image

Open source eerder bug vrij dan gesloten software

zondag 21 september 2003, 11:14 door Redactie, 4 reacties

Volgens een nieuw onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de universiteit van Oxford zijn open source software projecten eerder bugvrij dan het geval is bij gesloten software, zelfs als de open source programmeurs van mindere kwaliteit zijn. Het onderzoek identificeerde zes factoren die een rol spelen bij de interactie tussen het programma, de gebruikers en programmeurs: het aantal gebruikers, de grootte van het project, het aantal programmeurs, het aantal "buggy" onderdelen, de rol van de beheerder die bepaalt of een patch de code verbetert of niet en of de source code gesloten of open is. Meer over het onderzoek is te lezen in dit artikel.

Reacties (4)
21-09-2003, 12:27 door Anoniem
ik zou graag het onderzoek zelf lezen.

Er zijn te veel onderzoeken geweest die dit of het omgekeerde beweren.

Iemand een link?
21-09-2003, 18:43 door Anoniem
Kraakvrije, buggyloze software bestaat niet. Ik begin security.nl te verdenken met een verborgen open-source-agenda te werken.
22-09-2003, 13:17 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
ik zou graag het onderzoek zelf lezen.

Iemand een link?

Even Googelen op de auteursnamen en je vindt al snel de link: http://arxiv.org/abs/cond-mat/0306511

Originally posted by Redactie Security.nl
Volgens een nieuw onderzoek

Hoezo nieuw trouwens? Het gaat om een artikel dat in juni al in Nature werd besproken.
22-09-2003, 17:47 door Virtal Technologies
Originally posted by Unregistered
Kraakvrije, buggyloze software bestaat niet. Ik begin security.nl te verdenken met een verborgen open-source-agenda te werken.
Natuurlijk bestaat dat wel wanneer een programmeur met alle facetten rekening houdt dat zijn/haar applicatie mogelijkerwijs voor de kiezen kan krijgen.

Uitvoerig testen en meten, niet beperkt tot een debugger. Stuur bijvoorbeeld in grote getalen randomized en malformed packets op je toepassing. Durf tekeer te gaan wanneer je een toepassing hebt ontwikkeld.

In elk (omvangrijk) ontwikkelproces sluipen onvermijdelijk fouten: door naast de gebruikelijke functionaliteitstest extreme tests te bezigen komen deze goeddeels naar boven.
Het gaat erom het onbekende (ongeteste) zo veel als mogelijk voor te zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.