Door Anoniem: Ieder biljet geeft een serie nummer en is dus traceer baar.
Er is nergens een registratie van welk serienummer door wiens handen is gegaan.
Muntgeld wat laster.
Zeg maar: niet.
Maar bijna bij iedere kassa hangt tegenwoordig ook een camera.
Dat is nog geen kant en klare registratie van wie op welk moment wat waaraan heeft uitgegeven. Tussen wat iemand die gericht ergens onderzoek naar doet kan achterhalen en wat kant en klaar voor het oprapen ligt zijn nog wel wat gradaties te onderkennen. Dat met de nodige moeite iemands anonimiteit doorbroken kan worden wil niet zeggen dat hij altijd doorbroken wordt.
Door karma4: Ik dacht meer dat zodra je een overeenkomst aan gaat ben je niet anoniem meer.
[...]
Neem een aankoop op de fysieke markt, voor iedereen zichtbaar, niets anoniem waar niemand is geïnteresseerd om het tot op de persoon bij te houden.
Anoniem betekent letterlijk: zonder naam. Je kan transacties aangaan zonder je naam te hoeven noemen. Die met cash afgerekende aankoop op de markt zal meestal anoniem zijn, omdat de verkoper van lang niet alle kopers de naam zal kennen. Dat er manieren zijn om die anonimiteit te doorbreken is nog een heel eind verwijderd van dat het per definitie (zo drukte jij het uit) niet anoniem is.
Per definitie betekent trouwens dat iets volgt uit de definitie ervan. Uit de definitie van een cash transactie volgt niet dat er namen worden uitgewisseld.