Privacy - Wat niemand over je mag weten

mag woningstichting geluidsmeting doen, en op welke gronden?

04-01-2022, 05:26 door amy, 24 reacties
De woningstichting heeft een geluidsmeting verricht voor 1 week en heeft wat kindgeluiden en bastonen geregistreerd.

Welke wet/regels moet een woningstichting volgen alvorens tot zoiets over te gaan? Ik vind het een heel erge inbreuk op mijn privacy.

Graag hoor ik van u.
Reacties (24)
04-01-2022, 07:52 door Anoniem
Zo'n meting wordt niet zomaar gedaan, daar gaan aanhoudende klachten over geluidsoverlast aan vooraf. Geluidsoverlast is ook een ernstige inbreuk op de privacy.

Zo'n meting dient om te ontdekken of er geluidsnormen overschreden worden, of de klacht formeel terecht is dus. In termen van de AVG heeft de woningstichting een gerechtvaardigd belang om dit te doen, ze zijn immers verplicht om op die klachten te reageren en om vast te stellen of die gegrond zijn of niet. Als jij gek zou worden van burengeluiden die jou hinderen dan zou je dezelfde geluidsmeting vermoedelijk een volkomen terecht actie vinden. Dat is de rechtvaardiging ervoor. Als de rechten van verschillende mensen met elkaar botsen dan is onvermijdelijk dat ze niet volledig te handhaven zijn, dan moet er altijd iets wijken, en jouw rechten zijn dan ook niet onaantastbaar.

Als jij, met jouw huishouden, de bron van de overlast bent, besef dan dat het feit dat die geluiden zo hard doordringen bij de buren dat zij er niet in slagen het buiten te sluiten betekent dat die buren voortdurend op de hoogte zijn van van alles wat zich bij jou afspeelt. Daarmee is het niet alleen een aantasting van de privacy van de buren maar ook van je eigen privacy, en de manier om jouw privacyaantasting te verminderen is om je buren te helpen er minder last van te hebben.

Wat heel lastig is bij geluidsoverlast dat er grote verschillen zijn tussen mensen. De een heeft hypergevoelige zintuigen en de ander juist niet. De een is gewend in een lawaaiige omgeving te leven waarin je ook zelf lawaai moet maken om gehoord te worden, de ander is juist gewend in een doodstille omgeving te leven en te communiceren op een geluidsniveau dat voor de luidruchtige mensen op fluisteren neerkomt.

Belangrijk om daarbij te beseffen is dat de stille mensen last hebben van de luidruchtige omdat die luidruchtige vent drie tafeltjes verder in het restaurant het het gesprek aan het tafeltje van stille mensen overschreeuwt, die kunnen elkaar slecht verstaan erdoor. En de geluiden van luidruchtige buren kunnen in het huis van stille mensen harder zijn dan hun eigen geluiden. Dit is niet overdreven, zo groot zijn de verschillen tussen mensen echt. Besef dat als de geluiden van de buren harder zijn dan je eigen geluiden dat voelt alsof de buren jouw huis hebben overgenomen, en dat is een totale aantasting van je privacy.

Andersom zullen luidruchtige mensen nooit op deze manier last hebben van stille mensen, want stilte overschreeuwt lawaai niet. Luidruchtige mensen hebben daardoor heel vaak zelf niet in de gaten hoe luidruchtig ze eigenlijk zijn, het is niet iets waar ze zelf last van hebben.

Ook belangrijk om te beseffen is dat als er eenmaal ergernis is over geluidsoverlast die ergernis voortdurend gevoed wordt door de geluiden waar men last van heeft. De ergernis maakt mensen, die er al gevoelig voor zijn, nog eens extra gevoelig. Net zoals mensen met hypergevoelige zintuigen die niet uit kunnen schakelen is een ergernis die voortdurend gevoed wordt iets dat mensen niet uit kunnen schakelen. Mensen die in dat patroon zitten zijn geen zeikerds, dit werkt bij iedereen zo.

Als jij dus de bron van de geluidsoverlast bent, los van de vraag of die geluidsmeting uitwijst of je wel of niet een of andere norm ermee overschrijdt, dan is het mogelijk dat je heel wat erger bent dan je zelf in de gaten hebt. Het zou je dan goed staan om te kijken of jij niet iets kan doen om de ergernis die er kennelijk is weer af te laten zakken.

