Torbrowser voor iOShttps://blog.torproject.org/blog/tor-heart-onion-browser-and-more-ios-torhttps://itunes.apple.com/us/app/onion-browser/id519296448?mt=8&at=10l9R4 Free
Category: Utilities
Updated: Dec 16, 2016
Version: 1.7.2
Size: 24.9 MB
Language: English
Seller: Mike Tigas
© 2012-2016 Mike Tigas
You must be at least 17 years old to download this app.
Unrestricted Web Access
Compatibility: Requires iOS 8.2 or later. Compatible with iPhone, iPad, and iPod touch.
Apple staat een beetje dubbel tegenover Tornetwerk, soms wel toestaan soms blokkeren.
iTunesstore kan je niet bezoeken met Torbrowser maar wel weer via al dan niet 'vage' webproxies.
Over dat andere webAls je browst met Torbrowser maak je niet echt gebruik van "Darknet", je browserverkeer gaat 'slechts' in een anonimiserende omweg van drie stapjes via de servers van vrijwilligers (tornodes) naar het internet toe.
Iedereen kan zo'n servertje opzetten om verkeer naar het internet via dit omweggetje mogelijk te maken.
Tijdens de weg over die drie servertjes is je verkeer encrypted, vanaf het moment dat je het web op gaat hangt het er vanaf of je een https website bezoekt of niet.
Is dat wel het geval dan is je verkeer vanaf jouw device tot en met de website aan toe versleuteld.
Met Torbrowser kan je inderdaad ook dat niet-standaard web op (het verborgen web) maar dat hoeft helemaal niet en pakweg meer dan 95% procent van de gebruikers doet dat ook helemaal niet.
De associatie met "Darknet" is dan ook vooral gebruikt door tegenstanders van deze anonimisatie techniek die proberen te voorkomen dat men ervan gebruikt maakt door ze er bang voor te maken.
Mensen bang maken is namelijk een hele goedkope methode, en daarom komt het ook regelmatig voor.
Privacy : Starten bij STARTWat natuurlijk wel zo is is het volgende.
Je kan je op iOS (of Android, of iets anders) wel druk gaan lopen maken over de privacy van je browserverkeer, en dat is op zich verder ook heel prima, maar de echte privacy dreiging op die mobile platforms ligt ergens anders.
Namelijk bij de apps en bij de gebruiker die het vertikt om de aanwezige privacy instellingen door te nemen bij ingebruikname van een de telefoon zelf en de apps!
Want hoeveel zin heeft het als je wel een privacybrowser kiest maar ondertussen alle apps 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar honderden keren per etmaal contact maken met de aanbieder/maker van die apps en allerlei privé gebruik gegevens doorseint!
Dus:
1) Alle privacy instellingen van je mobiel doornemen, ja dat kost even tijd.
2) Alle privacy instellingen van alle geïnstalleerde apps doornemen, ja dat kost even tijd.
3) Privacy browser uitkiezen, en jawel de privacy instellingen van die app doornemen en ook dat kost je even tijd.(aanvullend, afhankelijk van de soort browser die je kiest maar altijd handig zo niet noodzakelijk, een vpn oplossing erbij nemen zodat je veiliger gebruik kan maken van hotspots).
NogmaalsWaar het dus mee begint, voor elk apparaat dat consumenten in handen krijgen, is voor gebruik de moeite gaan nemen om eerst netjes de instellingen door te nemen voordat je ermee gaat werken.
Maar helaas doen we dat massaal niet, eerst gebruiken en pas heel veel later misschien gaan nadenken en desgewenst een ander alsnog de instellingen door te laten nemen.
Tja,...
(gaat het ooit veranderen ?)