Feit is dat je geen client-side scanning kunt doen zonder end-to-end encryptie te breken.
Dat is geen feit! CSS wordt pas actief Nádát het binnengekomen bericht door de chatapp is decrypted. De encryptie is dus van End tot andere End encrypted en zodra deze is decrypted (door de chatapp) worden de foto's (indien aanwezig) gehashed en vergeleken met de csam-hashes.
En dat is waarom Yesildinges zo trots is te kunnen zeggen dat er niet aan encryptie wordt getornd, verzwakt of gebroken.
Echter het briefgeheim, waar chatapps tegenwoordig ook onder vallen (
https://www.security.nl/posting/748608/Kabinet+wil+briefgeheim+in+Grondwet+aanpassen+en+techniekneutraal+maken), wordt hiermee wel tot gruzelementen gedegradeerd.
Bij de analoge brief geld het wel dat deze geheim moet blijven van persoon tot persoon. Het zou erop neerkomen dat nadat je de brief opent, er opeens een controleur achter je 'oppoeft' die vervolgens met je meekijkt wat de inhoud betreft op de papieren die je uit de envelop trekt (waarbij tekst wordt genegeerd), als het een plaatje/foto betreft wordt tie bekeken of de afbeelding 'al-bekende' kp bevat.
Vanwege het bijgewerkte briefgeheim in de grondwet zou deze vorm van spyware illegaal door de overheden worden gebruikt als dit niet vooraf door een rechter wordt beslist.
(vrijwel?) Alle punten in hun verkiezingsprogramma -die gepaard gaan met digitale technieken- komen uit een pen van een stel digibeten. Als voorbeeld:
Zo wil het CDA dat zorgprofessionals 'in het belang van de patiënt en behandeling' gegevens kunnen delen zonder tegen 'doorgeslagen privacyregels' aan te lopen
*
zorgprofessionalsDe (niet-)professionals zijn de mensen:
- die het dossier van barbie wilde inzien,
(
https://www.security.nl/posting/559996/HagaZiekenhuis+waarschuwt+85+medewerkers+na+inzien+dossier+Barbie)
- die weggegeooid patientdossiers her-gebruiken als boodschappenlijstjes
(
https://tweakers.net/nieuws/157048/gegevens-patienten-haga-ziekenhuis-werden-gebruikt-als-boodschappenlijstje.html)
- die tijdens de corona-era door de ggz zijn ingehuurd en $Katjing€ dachten met de toegang tot teveel informatie die simpelweg te kopieren was
*
'in het belang van de patiënt en behandeling'9 van de 10 keer zijn patienten nog aanspreekbaar waardoor veel informatie uit eerste hand kan worden gevraagd door de 'pro',
het dossier kan informatie bevatten die niet meer van toepassing zijn, achterhaald
*
delenDelen is (in dit geval) vermedigvuldigen, dat is wat een virus ook doet, als je geen controle hebt met wie je het deelt, wordt de kans groter dat de informatie in handen komt waar het niet behoort, bv zorgverzekeraars
*
'doorgeslagen privacyregels'Er is niets veranderd in de grondwet betreffende privacy; het nu opeens 'doorgeslagen' noemen komt bij mij over als een kind die gaat janken en krijsen als het z'n(/d'r/x) zin niet krijgt. Juist met het extra risico dat digitale informatie makkelijker te vermedigvuldigen/delen is , is het juist nodig zorgvuldig met deze informatie om te gaan.
Dat is één verkiezingsprogramma punt uitgekleed, @CDA.
Lever nu ook -als digibeet- de oplossingen die gebruikt kunnen worden met de 'welbekende' digitale technieken om de genoemde risisco's te voorkomen (dus niet in te perken, da's onvoldoende).
Dusch, ga nu zelf de rest van al je verkiezingsprogramma-punten die enigzins met digi te maken hebben op die manier analyseren en daarbij dan ook de oplossingen vermelden hoe jullie punten ook digitaal uit te voeren zijn?