Als de bastonen die je noemt bijvoorbeeld hard genoeg zijn om ze lekker in je ingewanden te voelen, dan zijn ze ook hard genoeg om huizen ver door te dringen, want juist bastonen zijn vrijwel onmogelijk tegen te houden, die dringen overal doorheen. En hoe lekker jij die bastonen misschien ook vindt, als jij bepaalt welke geluiden er overheersen in het huis van anderen dan neem je hun huis over en neem je ze hun privacy af. En je neemt ook jezelf je privacy af, want je laat die anderen indringend weten waar je zelf op dat moment mee bezig bent, je maakt het zelf onmogelijk voor je buren om niet mee te luisteren.

Besef deze dingen als jij de overlastgever bent. Ga met die mensen in gesprek, kijk of er afspraken te maken zijn. De woningvereniging als bemiddelaar, of buurtbemiddeling of zoiets, kan daarbij helpen. En mocht het zo zijn dat je schijt hebt aan al dit soort dingen en gewoon je gang wilt gaan, dan moet je niet raar opkijken als anderen, inclusief de woningbouwvereniging, op hun beurt schijt aan jou blijken te hebben en jou uiteindelijk niet je gang laten gaan.

Ik heb ooit een conservatoriumstudent als bovenbuur gehad in een gehorig appartement. Die moest eindeloos toonladders oefenen op de saxofoon. Dat ging goed omdat ze al bij voorbaat had laten weten dat het zou gebeuren, en ze hield vaste tijden aan voor die oefeningen en hield zich daar strikt aan. Ik hoorde het luid en duidelijk maar ik wist dat het straks weer achter de rug zou zijn, en dat nam de ergernis weg. Ik kon zelfs genieten van haar vorderingen. Ik was er knettergek van geworden als ze schijt had gehad aan de buren en als onvoorspelbaar was geweest wanneer het gebeurde.
04-01-2022, 09:16 door Anoniem
De geluidsmeting kan zijn gedaan in de woning van een van de buren, omdat die aangegeven hebben dat er geluidsoverlast is. Gebeurt dat in die woning, is alleen toestemming van die bewoner nodig. Deze zullen ze krijgen, omdat die bewoner er iets aan gedaan wil hebben. Blijft altijd de mogelijkheid om de woningbouw uit te nodigen, om bij jou en die andere plaats gelijktijdig een meting te doen en zo aan te tonen, dat de gemeten volumes geen gevolg zijn van overmatige geluidssterkte bij jou, maar van gebrekkige isolatie van de woning.
04-01-2022, 11:07 door Anoniem
Door Anoniem: Zo'n meting wordt niet zomaar ...[knip in deze reactie] ....als onvoorspelbaar was geweest wanneer het gebeurde.

Dank voor deze uitgebreide en heldere uiteenzetting!
04-01-2022, 11:12 door Anoniem
Ja. De woningbouwvereniging mag bewijs verzamelen van overlast,
om eventueel via gerechtelijk bevel tot uitzetting over te gaan.

Ik heb een advies, ik heb een Behringer DEQ2496 Equalizer tussen mijn audioset zitten, en deze kan staande golven reduceren.
Mijn bass- tonen zitten nu tussen mijn speakers. maar in de keuken hoor je die nauwelijks.
Bonken is verleden tijd. ohw... Detail.. Ik woon op 6hoog in een gallerij flat... JBL studio 590 speakers 280w per stuk met een 500w amp...
En ook ff naar 5 hoog lopen bij de onderbuur vrouw... sorry buuf, heeft U er last van...? (Nee hoor, je draait precies mijn muziekstyle...) nou das weer mazzel...
04-01-2022, 12:03 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zo'n meting wordt niet zomaar ...[knip in deze reactie] ....als onvoorspelbaar was geweest wanneer het gebeurde.

