image

Python-ontwikkelaars via malafide versie Colorama besmet met malware

maandag 25 maart 2024, 16:23 door Redactie, 1 reacties

Python-ontwikkelaars zijn via een malafide versie van de populaire package Colorama besmet geraakt met malware, waardoor ook verschillende GitHub-accounts konden worden gekaapt. Dat laat securitybedrijf Checkmarx weten. Colorama is een populaire package die ontwikkelaars gebruiken voor het toevoegen van onder andere kleuren aan hun tekst in terminal outputs. De tool telt meer dan 150 miljoen downloads per maand.

Colorama wordt aangeboden via de Python Package Index (PyPI), een repository voor de Python-programmeertaal en bevat allerlei door de Python-community ontwikkelde packages. Het subdomein files.pythonhosted.org is een officiële PyPI-mirror. De aanvallers namen het programma Colorama en voegden malware toe die session cookies, wachtwoorden, creditcardgegevens, cryptowallets, Telegram-sessies, Instagram-data en andere bestanden van een systeem kan stelen.

Vervolgens werd de aangepaste, malafide versie via een .org-domein met de naam 'files.pypihosted' aangeboden, wat lijkt op de officiële mirror files.pythonhosted.org. Via de gestolen cookies konden de aanvallers weer toegang tot andere accounts van hun slachtoffers krijgen, waaronder GitHub-accounts. Hoeveel ontwikkelaars slachtoffer zijn geworden is onbekend. Het domein is inmiddels offline gehaald.

Image

Reacties (1)
26-03-2024, 04:10 door Anoniem
Ik heb een probleem met norton password. Zelfs de betaalde versie lijkt kwetsbaar voor malware die informatie steelt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.