Australische ambtenaren en overheidsinstanties mogen geen Touch ID of Face ID gebruiken om "beschermde overheidsdata" te beveiligen, zo heeft het Australische Cyber Security Centre (ACSC) bepaald. Het ACSC publiceerde onlangs een beveiligingsconfiguratiehandleiding voor iOS-toestellen.
Met de handleiding wil het ACSC overheidsinstanties op de risico's van iOS-toestellen wijzen voordat ze binnen instanties in gebruik worden genomen. De informatie is echter ook te gebruiken door bedrijven en organisaties. In de handleiding staan aanbevolen configuraties vermeld voor onder andere beheerdersrechten, applicatiewhitelisting, back-ups, patches en macro-instellingen voor Microsoft Office.
Daarnaast gaat de handleiding in op het omgaan met vertrouwelijke data. Voor vertrouwelijke gegevens kent de Australische overheid vijf niveaus, waarbij top secret en secret de hoogste twee zijn. Hierna volgt informatie met het label "Protected". Het gaat dan om informatie die wanneer gelekt schade aan nationale belangen, organisaties en individuen kan toebrengen.
Deze informatie mag niet worden beveiligd met de Touch ID- en Face ID-functies van de iPhone. De biometrische authenticatie van iOS is namelijk niet door de Australische geheime dienst geëvalueerd. "En de beveiligingsclaims van de feature zijn lastig te beoordelen", aldus het ACSC. Het gebruik van Touch ID en Face ID om beschermde overheidsdata te beveiligen is dan ook niet toegestaan. In plaats daarvan moet er een voldoende lange en complexe passcode worden gebruikt. Data die als "Official: sensitive" is bestempeld, waarvan het lekken een veel kleinere impact heeft, mag wel met biometrische authenticatie worden beveiligd.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.