Dank aan allen voor de reacties!
Door Aha: Nu staat mijn naam wel onder of boven de door mij geplaatste hanepoot maar als ik bij misbruik/valsificatie blijf volhouden "dat is mijn handtekening niet" sta ik volgens mij juridisch sterk.
Dat vraag ik me af. Wat als de bezorger middels een handtekening-bitmapje (bijv. verkregen bij een eerdere aflevering) "aantoont" dat jij dat pakketje met die nieuwe smartphone in ontvangst genomen hebt? Bij wie ligt dan de bewijslast?
Dank, maar daar lijk je jouw mening te kunnen geven over de donorwet. Het is toegegeven wat krom, maar middels het verhoopte referendum hopen de organisatoren (naast een volksraadpleging over de donorwet) ook aan te tonen dat een
middel referendum een goed idee is - iets waar ik het volledig mee eens ben (ik zag de organisator op TV vertellen dat hij zelf donor is, maar voor dit soort ingrijpende wetten, die iedereen aangaan, geraadpleegd wil worden).
Door abj61: Persoonlijk vind ik die handtekening ook flauwekul. Waarom wordt er geen gebruik gemaakt van DigiD?
DigiD is voorbehouden aan overheids-, pensioen- en zorgverzekeringswebsites die (in elk geval in theorie) aan allerlei beveiligingseisen moeten voldoen. Een particuliere organisatie komt hier niet voor in aanmerking.
Aangezien de overheid stimuleert dat ook banken als authenticator kunnen functioneren, had ik het veel verstandiger (en veiliger) gevonden als de organisatie achter referendum.nl had gevraagd om, ter authenticatie, bij voorkeur 1 Euro (doch minimaal 1 Eurocent en desgewenst meer dan 1 Euro) over te maken. In elk geval kun je dan checken op meer dan 1x vooromende rekeningnummers om zo fraude enigszins uit te sluiten. Op de overschrijving kun je het specifieke doel vermelden, daarnaast is er natuurlijk een duidelijke overboekingsdatum van bekend.
Door Anoniem: Een bitmap afbeelding van een handtekening of paraaf is digitaal knoeiwerk waarmee uiterst eenvoudig gefraudeerd kan worden!
Volstrekt mee eens!