image

Man gearresteerd wegens misleidende domeinnamen

donderdag 4 september 2003, 11:51 door Redactie, 2 reacties

Amerikaanse agenten hebben gisteren een man gearresteerd die vermoedelijk misleidende domeinnamen gebruikte om kinderen te misleiden en ze door te verwijzen naar pornografische websites. De arrestatie van John Zuccarini is de eerste die gemaakt wordt onder de nieuwe "Truth in Domain Names Act", die sinds april van kracht is en mensen verbiedt om misleidende domeinnamen te gebruiken om kinderen ongepaste content te laten zien. Zuccarini zou 3000 misleidende namen hebben geregistreerd, zoals dinseyland.com. Mocht de man veroordeeld worden, dan kan hij een celstraf van 4 jaar en een boete van 250,000 dollar krijgen. (Cnet)

Reacties (2)
05-09-2003, 02:11 door Anoniem
Hoewel de intent van deze man waarden en normen schenden is het toch niet juist om hem te vervolgen. Immers ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders die hun kinderen moeten behoeden voor dit soort zaken.

Zou pussy.com, beaver.com, Mellons.com etc ook misleidend zijn ?
05-09-2003, 10:13 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Zou pussy.com, beaver.com, Mellons.com etc ook misleidend zijn ?

precies, waar ligt de grens? zowieso iemand opsluiten om zijn keuse voor domeinnaam is natuurlijk volslagen gestoord, waarom hebben ze niet iets in de wet staan van 'als de naam misleidend is vervalt het recht op die domeinnaam'? Iemand opsluiten/straffen voor zoiets vind ik echt niet kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.