image

VS looft 10 miljoen dollar uit voor verdachte achter "card-checking" dienst Try2Check

maandag 8 mei 2023, 10:45 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse overheid heeft een beloning van tien miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die leidt tot de aanhouding van een Russische man die achter de "card-checking" dienst Try2Check zou zitten. Via het Try2Check-platform konden cybercriminelen op grote schaal gestolen creditcardgegevens controleren om te zien welke er geldig en actief waren. Vervolgens konden cybercriminelen aan potentiële kopers laten zien welk percentage van de creditcards nog waarde hadden.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten speelde het platform, dat in 2005 werd opgericht, een cruciale rol in de handel van gestolen creditcardgegevens en verwerkte het elk jaar tientallen miljoenen gestolen creditcardnummers. Daarbij werden niet alleen creditcardmaatschappijen en -houders gedupeerd, maar ook een groot, niet nader genoemd Amerikaans betaalverwerkingsbedrijf, waarvan Try2Check de systemen voor de creditcardcontroles gebruikte, aldus de aanklacht.

Met de controles zou de vermeende beheerder minstens achttien miljoen dollar hebben verdiend, zo stellen de Amerikaanse autoriteiten verder. Vorige week wisten de autoriteiten de website van Ty2Check uit de lucht te halen en werd de vermeende beheerder aangeklaagd. Die bevindt zich in Rusland, aldus de Amerikaanse procureur-generaal. De Amerikaanse Secret Service en het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben nu een beloning van tien miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die tot de aanhouding van de verdachte leidt. Indien schuldig bevonden kan de man in de VS tot een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden veroordeeld.

Reacties (5)
08-05-2023, 11:55 door johanw
Rusland zal hem vast niet uitleveren maar hij kan maar beter niet afreizen naar vazallen van de US.
08-05-2023, 13:13 door Anoniem
Momenteel is in de VS, de totale creditcard-schuld de 1.000 miljard gepasseerd. Een nog nooit eerder vertoont hoogte- doch dieptepunt. Dit komt onder andere omdat creditcard maatschappijen 25% of meer (woeker)rente berekening en velen nemen om die reden een nieuwe creditcard om de schuld van de andere creditcard af te betalen, totdat het niet meer gaat, met als resultaat, miljoenen dakloze die vroeg of laat aan de fentanyl verslaafd raken en overlijden aan een overdoses.. maar die Rus is de 'echte' crimineel?** #clownworld

** ja, wat hij doet, is niet netjes, maar vergeleken bij wat de financiële sector doet, is dit geeneens een kruimeldief.. maar aan hem kan politiek Amerika niet profiteren, wel aan de beursgenoteerde banksector!
08-05-2023, 22:37 door Anoniem
Je hoeft dus alleen maar de beheerder uit Rusland op te halen en naar Amerika te brengen? Moet te doen zijn. En als je toch in Rusland bent, dan kan je op de terugreis nog eventjes langs Oekraïne gaan en een paar schilderijtjes ophalen. Die kan je dan afleveren bij het Westfries Museum (https://westfriesmuseum.nl/collectie/). Ad Geerdink zal je dankbaar zijn.
09-05-2023, 01:00 door Anoniem
In rusland krijgt hij nu vast een medaille
10-05-2023, 22:27 door Anoniem
Door Anoniem: Momenteel is in de VS, de totale creditcard-schuld de 1.000 miljard gepasseerd. Een nog nooit eerder vertoont hoogte- doch dieptepunt. Dit komt onder andere omdat creditcard maatschappijen 25% of meer (woeker)rente berekening en velen nemen om die reden een nieuwe creditcard om de schuld van de andere creditcard af te betalen, totdat het niet meer gaat, met als resultaat, miljoenen dakloze die vroeg of laat aan de fentanyl verslaafd raken en overlijden aan een overdoses.. maar die Rus is de 'echte' crimineel?** #clownworld

** ja, wat hij doet, is niet netjes, maar vergeleken bij wat de financiële sector doet, is dit geeneens een kruimeldief.. maar aan hem kan politiek Amerika niet profiteren, wel aan de beursgenoteerde banksector!
Een heleboel criminaliteit wordt op deze wijze structureel, d.w.z. door het rotte maatschappelijke systeem, veroorzaakt. De ware veroorzakers zitten buiten het schootsveld en houden zich bij voorkeur in de financiële sector op. Vanuit hier wordt de samenleving in haar hoedanigheid van de reële economie tot op het bot ondermijnd en leeggezogen.

Om het dichter bij huis te houden: de ECB vervult dezelfde kwalijke rol en houdt de grootste parasieten de hand boven het hoofd. Er zijn geen neutrale keuzes van centrale banken, elke keuze is een politieke keuze.
In deze aflevering van Holland Gold Interviews komen Paul Buitink, Arno Wellens en Kees de Kort samen om de recente liquiditeitscrisis bij banken te bespreken en de gevolgen hiervan voor het beleid van centrale banken te analyseren:

https://www.youtube.com/watch?v=QYlfANGQMAA
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.