Dank voor deze uitgebreide en heldere uiteenzetting!
+ 1
(Stille bewoner van een gehorig appartement)
04-01-2022, 12:18 door Anoniem
Mensen zijn ook onverdraagzaam en (er)kennen de regels niet.
Na tien uur 's avonds niet meer in muren boren.
Je buurjongen zit misschien op Teamviewer zijn afstandstoets te maken. Jongen en docent ongelukkig. Doe dingen in overleg.
Wees geen asociaal. Er bestaan oortjes en koptelefoons.
04-01-2022, 12:44 door Anoniem
Als je privacy wilt moet je geen aandacht trekken en je aan sociale en wettelijke normen en regelgeving houden.
Zorg voor een systeembrede equalizer op je PC als de hardware het niet toelaat om overlast te bepreken.
Dit is nederland, je zit hier bij elkaar op de lip, dus pas je gedrag daarop aan, zeker als je al gevraagd en gewaarschuwd bent.
04-01-2022, 13:41 door Anoniem
Ik had ns een buurvrouw die redelijk tekeer ging tijdens de seks. Vond ik wel grappig.
04-01-2022, 14:37 door Anoniem
Die man ernaast was zeker zijn oordopjes aan het uittesten. ;)
05-01-2022, 08:20 door Anoniem
Door Anoniem: Ik had ns een buurvrouw die redelijk tekeer ging tijdens de seks. Vond ik wel grappig.
1 keer misschien, maar eentje die hele dagen en nachten bezig is is niet grappig.
05-01-2022, 22:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik had ns een buurvrouw die redelijk tekeer ging tijdens de seks. Vond ik wel grappig.
1 keer misschien, maar eentje die hele dagen en nachten bezig is is niet grappig.
Misschien is het dan tijd om eens een keertje op theevisite te gaan (en daarover te praten)
06-01-2022, 09:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik had ns een buurvrouw die redelijk tekeer ging tijdens de seks. Vond ik wel grappig.
1 keer misschien, maar eentje die hele dagen en nachten bezig is is niet grappig.
Misschien is het dan tijd om eens een keertje op theevisite te gaan (en daarover te praten)
Eerste keer wou ze niet praten, daarna ontkende ze het, tweede poging om een gesprek te hebben heb ik op het laatst afgezegd, later heb ik het aangegeven dat ik het als leefgeluiden beschouwd, daarna ging het beter.

Oh ja, dit is een nieuwbouw rijtjeswoning.
06-01-2022, 10:30 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zo'n meting wordt niet zomaar ...[knip in deze reactie] ....als onvoorspelbaar was geweest wanneer het gebeurde.

Dank voor deze uitgebreide en heldere uiteenzetting!
+ 1
(Stille bewoner van een gehorig appartement)

Ook een +1

Heb zelf jarenlang last gehad van een overlast veroorzakende buurman, en weet als geen ander hoe erg dit kan ingrijpen in je dagelijks leven en geestelijke gezondheid.
Helaas is het zo dat overlast enorme vormen moet aannemen, voor er iets aan gedaan wordt.
Zeker in een verhuur situatie.

Woningbouw stuurde mij door naar de politie (maak maar een melding voor het dossier), politie raadde aan om bij de Woningbouw een dossier aan te laten leggen met meldingen. Als met al stond met grote regelmaat de politie voor de deur van het appartement, zowel overdag als 's nachts, terwijl er regels zijn voor notoire overlast en directe uitzetting.
Praten had geen zin. Door buren niet, via de Woningbouw en via mediation ook niet.
Al met al heeft het jaren geduurd, en is de bewoner uit eigen beweging (met een zucht van verlichting door de omwonende buren) vertrokken.

Continue geluidsoverlast in woningen is iets wat mensen stuk kan maken. Ik heb zelfs na vertrek van de buurman een tijd professionele hulp gehad om van mijn angstaanvallen af te komen. Elk hard geluid in huis triggerde mij met hartkloppingen en brak het zweet mij uit.
Gelukkig is het nu geruime tijd geleden, en kan ik er zonder problemen aan terugdenken.

Dus wuif die 'zeurende' buurman/vrouw niet zomaar weg, het kan iemand echt schaden, terwijl je zelf denkt 'wat maakt die iets hardere muziek/TV nu uit?'
06-01-2022, 11:47 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zo'n meting wordt niet zomaar ...[knip in deze reactie] ....als onvoorspelbaar was geweest wanneer het gebeurde.

Dank voor deze uitgebreide en heldere uiteenzetting!
+ 1
(Stille bewoner van een gehorig appartement)

Ook een +1

Heb zelf jarenlang last gehad van een overlast veroorzakende buurman, en weet als geen ander hoe erg dit kan ingrijpen in je dagelijks leven en geestelijke gezondheid.
Helaas is het zo dat overlast enorme vormen moet aannemen, voor er iets aan gedaan wordt.
Zeker in een verhuur situatie.

