Door Anoniem: Door Anoniem: Door The phalanx:Veel hacks in het nieuws? Nee? Dan valt het blijkbaar nogal mee met die kwetbaarheid en is het platform ondanks het niet up to date zijn toch veilig genoeg. De robuuste en redelijk moderne basisarchitectuur van Android en het onderliggende Linux spelen hierin natuurlijk een grote rol.
En dan dit nieuwtje, vers van de pers:
https://www.security.nl/posting/611925/Duitsland+waarschuwt+weer+voor+Androidtelefoons+met+malware
Denk je dat er dan nog steeds geen risico's zijn?
Lees dat artikel dan ook even. Dan zul je zien dat de leverancier heeft zitten blunderen. Daar kan Android of Google niets aan doen. Een PC leverancier kan ook software installeren. Hee, volgens mij doen ze dat al. Dat noemen we dan geen malware, maar blaatware. Maar ook daar kom je blaatware tegen die URL's aanpast en eigen advertenties toont.
Dan is https://www.security.nl/posting/612023/Google+vindt+vooraf+ge%C3%AFnstalleerde+malware+op+Androidtelefoons ook interessant en dan vooral het volgende:
Halverwege 2017 kozen de ontwikkelaars voor een andere aanpak. Volgens Google omdat Google Play Protect betere bescherming bood tegen rooting-exploits.
En om Apple niet te vergeten: https://threatpost.com/macos-zero-day-malicious-code/145259/
Apple vertrouwt blindelings bepaalde leveranciers/software. Wat er ook onderweg aan die software wordt toegevoegd, Apple zal die software zonder vragen installeren.
Peter
Gemiddeld heeft software 15-50 fouten per 1000 regels code, dus alles heeft fouten en kwetsbaarheden. Wat is dan het veiligste middel? Daar zijn methoden voor om er achter te komen:
- Eenvoudig een afvalrace. Wat uiteindelijk het minste aantal kwetsbaarheden vertoont krijgt een punt.
- In hoeverre is het product robuust tegenover kwetsbaarheden. Vangt het de klap op of spat de hele beveiliging in scherven uit elkaar?
- In online zaken heel belangrijk, hoe gemakkelijk kan een aanval opgeschaald worden? Een aanval waarvoor je fysiek aanwezig moet zijn is heel wat minder erg dan een waarmee je heel Nederland vanuit een grot in Verweggistan kan leegtrekken.
- Als het om kritische zaken (groot risico voor reputatieschade, uitsluiting, ...) voor mensen gaat, is bovendien failsafe een Must Have. Ik mag de test graag met Sgt. Oddball vergelijken: Kan je sneller uit de problemen komen dan je er in terecht kwam (https://www.youtube.com/watch?v=dFGFCt-oHC0, eerste 11 seconden).