image

Cyberdief steelt 65.000 IP-adressen

maandag 30 juni 2003, 10:28 door Redactie, 2 reacties

Een simpel telefoontje was nodig om 65.000 IP-adressen van het Los Angeles County te stelen. De adressen werden daarna verkocht aan spammers en gebruikt voor het vesturen van porno. De cyberdief belde en e-mailde het "American Registry of Internet Numbers" en vroeg hen om de eigenaar van de County webadressen te veranderen. De IP-adressen waren eerder door het Los Angeles County geregistreerd voor toekomstig gebruik. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de identiteit van de hacker. (Pasadena Star)

Reacties (2)
30-06-2003, 14:28 door Anoniem
Weer een artikeltje dat ipnummers en domein-namen door elkaar haalt(Pasadena Star, niet security.nl natuurlijk). Aangezien ze het over ARIN hebben, zullen ze wel ip-adressen bedoelen. Maar hoe je die nu met spammen kunt gebruiken? Ik nam tot nu toe aan dat de meeste spammers gewoon freebie inbelaccounts namen, gecombineerd met open mailrelays.
Of zou-ie soms websites opgezet hebben voor z'n spam-klanten?
06-07-2003, 23:32 door Anoniem
Originally posted by Fuchsia
Maar hoe je die nu met spammen kunt gebruiken? Ik nam tot nu toe aan dat de meeste spammers gewoon freebie inbelaccounts namen, gecombineerd met open mailrelays.
Of zou-ie soms websites opgezet hebben voor z'n spam-klanten?

Heel simpel, ip aan een doos met mailserver binden, spammen, en klaar is $spammer.

Punt is dat die ip's dan nog niet in de standaard blacklists staan..

snappez vous?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.