Woningbouw stuurde mij door naar de politie (maak maar een melding voor het dossier), politie raadde aan om bij de Woningbouw een dossier aan te laten leggen met meldingen. Als met al stond met grote regelmaat de politie voor de deur van het appartement, zowel overdag als 's nachts, terwijl er regels zijn voor notoire overlast en directe uitzetting.
Praten had geen zin. Door buren niet, via de Woningbouw en via mediation ook niet.
Al met al heeft het jaren geduurd, en is de bewoner uit eigen beweging (met een zucht van verlichting door de omwonende buren) vertrokken.

Continue geluidsoverlast in woningen is iets wat mensen stuk kan maken. Ik heb zelfs na vertrek van de buurman een tijd professionele hulp gehad om van mijn angstaanvallen af te komen. Elk hard geluid in huis triggerde mij met hartkloppingen en brak het zweet mij uit.
Gelukkig is het nu geruime tijd geleden, en kan ik er zonder problemen aan terugdenken.

Dus wuif die 'zeurende' buurman/vrouw niet zomaar weg, het kan iemand echt schaden, terwijl je zelf denkt 'wat maakt die iets hardere muziek/TV nu uit?'
Het probleem kan zelfs zijn, dat de persoon die de overlast veroorzaakt, zich daar niet van bewust is. Iemand met gehoorschade zal makkelijk het volume opschroeven, denkend dat het op een normaal niveau staat. Dus is die zich van geen kwaad bewust en snapt niets van de ophef.
06-01-2022, 12:21 door Anoniem
Waarom wordt er dan voor na een redelijk tijdstip niet gebruik gemaakt van koptelefoon of oordopjes (Bluetooth).
Meetrillende ramen en deuren hoeft niet.

Denk ook aan je gehoor, voor knalharde speakerboxen staan in je jeugd levert geheid later een gehoorapparaat op.

Maar ja het is als met alle asociaal gedrag. Tolereren is makkelijker dan ingrijpen, behalve voor wat niet getolereerd mag worden.
06-01-2022, 12:26 door Anoniem
Denk ook aan het feit dat heel veel mensen (jeugd) "stilteangst" of "stiltefobie" kunnen hebben.
Herrie dempt hun "leed". Maar oorsuizen kan ook een crime zijn voor bepaalde personen.
Een hele hoge fluittoon genereren kan jonge geluidsoverlastgevers wel eens de das om doen en wegjagen.
Een pasklare oplossing is moeilijk.
06-01-2022, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem:
Het probleem kan zelfs zijn, dat de persoon die de overlast veroorzaakt, zich daar niet van bewust is. Iemand met gehoorschade zal makkelijk het volume opschroeven, denkend dat het op een normaal niveau staat. Dus is die zich van geen kwaad bewust en snapt niets van de ophef.

Lijkt mij dat een 'hardhorende' bewoner wel tot begrip te krijgen is, of vergheaald kan worden tot gebruik van koptelefoon of doppen.....
Het verhaal waar je op reageert lijkt mij niet een gevalletje 'hardhorend'. Meer gevalletje 'hardleers'...
06-01-2022, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem:
Lijkt mij dat een 'hardhorende' bewoner wel tot begrip te krijgen is, of vergheaald kan worden tot gebruik van koptelefoon of doppen.....
Het verhaal waar je op reageert lijkt mij niet een gevalletje 'hardhorend'. Meer gevalletje 'hardleers'...

