image

Firefox schakelt proactief blokkeren onbetrouwbare downloads tijdelijk uit

dinsdag 23 april 2024, 10:23 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft een een recent toegevoegde feature aan Firefox waardoor onbetrouwbaar geachte downloads proactief worden geblokkeerd wegens een bug tijdelijk uitgeschakeld. De feature zorgde in bepaalde gevallen voor problemen met het downloaden van bestanden. Met de lancering van Firefox 125.0.1 worden downloads van url's die als potentieel onbetrouwbaar worden beschouwd 'proactiever' geblokkeerd, aldus de uitleg van Mozilla.

De feature zorgde echter voor problemen bij het downloaden van bestanden, zo blijkt uit klachten van meerdere gebruikers. Die melden onder andere dat de verkeerde content wordt gedownload en ook het downloaden van documenten vanaf een intranet niet goed meer gaat. Vanwege de impact heeft Mozilla Firefox 125.0.2 als spoedoplossing uitgebracht en besloten de feature tijdelijk uit te schakelen. De maatregel zal in een toekomstige versie weer worden ingeschakeld.

Reacties (1)
23-04-2024, 10:56 door Anoniem
Altijd leuk om als betatester te fungeren :(
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.