image

NCTV: 22 procent Nederlanders bezorgd om cyberdreigingen

woensdag 31 mei 2017, 12:09 door Redactie, 5 reacties

Iets meer dan één op de vijf Nederlanders maakt zich zorgen om cyberdreigingen, zo stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) op basis van een onderzoek door Motivaction onder 817 mensen. Op de vraag of men zich zorgen maakt over gebeurtenissen die een invloed kunnen hebben op de veiligheid in Nederland, noemt 47 procent van de deelnemers terrorisme.

De veiligheid van internet wordt door 2 procent spontaan genoemd, terwijl 21 procent van de deelnemers zich helemaal nergens zorgen over maakt. Nadat een lijst met 16 mogelijke rampen en crises is voorgelegd geeft twee derde van de 817 deelnemers terrorisme aan als punt van zorg. Cyberdreigingen volgen op de vierde plek met 22 procent. Vervolgens werd deelnemers gevraagd in welke mate zich men zorgen maakt over de eigen veiligheid en die van het gezin als gevolg van verschillende gebeurtenissen. Dan maakt 39 procent zich veel/heel veel zorgen over terrorisme, terwijl 12 procent dit gevoel bij cyberdreigingen heeft.

Deelnemers kregen ook de vraag voorgelegd welke rampen en crises het meest waarschijnlijk gaan plaatsvinden. Dan wordt als eerste spanningen tussen bevolkingsgroepen genoemd, gevolgd door terrorisme en cyberdreigingen. Terrorisme heeft volgens de deelnemers de grootste gevolgen voor de Nederlandse samenleving. Dat geldt niet voor cyberdreigingen. Deze gebeurtenis scoorde bij eerdere vragen nog hoog, maar nu stellen de deelnemers dat andere rampen en crises grotere gevolgen voor de samenleving hebben.

Image

Reacties (5)
31-05-2017, 12:20 door Anoniem
De bevolking kan besluiten,om het digitale leven links te laten liggen zo ver dat nog kan.
Neem een analoge telefoon bijvoorbeeld,laat je smartphone links liggen,en je kun nog veel meer doen
zodat je daar geen zorgen meer over hebt.
Een analoog leven willen leiden is in de toekomst mogelijk strafbaar!

Maar als een overheid en bedrijfsleven,je dwingt om mee te doen met
de digitale samenleving,ondanks alle beveiligings-risico's die er mee samenhangen,
tja.we zijn al aardig op weg naar de matrix samenleving mensen,totdat ze uiteindelijk in je brein zitten,
want daar is google al aardig mee bezig.

The matrix
31-05-2017, 16:43 door Anoniem
Ik heb wel last van cyber dreigingen en aanvallen. Het zou mooi zijn als deze ettertjes zich eens wat eerlijker opstellen. Je gunt ze bij aan een koekje van eigen deeg... een spuit chloride in een willekeurig Nederland's ziekenhuis. Grrr
01-06-2017, 06:21 door Anoniem
Ik mis hier het zo belangrijke verschil tussen hoog en laag opgeleid, blijkbaar kunnen ze toch normaal menselijk doen.
01-06-2017, 20:11 door Anoniem
Door Anoniem: Ik mis hier het zo belangrijke verschil tussen hoog en laag opgeleid, blijkbaar kunnen ze toch normaal menselijk doen.

Ik ben middelaar opgeleid.. LTS en MTS en moest op universiteiten computers troubleshooten. Een dagje leverde zo 700 eur op. Niet gek voor een zelfstandige 22 jarige.

Dat hoogopgeleide snob gedoe is een criteria van niks. Diploma's zijn om je aan vast te houden als je verder niets kunt. Dan kun je je met 'niveau' onderscheiden.
02-06-2017, 10:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.