Microsoft wil politieke campagnes in democratische landen tegen hacking beschermen, zo heeft de softwaregigant aangekondigd. Het is onderdeel van het "Defending Democracy" programma waarin Microsoft samenwerkt met alle partijen die bij het verkiezingsproces zijn betrokken.
Het programma bestaat uit vier onderdelen. Zo worden politieke campagnes door middel van uitgebreidere monitoring, incident response en aanvullende beveiligingsmaatregelen tegen hacking beschermd. Verder zal de softwaregigant zich richten op het bestrijden van nepnieuws, transparant zijn over politieke advertenties en het verkennen van technische oplossingen om het verkiezingsproces te borgen en cyberdreigingen te identificeren en voorkomen.
Volgens Microsoft is digitale beïnvloeding van het democratische proces een ernstige kwestie. "We hebben pogingen van landen gezien om de bouwstenen van ons democratisch systeem te misbruiken, waaronder stemsystemen en de technologische infrastructuur van politieke campagnes", aldus Microsofts Tom Burt. "Het aanpakken van deze dreiging voor de democratie vereist inzet van overheden en techbedrijven, zowel alleen als samen, alsmede van academici en de burgermaatschappij."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.