Je hebt ook altijd mensen die van hun ouders nooit geleerd hebben hoe je je sociaal gedraagt, en zich daardoor van
geen kwaad bewust zijn rond hun eigen gedrag.
Zelf heb ik ook dat soort buren. Gelukkig heb ik er niet echt last van in de zin dat het mij in problemen brengt zoals die
daarboven staan, maar het verbaast me wel hoe die mensen zich gedragen.
Dat gaat niet alleen over geluid (kennelijk is het normaal om tot 2 uur met je vrienden de "gamen" en daarbij keihard
te schreeuwen en op de grond te stampen, maar daarvoor hebben de benedenburen al een paar keer de politie gebeld
dus nu is het voldoende om als dat weer gebeurt even op het balkon te vragen of het niet wat minder kan. Het zelf
bedenken dat lukt ze kennelijk niet).
Maar ook zaken als "houd je huis en omgeving een beetje opgeruimd" dat is hen niet gegeven. De lege bierkratten worden
op het balkon opgestapeld tot ze er geen meer op kunnen zetten, de lege glazen en de asbakken staan in de regen
op de balkonrand, peuken drijven eruit en waaien dan weer op mijn balkon.
(ik vraag me al af waarom jongeren zo dom zijn om te gaan roken, maar goed...)
En als de vuilniszak vol is dan zetten ze die s'avonds op de galerij om die de volgende dag pas naar beneden te brengen,
ipv meteen, en dan wordt deze opengetrokken door vogels of katten en ligt er rotzooi op de galerij. De volgende dag
brengen ze de zak weg en laten de eruit getrokken rotzooi gewoon liggen. En denk maar niet dat dit een leermomentje
is "volgende keer de zak meteen wegbrengen of binnen laten staan", nee hoor dat hoef je niet te verwachten.
En dat zijn dan jongeren... (geneens "jongeren")
06-01-2022, 20:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik had ns een buurvrouw die redelijk tekeer ging tijdens de seks. Vond ik wel grappig.
1 keer misschien, maar eentje die hele dagen en nachten bezig is is niet grappig.
Misschien is het dan tijd om eens een keertje op theevisite te gaan (en daarover te praten)
Eerste keer wou ze niet praten, daarna ontkende ze het, tweede poging om een gesprek te hebben heb ik op het laatst afgezegd, later heb ik het aangegeven dat ik het als leefgeluiden beschouwd, daarna ging het beter.

Oh ja, dit is een nieuwbouw rijtjeswoning.
Jammer. Ik had eigenlijk een andere (positieve) invulling verwacht.
06-01-2022, 22:33 door Briolet
Door Anoniem: Je hebt ook altijd mensen die van hun ouders nooit geleerd hebben hoe je je sociaal gedraagt, en zich daardoor van geen kwaad bewust zijn rond hun eigen gedrag.

Het zijn niet alleen de ouders, maar ook religieuze groeperingen en gemeentes die het foute voorbeeld geven. Ik heb 10 jaar naast een kerktoren gewoond. Ik heb ze er meermaals op aangesproken dat hun gebeier zo sterk is dat ik in mijn woonkamer geen verstaanbaar gesprek meer kan voeren, maar ze deden er niets op uit. Toen ik ze er op aansprak zij de pastoor dat hij zelf ook van het lawaai schrok toen hij er net naast kwam wonen. Hij wist dus dat hij de buurt overlast aan het bezorgen was.

Dus ondanks dat ze weten dat ze overlast geven, doen ze er niets aan. En de gemeente ondersteunt ze door ontheffingen te geven voor overschrijding van de geluidsnorm. En dat in een tijd dat iedereen over een horloge of wekker beschikt. Dus de noodzaak om de klokken te luiden is er al decennia niet meer.

Toen de bisschop in de krant opriep om de zondagsrust beter te bewaren, heb ik dat artikel aan de pastoor gegeven. Maar die oproep van zijn baas werd volkomen genegeerd. Ze preken het een, maar doen het ander.
07-01-2022, 15:18 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Je hebt ook altijd mensen die van hun ouders nooit geleerd hebben hoe je je sociaal gedraagt, en zich daardoor van geen kwaad bewust zijn rond hun eigen gedrag.

Het zijn niet alleen de ouders, maar ook religieuze groeperingen en gemeentes die het foute voorbeeld geven. Ik heb 10 jaar naast een kerktoren gewoond. Ik heb ze er meermaals op aangesproken dat hun gebeier zo sterk is dat ik in mijn woonkamer geen verstaanbaar gesprek meer kan voeren, maar ze deden er niets op uit. Toen ik ze er op aansprak zij de pastoor dat hij zelf ook van het lawaai schrok toen hij er net naast kwam wonen. Hij wist dus dat hij de buurt overlast aan het bezorgen was.

Dus ondanks dat ze weten dat ze overlast geven, doen ze er niets aan. En de gemeente ondersteunt ze door ontheffingen te geven voor overschrijding van de geluidsnorm. En dat in een tijd dat iedereen over een horloge of wekker beschikt. Dus de noodzaak om de klokken te luiden is er al decennia niet meer.

