image

Microsoft neemt Israëlisch securitybedrijf Hexadite over

donderdag 8 juni 2017, 16:36 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft het Israëlische securitybedrijf Hexadite overgenomen, zo heeft de softwaregigant vandaag bekendgemaakt. Hexadite ontwikkelt software die kunstmatige intelligentie met bestaande beveiligingssoftware integreert om op dreigingen te reageren.

Bestaande oplossingen genereren volgens Hexadite allerlei waarschuwingen en bedrijven hebben niet de middelen om elke waarschuwing te controleren. De oplossing van het Israëlische bedrijf integreert via e-mail, syslog of programmeerinterfaces met bestaande detectiesystemen om waarschuwingen te onderzoeken. Hoeveel Microsoft voor het bedrijf heeft betaald laat het niet weten. In mei meldde de Israëlische website Calcalist dat het om een bedrag van 100 miljoen dollar ging. Hexadite zal volledig binnen de Windows and Devices Group van Microsoft worden opgenomen.

Reacties (4)
08-06-2017, 17:30 door Anoniem
Opvallend. In het verleden heeft Microsoft ook al de Israëlische (security)bedrijven "Secure Islands", Aorato en Adollom overgenomen.
08-06-2017, 23:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2017, 08:16 door Anoniem
Opvallend? Er zitten in Israël veel cybersecurity bedrijven, dus als je een bedrijf koopt, is de kans dat het Israëlisch is vrij groot...
09-06-2017, 08:22 door Anoniem
Door N07 K4rm44:
Door Anoniem: Opvallend. In het verleden heeft Microsoft ook al de Israëlische (security)bedrijven "Secure Islands", Aorato en Adollom overgenomen.

Hmmm... Heeft Microsoft religieuze leiders of banden met Israël?

Er zitten gewoon heel veel security gerelateerde bedrijven
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.