image

"Trusted computing" niet te vertrouwen

vrijdag 3 oktober 2003, 11:08 door Redactie, 8 reacties

Eerder dit jaar richtte AMD, Hewlett-Packard, IBM, Intel en Microsoft de Trusted Computing Group op, met als doel het ontwikkelen van veiligere hard- en software voor de PC en andere apparaten. De digitale burgerrechten beweging, Electronic Frontier Foundation (EFF), noemt het "trusted computing" initiatief echter een bedreiging voor computergebruikers. Een van de features voorkomt dat consumenten bepaalde bits op de hardeschijf kunnen veranderen. Wilt u de nummers van een CD rippen? Niet als de eigenaar van de muziek dit niet wilt. Wilt u een document met een andere applicatie lezen? Alleen als het bedrijf waarmee het origineel is gemaakt dit toestaat. De vraag is dan ook wie nog de controle over de computer heeft. Meer over de strijd van het EEF tegen trusted computing staat in dit artikel vermeld.

Reacties (8)
03-10-2003, 11:20 door Anoniem
tja, ipv betere software en hardware gaan we de consument strek limieteren in de bewegingsvrijheid met alle gevolgen vandien.
Echter als er in het basis systeem een exploit is, heeft de aanvaller meer rechten dan de lokale admin.

Zelfs al wordt het ingevoerd, er zullen protesten en 'patches' uit komen die de limieteringen verhelpen.
03-10-2003, 11:48 door Anoniem
Ik begrijp best dat computers en internet niet meer de gezellige vrijplaats van gelijkgestemde geesten is die het ooit, volgens de legendes, was. Maar de pogingen vanuit de commerciele wereld om er greep op te krijgen kan ik niet volgen.
De muziekindustrie, de softwarewereld, het lijkt alsof ze niet in staat zijn lijn te brengen in hun ideeen en terugvallen op het verkrijgen van maximale controle.
Zitten we nu in een tijdperk van vechten om de controle over internet en software? Dan komt de tijd dat je als consument nauwelijks iets over je pc en software te beslissen hebt.
Wat is de volgende stap: autofabrikanten die de motorkap vergendelen zodat je niet kan zien wat eronder zit of de motor kan tunen? Nog een leuk idee: aangepaste bezine-vulopeningen zodat je alleen nog kan tanken bij het tankstation de de fabrikant kiest.
Natuurlijk, er is een verschil: copyright, intellectueel eigendom etc. Dat mag alleen geen schaamlap worden om allerlei onzinnge maatregelen achter te verbergen.
03-10-2003, 13:05 door Anoniem
Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in de wet en het rechtssysteem om de rechtmatigheid van handelingen te toetsen.

Als het gaat om betrouwbaarheid, vind ik met name dit initiatief diep triest. Betrouwbaarheid vervalt op deze manier tot een reclame-leus. Binnenkort bepaald waarschijnlijk een of andere waardeloze Amerikaanse dombo-CEO, dat het beter is dat de Amerikaanse copyright-wetten overal gaan gelden, en dat wordt dan meteen maar in dit mooie systeempje ingebouwd.

Waarschijnlijk gaan mensen het nog geloven ook. 2006: "Het nieuwe systeem van AMD, Hewlett-Packard, IBM, Intel en Microsoft biedt nu nog meer gebruiksgemak. Waarom zou u nog moeilijk willen doen met het installeren van moeilijke en onveilige software? Vanaf Euro 50,- per maand kunt u volledig gratis gebruik maken van onze meest up-to-date software die alleen maar verbind met keurige websites van onze partners".

Ik wens alle leden van dit illegale kartel een spoedig faillisement toe.
04-10-2003, 11:26 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Ik wens alle leden van dit illegale kartel een spoedig faillisement toe.
Fijn, dan gaat iedereen aan de DEC Alpha en PPC
04-10-2003, 23:16 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Fijn, dan gaat iedereen aan de DEC Alpha en PPC

Tenzij ik het verkeerd begrepen heb helpt dit ook geen klap.
04-10-2003, 23:28 door Anoniem
Wie zijn de eigenaren vanb DEC Alpha en PPC?
05-10-2003, 01:08 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Wie zijn de eigenaren vanb DEC Alpha en PPC?

DEC Alpha = Digital / Compaq / HP
PPC = Apple

dacht ik..
05-10-2003, 12:50 door Anoniem
Wat Dec-Alpha betreft klopt dit, maar de PPC is volgens mij van IBM.

Originally posted by Unregistered
DEC Alpha = Digital / Compaq / HP
PPC = Apple

dacht ik..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.