image

OpenTable voorziet anonieme restaurantrecensies toch niet van naam en foto

maandag 15 april 2024, 09:32 door Redactie, 3 reacties

Reserveringsplatform OpenTable komt terug op de beslissing om anonieme restaurantrecensies van een een naam en foto te voorzien, zoals het onlangs had aangekondigd. Aanleiding is 'feedback' van gebruikers, aldus het bedrijf. Wel zal niet meer mogelijk worden om anonieme recensies te plaatsen. Vorige week maakte OpenTable bekend dat het vanaf 22 mei anonieme, al geplaatste reviews ging voorzien van de voornaam en profielfoto van de gebruiker die ze plaatste.

Volgens OpenTable moet het nieuwe beleid voor betrouwbare recensies zorgen. De aankondiging om ook eerder geplaatste, anonieme reviews met terugwerkende kracht van een naam en profielfoto te voorzien zorgde voor boze reacties van gebruikers. In een reactie tegenover PC Mag laat OpenTable weten dat het na 'feedback' beeft besloten om aanpassingen aan het reviewprogramma te maken. Anonieme recensies worden niet van naam en foto voorzien. Wel zullen alle recensies 'later dit jaar', en niet vanaf 22 mei, worden voorzien van de voornaam van de gebruiker en de profielfoto, als die is geüpload.

Reacties (3)
15-04-2024, 10:56 door johanw - Bijgewerkt: 15-04-2024, 10:56
Wie posten daar dan recenties? Ik krijg na elke online aankoop mails met het verzoek om ergens een account aan te maken en een recentie te plaatsen, die gaan allemaal direct de bittenbak in.
15-04-2024, 15:55 door Anoniem
Mijn echte naam? Dat is dan meneer en mevrouw kattenbak uit Lariekoek.
"Okee, ik heb u op de reservering gezet meneer en mevrouw kattenbak uit Larikoek"
Dank u wel voor de reservering meneer Hottentottententententoonstellingen!
18-04-2024, 10:33 door Anoniem
Door johanw: Wie posten daar dan recenties? Ik krijg na elke online aankoop mails met het verzoek om ergens een account aan te maken en een recentie te plaatsen, die gaan allemaal direct de bittenbak in.

Ik heb daar de laatste jaren ook een aardige sieve filter voor gemaakt
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.