image

Brussel kijkt naar online leeftijdsverificatie via Europese digitale identiteit

maandag 6 mei 2024, 14:13 door Redactie, 43 reacties

Het online controleren van de leeftijd van Europese internetgebruikers zou een mogelijke toepassing van de Europese digitale identiteit kunnen zijn, waar landen snel mee kunnen beginnen, zo stelt de Europese Commissie. Onlangs kwamen de Europese Commissie en de Europese ministers die in hun land voor telecom verantwoordelijk zijn bij elkaar.

Tijdens deze informele Telecomraad werd onder andere gesproken over het 'bevorderen van een veilige, verantwoordelijke, en betrouwbare online omgeving'. De Europese Commissie stelt dat de periode in aanloop naar de Europese verkiezingen een test zijn voor de betrouwbaarheid van de online omgeving. Volgens Brussel is het belangrijk om werk te maken van de implementatie en handhaving van al bestaande Europese wetgeving in het digitale domein, zoals de Digital Services Act (DSA).

"De Commissie riep de lidstaten op tot samenwerking op dit dossier. In het bijzonder werd leeftijdsverificatie door middel van de Europese Digitale Identiteit (EDI-)wallet genoemd als mogelijke use-case die in samenwerking met de lidstaten snel opgestart zou kunnen worden", aldus demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken en demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering in een verslag van de Telecomraad (pdf).

"Nederland benadrukte dat leeftijdsverificatie door middel van de wallet één mogelijkheid zou kunnen zijn, maar dat alternatieve systemen van verificatie altijd beschikbaar moeten zijn en dat een one-size-fits-all benadering niet past", zo laten de bewindslieden verder weten. Die schrijven ook dat een aantal lidstaten steun uitsprak voor de Nederlandse positie dat leeftijdsverificatie door middel van de Europese digitale identiteit optioneel moet zijn en alternatieven beschikbaar moeten zijn.

Reacties (43)
06-05-2024, 14:27 door Anoniem
De Europese Commissie stelt dat de periode in aanloop naar de Europese verkiezingen een test zijn voor de betrouwbaarheid van de online omgeving.

In welk opzicht?
Welke lakmoestest willen ze hier de komende weken op los laten?
06-05-2024, 14:32 door Anoniem
Slecht idee om online aan echte leeftijdsverificatie te gaan doen, dat wordt één grote privacy nachtmerrie, waarbij BigTech nog heel veel meer geverifieerde data krijgt om te verzamelen. Nu kun je nog overal onzin invullen zodat je online activiteiten niet allenmaal in één groot advertisingprofiel zijn te verzamelen.

Geef mij maar een knopje "ik ben >18 jaar", niets mis mee.
06-05-2024, 14:50 door Anoniem
Jij bent dus nog geen 18 veronderstel ik?

:) :)
06-05-2024, 15:43 door Anoniem
Een van de zovele redenen dat ik tegen een Europese digitale identiteit ben. Weer een gevalletje slippery slope, want het begint onschuldig en met goede intenties, maar veranderd al snel in nog een methode voor massasurveillance.
06-05-2024, 16:40 door Anoniem
De manier om iedereen te dwingen om dat ID te gaan gebruiken.
06-05-2024, 16:49 door Anoniem
Goede zaak.
06-05-2024, 17:01 door Anoniem
#Nexit zo snel als mogelijk.

En hier een regering vormen die niet elke dag bezig is basale grondrechten in te perken.
06-05-2024, 17:06 door Anoniem
En hier een regering vormen die niet elke dag bezig is basale grondrechten in te perken.
Gelukkig kunnen we binnen kort voor europarlementariërs stemmen, altijd links gestemd maar nu wordt het
dus echt heel rechts. Als dit zo doorgaat dan zijn wij als burgers niets meer dan hondjes voor die kapitalisten.
06-05-2024, 17:15 door Anoniem
Door Anoniem: Slecht idee om online aan echte leeftijdsverificatie te gaan doen, dat wordt één grote privacy nachtmerrie, waarbij BigTech nog heel veel meer geverifieerde data krijgt om te verzamelen. Nu kun je nog overal onzin invullen zodat je online activiteiten niet allenmaal in één groot advertisingprofiel zijn te verzamelen.

