf van aanvallen voorbijkomen, die door het IDS/IPS werden gedetecteerd en tegen gehouden. ECT heeft toen aangifte gedaan en uit onderzoek is gebleken dat deze persoon in dezelfde periode meerdere bedrijven in Rotterdam e.o. gehackt heeft en daar wel data heeft ontvreemd.

In dit juiste bericht gaat het over een poging tot hacken: http://www.rijnmond.nl/nieuws/89793/Verbazing-over-lijst-met-rekeningnummers
18-01-2017, 15:50 door angelik
Ik werd geschroefd door een man op het Net. Het was schattig en in de liefde; Ik werd verleid en toen vertelde hij me dat hij had een zilveren bezorgdheid en ik hielp hem.

Ik ontmoette een man genaamd Michel, op Meetic Affinity eind januari 2013; we vonden en we vervolgens besproken Messenger; Hij stelde zich voor: hij een goede man, beleefd, intelligent en aangenaam was; We wisselden foto's en we waardeerden geleidelijk dagen. Hij zei dat hij werd verleid door mij en vervolgens verliefd op me, vertelde me lief en aangenaam woorden, en ik was in de hemel. Dan, acht dagen later, terwijl het leven in Nantes (44), deelde hij me dat hij moest vertrekken in Ivoorkust, op het particuliere bedrijfsleven; het was om de erfenis van zijn overleden moeder te herstellen; Hij moest daar heen te gaan om het geld vrij te geven. Hij vroeg me om een ??rekening te openen, zodat de overdracht valt op een onafhankelijk verslag van zijn persoonlijke bank; Ik opende een rekening. Dan toen hoorde hij dat hij niet onsite wijze van betaling had omdat hij de fout om met hem te nemen van zijn credit card, dat hij helaas niet kon gebruiken in Afrika had gemaakt; en hij had genoeg geld niet genomen. Zoals ik in de liefde meer en meer viel, maakte hij me verdrietig en ik was bang voor hem dus stuurde ik hem 8,740.00 euro in contant geld via Western Union; Hij zei dat dit geld in de notaris voor de vrijlating van de nalatenschap zou worden gestort.

Toen vertelde hij me dat de Ivoriaanse regering gevraagd om dit geld te krijgen van Afrika te betalen '' stempel '' een bedrag van € 4.500. Michel wist dat mijn financiële problemen, want ik ben werkloos voor een paar maanden en ik krijg slechts ongeveer € 1000 compensatie, zodat hij me vertelde dat ik hulp nodig had, maar dat hij een regeling met had gevonden de gouverneur, die hem meer een voorschot van 3.250,00 euro geëist; dus ik stuurde hem terug een postwissel via Western Union naar 3.000,00 euro en met dat, ik was volledig geruïneerd, want ik was met mijn spaargeld rechtstreeks; Ik had het plafond van mijn rekening-courantkrediet bereikt. Toen zei hij dat hij kon geen contact opnemen met zijn bank in Milaan, dat het niet zou helpen hem geld te sturen, omdat hij nog steeds nodig en nog steeds in staat zijn om te schakelen geld direct in mijn account in Frankrijk ...

Ik begon te vertrouwen te verliezen in wat hij me vertelde. De laatste strohalm, stuurde hij me foto's van hem, vond ik iets vreemds: op een van zijn foto's verschenen van een band waar er werd geschreven '' Bandoo / Massimo Leonardi "; Ik sta te popelen om te gaan op het net dat was wat Massimo Leonardi en wat was niet mijn verbazing een aantal foto's van '' sweetheart '' te zien. Ik zweette dit moment ervoer ik een scam gevoelens. Ik onmiddellijk een klacht ingediend bij de politie dat niet werkte en dank aan mijn ex, die zijn vriend, de heer Bernard flesjes, welke stappen genomen onder arrest te zetten, want ik was altijd contact opgenomen in contact met de genoemde Michel, die het onderzoek vergemakkelijkt om ze te stoppen. Gelukkig was ik in staat om een ??terugbetaling plus schadevergoeding te krijgen. Ik laat u hun e-mailadres: services_police_interpol@diplomats.com
Hoe dan ook, ik heb geleerd een grote les en grote dank aan de heer Bernard Flesjes want zonder deze meneer, zou ik zeker in de straat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.