image

Britse overheid beschuldigt China van stelen privégegevens miljoenen kiezers

maandag 25 maart 2024, 17:12 door Redactie, 10 reacties

De Chinese overheid is verantwoordelijk voor het stelen van de privégegevens van miljoenen Britse kiezers, zo stelt de Britse overheid vandaag. Vorig jaar augustus werd bekend dat aanvallers een jaar lang toegang hadden tot systemen van de Electoral Commission. De aanval werd in oktober 2022 ontdekt, maar verder onderzoek wees uit dat de aanvallers al sinds augustus 2021 toegang hadden. Daarbij hadden ze ook toegang tot kopieën van de kiesregisters, die de kiescommissie voor onderzoeksdoeleinden in bezit heeft.

De kiesregisters die op het moment van de aanval aanwezig waren bevatten de gegevens van iedereen die tussen 2014 en 2022 als kiezer in het Verenigd Koninkrijk was geregistreerd. Het gaat om namen en adresgegevens, alsmede namen van overzeese kiezers. Het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) stelt dat de systemen door een Chinese spionagegroep aangeduid als APT31 zijn gecompromitteerd.

"De aanval was waarschijnlijk bedoeld om grootschalige spionage mogelijk te amekn, waaronder het verkrijgen van persoonlijke identificeerbare informatie en intellectueel eigendom", aldus de Britse overheid. Hoe de aanvallers toegang tot de systemen konden krijgen laten de autoriteiten niet weten. Ook wordt geen informatie gegeven waaruit blijkt dat het om een vanuit China opererende groep gaat. De Amerikaanse en Britse autoriteiten hebben tevens sancties aangekondigd tegen verschillende personen die onderdeel van APT31 zouden uitmaken.

Reacties (10)
25-03-2024, 17:55 door Anoniem
Gewoon zorgen dat je jouw spul op orde hebt dan is er niets aan de hand. Om da havenklap dat zielige gekrijs daar maak je alleen jezelf maar belachelijk mee.
25-03-2024, 18:23 door Anoniem
En de Britse overheid liet ze stelen.
25-03-2024, 18:27 door Anoniem
Als de Britse overheid haar zaken op orde had gehad, dan was die diefstal niet mogelijk geweest.
26-03-2024, 09:19 door Anoniem
Waarom hoort dit soort spul ONLINE te zijn?
Dat lijkt me echt het meest domme...

En waarschijnlijk is de data gehacked door hun baas, de NSA, die het weer heeft laten lijken als een APT...
Want die data delen ze met hun hondjes, de engelsen..

Oow, die groep? is dat John niet van de vierde verdiep.. ehm, ik bedoel dat zijn de de Chinezen/Russen/Noord-Koreanen/Aliens/Hond (kies een die je nog niet gehad hebt deze week)...

In deze wereld van deceptie, piramide spellen, roze flamingo's en langzame paarden is niets wat het lijkt en wat jou verteld wordt is 1 ding zeker, het is 99% een leugen en maximaal 1% de waarheid.
26-03-2024, 10:40 door Anoniem
"Daarbij hadden ze ook toegang tot kopieën van de kiesregisters, die de kiescommissie voor onderzoeksdoeleinden in bezit heeft."
Voor welk onderzoek heeft de kiescommissie beschikking over dat kiesregister?
26-03-2024, 11:03 door Anoniem
Door Anoniem: Als de Britse overheid haar zaken op orde had gehad, dan was die diefstal niet mogelijk geweest.
Als jij de beveiling van je huis op orde hebt, wordt er ook niet ingebroken.
...
Geef het slachtoffer maar de schuld.
26-03-2024, 12:53 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Als de Britse overheid haar zaken op orde had gehad, dan was die diefstal niet mogelijk geweest.
Als jij de beveiling van je huis op orde hebt, wordt er ook niet ingebroken.
...
Geef het slachtoffer maar de schuld.
Nee, het slachtoffer had zijn zaakjes beter kunnen/moeten beveiligen.
26-03-2024, 13:01 door Anoniem
Door Anoniem: Voor welk onderzoek heeft de kiescommissie beschikking over dat kiesregister?
Je zou kunnen proberen om het even op te zoeken:
https://www.electoralcommission.org.uk/research-reports-and-data
27-03-2024, 10:26 door Anoniem
Het zou gaan om een jarenlange operatie om duizenden politici, journalisten, bedrijven en critici van de Chinese overheid te bespioneren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en mogelijk meer landen. De criminelen stuurden geraffineerde phishing mails naar bijvoorbeeld overheidsfunctionarissen en Chinese dissidenten in het buitenland. Wie daarin trapte, gaf zijn locatie en ip-adres prijs. Dat vormde weer de sleutel voor meer complexere hacks.

https://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-en-vk-beschuldigen-chinese-overheid-van-enorme-hackoperatie-tegen-duizenden-politici-bedrijven-en-dissidenten~b4d2b40f/
28-03-2024, 08:28 door Anoniem
Hoogleraar cyberveiligheid Bart Jacobs (Radboud Universiteit) is niet verbaasd over de Chinese operatie en de schaal daarvan. "Zo doen de Chinezen dat. We zien de Chinese marine niet in de Noordzee, maar Chinese hackers wel in Nederland en heel Europa." Hij legt uit dat dat er zeer professionele hackers achter de operatie zitten.

"Niks nieuws onder de zon", zegt ook Europarlementariër Bart Groothuis (VVD), gespecialiseerd in digitale veiligheid. "Maar wat je wel ziet, is dat de Chinezen hun pijlen hebben verlegd van economische en politieke spionage naar het ondermijnen van de democratische rechtsorde. Dit is een nieuw jachtgebied."

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2514477-vs-klaagt-chinezen-aan-om-grootschalige-spionage-dit-is-nieuw-jachtgebied
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.