image

Meeste Amerikaanse geldautomaten in 2005 voorzien van Windows

zondag 21 september 2003, 11:31 door Redactie, 7 reacties

Binnen drie jaar zullen de meeste geldautomaten in Amerika voorzien zijn van het Windows besturingssysteem, aldus een onderzoek dat vorige week verscheen. In 2005 zal 65% van de automaten een gestripte Windows versie gebruiken. Bij ongeveer 12% zal het O.S. al dit jaar geinstalleerd worden. De meeste banken willen af van IBM's OS/2 besturingssysteem, dat in de meeste automaten vandaag de dag aanwezig is. Windows krijgt de voorkeur omdat dit meer "open" zou zijn en compatible is met de interne banknetwerken. Het onderzoek vraagt zich verder af of deze automaten gevoeliger voor security aanvallen zouden zijn, aangezien Microsoft zo'n slecht security record heeft. Security experts zijn echter van mening dat de security dreiging meevalt. Het gaat namelijk om een aangepaste Windows versie en de machines zijn niet verbonden met het Internet. (Wired)

Reacties (7)
21-09-2003, 12:29 door Anoniem
In nederland draaien ze bij de meeste automaten al windows

(bij ABN amro windows nt 4.0 :P)

Ik ben hierbij ook van mening dat het veilig is, want zonder internet kom je niet ver :)
21-09-2003, 12:29 door Anoniem
" Security experts zijn echter van mening dat de security dreiging meevalt. Het gaat namelijk om een aangepaste Windows versie en de machines zijn niet verbonden met het Internet."

Dat was de nucleare energie centrale in Ohio ook niet.

Bovendien het staat in verbinding met het interne netwerk, wat meestal toch in verbinding staat met een groter intranet / Internet.

"Het onderzoek vraagt zich verder af of deze automaten gevoeliger voor security aanvallen zouden zijn, aangezien Microsoft zo'n slecht security record heeft."

Alhoewel schaars (want ik ga nu eenmaal niet vaak langs de geldautomaat) zie ik toch regelmatig een mooi BSOD of een melding dat bijv. de muis niet kan worden gevonden.
21-09-2003, 18:41 door Anoniem
Goeie genade, Windows achter de flappentap? Misschien dat over een aantal jaren de banken plotseling miljoenen euro's zien verdwijnen waarvan men niet weet waar die zijn gebleven....(ik weet helaas van zulke gevallen!)
21-09-2003, 20:04 door Anoniem
MS blauw past bij jou :-)
Om de oude slogan van de Postbank maar even te gebruiken hoe ik er tegenaan kijk.

Windows is nmm niet bedoeld om zo te gebruiken, laat staan dat ik het niet veilig kan noemen.
22-09-2003, 02:17 door Anoniem
windows idd niet echt geweldig veilig, maar ik neem aan dat de windows die op die geld automaten wel het een en ander aan software heeft om dat probleem om te lossen.
En het klopt idd dat er verbindingen bestaan tussen het internet en het interne netwerk wat pin-automaten hebben.
maar dit is ook het geval bij bijvoorbeeld internet bankieren etc...
22-09-2003, 07:29 door Anoniem
Originally posted by blaatsma
In nederland draaien ze bij de meeste automaten al windows

(bij ABN amro windows nt 4.0 :P)

Ik ben hierbij ook van mening dat het veilig is, want zonder internet kom je niet ver :)

Jij niet misschien maar de magneetstrip op een pasje is uiteindelijk te vergelijken met een floppydisk en een slimmerik die daar wat mee weet te doen heeft vrij spel.... IMHO
22-09-2003, 10:00 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Jij niet misschien maar de magneetstrip op een pasje is uiteindelijk te vergelijken met een floppydisk en een slimmerik die daar wat mee weet te doen heeft vrij spel.... IMHO

Als er idd eentje slim genoeg is om met een magneetstripje aan de gang te gaan maar het niet uit of het windows of wat dan ook is dan heb je gewoon een probleem.

ik ben er van overtuigd dat we ons echt geen zorgen te hoeven maken.

en ja idd de pin automaten zullen of een of andere manier (met 84 omwegen) aan het internet hangen. maar ik denk dat als het iemand lukt om zover binnen te komen bij welke bank dan ook we met z'n allen een probleem hebben!!!! dan ga ik weer over op de ouwe sok in m'n matras!! maar voor nu denk ik dat het wel los zal lopen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.