Frankly, given our checks and balances and the (severe) penalty from browser vendors for PKIoverheid if we don’t adhere to these checks and balances, I don’t see a viable scenario that would lead to the trust issue as described by you.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1408647
Wat staat hier nou werkelijk?
[ ø ] 'Het probleem bestaat niet/ is niet interessant want als het ontdekt wordt hebben we een probleem.'Dat is inderdaad waar maar dat is nou juist de uitdaging waar geheime diensten etc voor staan, zorgen dat wat je doet niet ontdekt wordt.
Een totale kul redenering die een vals gevoel van veiligheid geeft en een nep garantie is.
[ ø ] 'Het wordt gecontroleerd en er wordt op toegezien dus is er geen probleem.'Een van de zwaarste kritiekpunten is nou juist dat er gebrek aan toezicht is en dat de wet is ingevoerd voordat er solide garanties tegen misbruik zijn geformuleerd, uitgewerkt en in het leven geroepen.
De Wiv is dus van kracht gegaan per 1 september maar we hebben dus helemaal geen uitgewerkte checks and balances.
In Nederland loopt alles op rolletjes, zeker bij de aivd, mivd en politie dus daar hoeven we ons volstrekt geen zorgen over te maken en hebben er dus geen omkijken naar want er is geen risico?
De checks en balances staan natuurlijk boven de verruimde wetgeving en de intenties van betrokkenen om ook gebruik van die wet te maken.
Meneer beweert hier dus dat de check en balances gegarandeerd gaan voorkomen dat de overheid gebruik gaat maken van de nieuwe aanvalsrechten die zij zwaar bevochten heeft (in wat voor staat van zijn schrijf je zoiets op, een 'legaal' gedrogeerde?).
[ ø ] 'Ik' kan zelf (nog) geen technische en andere slimme bypassmogelijkheden verzinnen dus er is geen probleem.'Hoe kan het zijn dat 1 iemand de boel stil probeert te leggen door een discussie slim te verschuiven naar een technische discussie?
De technische discussie is ondergeschikt aan de wettelijke discussie :*De wet zegt dat het mag!
*De diensten hebben het voornemen het ook te gaan doen.
*En dan zegt iemand dat er niets aan de hand is omdat het volgens hem technisch organisatorisch niet haalbaar is.
*Dan zegt iemand dat er waarborgen zijn terwijl er nou juist een tekort aan waarborgen is.
*Als een overheid iets wil dat zal het linksom of rechtsom ervoor zorgen dat het haar lukt, al moet ze er hele blikken autistische amorele tunnelkijkertechneuten voor werven en opentrekken met inbegrip van de hele aivd, mivd en politie capaciteit.
Het technisch organisatorische element is volstrekt irrelevant als het wettelijk mag en men van plan is om dat middel te gaan benutten![ ø ] Er is geen sprake van een vertrouwensprobleem omdat er 1 techneut vindt dat op basis van bovengenoemde irrelevante argumenten wèl vertrouwen heb besloten heb dat er daarom geen reden is tot wantrouwen.
Gelijk aan 'mijn zijde want:
'Ik' vertrouw erop dat ook al is er wettelijke grond omdat te gaan doen, en wil de overheid dit daadwerkelijk gaan toepassen, er alle reden is om te vertrouwen op het feit dat mij even geen routes te binnen schieten waarop dat gerealiseerd kan worden.'[ ø ] Anders samengevat
De discussie is daar nog gaande....
?O
Dat is geen discussie maar het keihard ontkennen van de bestaande werkelijkheid.Kan 1 iemand gewoon even met wat bekende discussietactieken (trek het op een zodanig technisch level zodat de meeste lezers er niets meer van snappen) deze vergaande security implicaties voor miljoenen internetgebruikers dit gewoon even van tafel schuiven?
Omdat er meer dan een decennium aan verruiming van wetgeving is gewerkt met mogelijkheden die dus volstrekt niet uitvoerbaar zijn?
Beweert de bugmeneer dat de wet onzin is omdat ze helemaal niet uitvoerbaar is?
Een op zich interessante discussie die best gevoerd mag worden, .. maar niet in de plaats mag komen van de principiële discussie!!
Want daar hebben techneuten sowieso een handje van, een principiele discussie torpederen met een (technische) discussie op details.
Met een dergelijk gebrek aan maatschappelijke helikopterview bewijst hij al een behoorlijke dienst aan vele belanghebbenden: dat zijn niet de gebruikers van de browser.
Waarom laten we dit gebeuren?
Dat browsermakers hun verantwoordelijkheid nemen is belangrijk, de vraag is of ze dat durven en voor wiens belang ze daadwerkelijk staan : die van de overheid of die van de gebruiker?
De nieuwe wet ondermijnt met deze backdoor claim het basis vertrouwen van de burger in securitytechniek.Protesteer desnoods met de voeten en kies voor een andere browser.
Laat je niet vrijwillig 'n----n',
ogen open!
En de virtuele
ø goed op slot houden het devies!