Dus? Omdat je ingeschreven bent in de gemeentelijke administratie is het ook wel prima dat iedere winkelier je naam opschrijft en wanneer je er was? Of wat is je punt nu?
Winkeliers houden de kassa goed bij en als pint weet hij wie dat was (bankrekening nummer) volautomatisch. Vroeger werd jet opgeschreven op naam. De winkelier en klant kenden elkaar en het krediet tot eind van de week stond in het schrift.
Door Anoniem: ….
En inderdaad, ik zou minder aandacht voor bewaartermijnen en allerlei speeltjes voor bureaucraten en technocraten willen hebben, en veel meer voor identiteitsfraude, computer zegt nee syndroom en allerlei andere heel reële schade voor onschuldige burgers. Waarbij het niet (meer) boeit wat dit precies veroorzaakt, eindverantwoordelijke voor alle aspecten is het Ministerie van Algemene Zaken, die mag het oplossen.
Dat is een richting waar ik achter sta.
Door Anoniem: ...
Alle data worden ondergebracht bij de belastingdienst. Deze route is nog steeds niet afgesloten en wordt nog steeds actief gebruikt. Bewaarmogelijkheid is hier -tenminste- 5 jaar. De 4 weken is dus alleen op die afdeling. Sommige dingen gaan wel goed bij de overheid :-)
Lekkere framing met als dat waar is …. Dus voorlopig net. Heb je onderbouwing links of wat anders.
Er was iets met de leaserijders auto van de zaak. Niet meer dan 500 km/jr of je moet prive bijtelling doen. Dat kan je als achterhaald afdoen. Met de doelbinding mocht het niet en dat mag nog steeds niet. Beter is dat ze de onhaalbaarheid van de onderbouwing op die manier inzien.
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2018/10/31/brief-tk-22e-halfjaarsrapportage-belastingdienst "Het onderzoek naar het gebruik van (gegevens ontleend aan) camerabeelden voor de controle van de bijtelling privégebruik auto in de inkomsten- en loonbelasting heeft uitgewezen dat met het gebruik van de camerabeelden niet kan worden voldaan aan het vereiste van proportionaliteit dat voortvloeit uit de privacyregelgeving.
… Nu de camerabeelden niet meer worden gebruikt, voert de Belastingdienst de controle met de andere beschikbare instrumenten uit." Een prima optie lijkt me de boetes en bonnen zeker die uit spanje italie Denemarken Hongarije welke via CJI binnenkomen. Er valt nog wat uit te leggen als een voor het bedrijf nederlandse werkomgeving met zoiets samen gaat.
De belastingdienst mag nog steeds gericht naar niet gekeurde en ander foute zaken gekoppeld aan kentekens zoeken. Dat was een aantal malen een groot succes met mobiele acties.
Nu lees ik in het artikel: "Op dit moment worden kentekengegevens van weggebruikers die in geen enkel bestand voorkomen onmiddellijk, of in ieder geval binnen 24 uur gewist." Als dat niet geldige kentekens illegale auto's zijn lijkt men dat nu juist een reden om er achter aan te gaan.
Met de audi-bende en andere zaken moet de politie maar zien hoe ze aan gegevens komt. Nee dat gaat niet zonder iets waar te nemen. In het artikel staat wat over de opslagduur van 4 weken, niets over het koppelen van andere gegevens.
Als het doel gericht zoeken naar aanleiding van een misdaad is was is dan het probleem?
Door Anoniem: Is de politie nu ook gehouden aan de plicht om mij te vertellen welke gegevens ze van mij hebben verzameld middels ANPR?
Peter
Nou nee om twee redenen niet.
a/ De GDPR maakt expliciet een uitzondering voor de activiteiten van wettelijke handhaving. Dat is met gegronde redenen
b/ Zolang alleen het kenteken opgeslagen is en er verder geen koppeling gelegd is kan jij volgens de GDPR niet gaan eisen om die koppeling te leggen om aan een inzageverzoek te voldoen. Daar is al jurisprudentie over.
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2015:207