De noodzaak om mensen een verhaaltje voor te houden om de lastige vragen te beantwoorden die men stelt over leven en dood is er ook al decennia niet meer, maar toch gaat dat gewoon door. Inclusief de drang om stevig te fokken om de groep gelijkgezinden groter te maken, vandaag nog in het nieuws.
En het rare is dat we tegenwoordig mensen met een eigenzinnige mening actief als "wappies" wegzetten en de mening als "desinformatie", behalve als die mening toevallig onder religie valt, dan is het ineens een grondrecht om die rare mening te mogen hebben en bij elkaar te komen om die te delen (zelfs als bij elkaar komen op dat moment niet verstandig is).
08-01-2022, 12:01 door Anoniem
Door Anoniem: Denk ook aan het feit dat heel veel mensen (jeugd) "stilteangst" of "stiltefobie" kunnen hebben.
Herrie dempt hun "leed".
Wanneer je psychische problemen, zoals deze, gaat "oplossen" met een middel dat psychische problemen bij je omgeving/ omwonenden veroorzaakt dan ben je bezig met het verslechteren van de volksgezondheid.
08-01-2022, 16:58 door Anoniem
Door Anoniem: Mensen zijn ook onverdraagzaam en (er)kennen de regels niet.
Na tien uur 's avonds niet meer in muren boren.
Je buurjongen zit misschien op Teamviewer zijn afstandstoets te maken. Jongen en docent ongelukkig. Doe dingen in overleg.
Wees geen asociaal. Er bestaan oortjes en koptelefoons.

Het is niet de bedoeling dat je met oortjes en kop telefoons je bed in duikt
en daarmee wakker wordt toch?

Dus als je in overleg bent met je buren
dan ben je goed sociaal bezig? ik geloof dat er meer nodig is dan dat.

Kan de VVE dit niet aan hun leden uitleggen dat ze zich aan de regels moeten houden,
ze hebben immers hun leden vergaderingen.

Voor alle vormen van geluidsoverlast binnen je leefwoonomgeving:

Tegenwoordig is het zo als voorbeeld voor geluidsoverlast

Timmeren,boren,zagen frezen,slijpen,slopen verbouwen renoveren dat is de tijd waarin we leven
en dat los je niet zo snel op.

Als de ene bewoner klaar is met verbouwen dan begint een ander weer om
de hoek,dit is al 15 jaar zo,vanwege renovatie en gemengde wijken,de wijken verbeteren (milieu-beleid)en dat de rijkeren
en de armere gemengt bij elkaar moeten wonen in een wijk met de lager opgeleiden/ armere mensen.

Dat de jongere en of yuppen generatie vaak luid te horen is en staan te praten op hun balkons ook na 22:00 uur avonds
nog "exclusief" hun feestjes die ze thuis hebben en er ook nog staan bij +35 of -5 vaak te bellen op hun smartphone
daar doe je ook weinig aan,er is meer voor nodig om fatsoen en respect bij deze mensen bij te brengen voor een iemand anders leefomgeving ongeacht rijk of arm.

De mensen die hun sociale woning hebben hebben gekocht en mogen afbreken en renoveren brengt
ook weer veel lawaai met zich mee,maar dat neemt niet weg dat ook zij zich ook aan de regels moeten
houden net als de bewoners die "nog" een sociale huurwoning bewonen.

NLNU2022
08-01-2022, 18:01 door Anoniem
De woningstichting heeft een geluidsmeting verricht voor 1 week en heeft wat kindgeluiden en bastonen geregistreerd. Welke wet/regels moet een woningstichting volgen alvorens tot zoiets over te gaan? Ik vind het een heel erge inbreuk op mijn privacy. Graag hoor ik van u.

Dat mogen ze niet alleen, dat moeten ze bij erge geluidsoverlast. Zet je de situatie niet een beetje op hun kop ? Hebben de mensen, die last ondervinden van de geluidsoverlast geen rechten ? Een verhuurder is op grond van het Burgerlijk Wetboek namelijk verplicht een ongestoord huurgenot aan de huurder te verschaffen en heeft derhalve een onderzoeksplicht. Doet hij dit niet, dan is sprake van een gebrek (art. 7:204 BW).

Keer de vraag eens om; mogen jouw buren onbeperkt voor geluidsoverlast zorgen. En mag de woningbouw of de politie indien jij klachten daarover hebt zeggen ''jammer, maar jouw buren hebben recht op privacy, dus we doen niks met jouw klacht/melding''.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.