Door Anoniem, 18:57 uur: Door Tha Cleaner: Door Balder:
Bijna 50000 meters van het merk Itron, geplaatst door Enexis kunnen onvoldoende gasdicht zijn door een matige verlijming van de kunststof achterwand.
Volgens mij staat dit los van de slimme meter? Er is een assemblage fout gemaakt, en dit heeft NIETS met een (fout van) een slimme meter te maken.
Jawel want lekkend gas wordt niet gemeten en is dus niet slim van die meter.
Maar je kan lullen als brugman, luisteren doet ze niet die meters.
Dom en slecht opgevoed ook nog.
Dat deugt voor geen meter!
Ai!
Maar een oude meter opnieuw laten plaatsen?
Nee dat kan je vergeten : vernietigd!
Nou, dat is té cru gesteld. Hoe kom je er toch bij, dat je denkt dat de oude telwerken allemaal vernietigd zijn?
Inleiding:
De oude mechanische analoge meters die zijn weggenomen uit de meest gangbare aardgas thuis-installaties, de zogenaamde G4 of G6 telwerken, daarvan wordt waarschijnlijk een ruimschoots aantal vernietigd.
Zwaardere jongens zoals G10 of G25 of met nog hogere minimale afname in liters/minuut, zijn al redelijk kostbaar en worden zeker gereviseerd en opnieuw geijkt om daarna weer geplaatst te worden tot het moment in de naaste toekomst dat deze mechanische meters allen vervangen gaan worden voor digitale telwerken.
Mijns inziens is dat een beetje dom vanuit het gezichtspunt energiebesparing want digitale meters hebben, hoewel weinig, tóch voedingsspanning nodig om te meten.
Laat ik voorop stellen: Ik ken deze meters niet persoonlijk; ik heb er geen.Meest voor de hand liggend zou zijn dat zij voedingsspanning verkrijgen door een generatortje dat draait op de doorstroomsnelheid van het gas, maar gezien de wet dat energie niet verloren gaat, kóst dit extra energie; daar is geen speld tussen te krijgen of je gaat de wetten der fysica ter discussie stellen.
Hoewel niet de meest betrouwbare informatiebron, hier een citaat van de betreffende wikipediapagina over de 'slimme meter':
Aangezien de meter is aangesloten op de inkomende fases(*) dus voor het feitelijke meettraject is het eigenverbruik van de meter niet ten laste van de bewoner / consument. Uiteraard moet dit hogere collectieve verbruik wel betaald worden via de vastrechtkosten.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slimme_meterHieruit mag je dus voorzichtig concluderen dat je de extra energiekosten persoonlijk betaald. Ernstiger vind ik, in deze tijd waar de focus ligt op energiebesparing, dat als je het collectief bekijkt dit extra stroomverbruik als landelijk totaal groot moet zijn.
Iemand dat ook als bezwaar gezien? Neen. Even mijn stokpaardje berijden: Natúúrlijk niet, want het privacy aspect weegt véél zwaarder.
Terug naar de mechanische telwerken: M.b.t. de verkrijgbaarheid hiervan is er geen vuiltje aan de lucht.
Een voorbeeld:
https://www.sandervunderink.nl/gasmeter-g4-of-g6/--------------------------------------------------------------------------
Toegevoegd:
Met
inkomende fases(*) wordt bedoeld: de 380V. drie-fase spanning die in je huis binnenkomt: in de meeste gevallen een grijze VMVK kabel die in de meterkast uit de grond (betondek) komt, met een doorsnede van ongeveer 30 à 40 mm.