Het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives heeft de uitkomsten van een anti-virustest gepubliceerd waarbij virusscanners voor Windows 7 over een periode van 5 maanden met echte besmette links en drive-by downloads op internet werden getest.
Om de effectiviteit van anti-virussoftware buiten een testomgeving om te testen voert AV-Comparatives elke maand een "real-world protection test" uit. In plaats van een laboratoriumomgeving met duizenden exemplaren wordt er met echte links getest. Het systeem in kwestie draait op Windows 7 Home Premium met volledig bijgewerkte versies van Adobe Flash Player, Adobe Acrobat Reader en Java. De resultaten van februari tot en met januari zijn nu bij elkaar opgeteld.
In totaal werden er 1955 kwaadaardige links en websites met het systeem bezocht. Alleen Trend Micro wist alle malware succesvol te detecteren. Bitdefender volgt op een tweede plek met twee gemiste malware-exemplaren. Microsoft Security Essentials wist 23 exemplaren niet te detecteren. Onderaan eindigt Seqrite, dat 69 malware-exemplaren niet zag. Daarnaast werd er ook op false positives getest, waarbij de virusscanners met legitieme, schone software en domeinen kregen te maken. Het ging om zo'n duizend willekeurig gekozen populaire domeinen en zo'n tweeduizend populaire downloads.
Gemiddeld slaan de virusscanners 30 keer ten onrechte alarm. Trend Micro (53), Seqrite (59), McAfee (99) en F-Secure (219) gaan meer dan gemiddeld de fout in. Aan de hand van de detectiescore en het aantal false positives werd de uiteindelijke score bepaald. Hoewel Trend Micro alle malware detecteerde krijgt het vanwege de 53 false positives niet de hoogste beoordeling. Uiteindelijk worden alleen Bitdefender, Panda, Tencent, Kaspersky Lab, Symantec, VIPRE, Avast, AVG en Avira als 'Advanced+' beoordeeld. Seqrite weet geen positieve beoordeling binnen te halen en krijgt als enige het label "tested".
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.