Geef mij maar een knopje "ik ben >18 jaar", niets mis mee.

Dat: 'ik ben > 18 jaar' kan JUIST heel goed met een edi-wallet. Want die zegt alleen maar ja of nee. Niet wie je bent, en wat je geboortedatum is. Als ze het goed implementeren. Zo ook https://www.yivi.app/

TheYOSH
06-05-2024, 17:31 door Anoniem
Brussel moet zich hier niet mee bemoeien, dit is een taak voor de ouders.
06-05-2024, 17:52 door Anoniem
De digitale ID is een vrijkaartje om de democratie uit handen te geven en alle macht over te hevelen naar een enkele entiteit zoals de staat.
06-05-2024, 17:57 door Anoniem
Ze willen alle facetten van vrijheid en democratie in eigen handen nemen, ziehier de plannen van de digitale identiteit aldus het WEF, deze afbeelding met de plannen voor de digitale identiteit van het WEF zegt meer dan genoeg, het is regelrecht schokkend.

https://assets.weforum.org/editor/7evFMfKW0fXMKYd8FmjYQKOJMQ2r3iNW2r2VMNy55rM.png

We denderen met sneltreinvaart op een politiestaat af.
Nexit.
06-05-2024, 18:15 door Anoniem
#Nexit
06-05-2024, 18:37 door Anoniem
Als nou een bepaalde privacy beschermd moet worden, dan is het wel van minderjarigen. Ook voor Brussel. Of tegen.
06-05-2024, 19:06 door Erik van Straten
Online authenticatie is onmogelijk betrouwbaar te krijgen.

Online leeftijdsverificatie is helemaal bezopen. Dat begint al met dat de aanname, dat als alle mensen die ergens oud genoeg voor zijn, dat "bewijzen" (*), je de feitelijke doelgroep (mensen die niet oud genoeg zijn) "automatisch" de toegang ontzegt, ronduit fout is.

(*) "Bewijzen" dat je ergens oud genoeg voor bent om te jonge mensen uit te sluiten is totaal niet in jouw eigen belang. Sterker, het leidt tot grote privacy-risico's voor jou persoonlijk. Het uitgangspunt van de wetgever is dat iedereen die oud genoeg is, dat "offer" wel zal willen brengen. Want, "think of the children".

Daarbij, "de Nederlandse positie dat leeftijdsverificatie door middel van de Europese digitale identiteit optioneel moet zijn en alternatieven beschikbaar moeten zijn", gaat het nóg eenvoudiger maken om het systeem te omzeilen, zowel door te jonge mensen, als door mensen die oud genoeg zijn - maar die zich (terecht) zorgen maken over hun privacy en vooral de risico's die zij lopen door hun leeftijd en andere identificerende gegevens te delen.

En hoe meer mensen het systeem omzeilen, hoe meer mensen -die oud genoeg zijn- ook dit systeem zullen (willen) omzeilen.

(Hieronder gaat waarschijnlijk weer iemand Yivi roepen, maar dat een app uitsluitend claimt dat iemand oud genoeg is, zegt helemaal niets over de identiteit, en dus ook niet over de leeftijd, van degene die op dat moment "aan de knoppen" zit. Geef eens toe dat je niet alle menselijke problemen met techniek kunt oplossen).
06-05-2024, 19:52 door Anoniem
Door Anoniem: #Nexit zo snel als mogelijk.

En hier een regering vormen die niet elke dag bezig is basale grondrechten in te perken.
Nexit helpt niet als nl overheid een van de aanjagers is..., dan zijn de remmen van iets meer nadenkende eu leden er niet meer.
06-05-2024, 21:09 door Anoniem
Dit betekent niet meer anoniem op internet.
Dit betekent verdere vrijheidsberoving v.w.b meningsuiting.
06-05-2024, 22:25 door Anoniem
Door Anoniem: Dit betekent niet meer anoniem op internet.
Dit betekent verdere vrijheidsberoving v.w.b meningsuiting.

De anonimiteit is ook vaak een dekmantel.
Denk toch even door.
We houden nog heel veel vrijheid over hoor.
Binnen de wet mag je alles zeggen.
Alleen illegale zaken( U weet vast wel wat ik bedoel als U eerlijk bent) niet.
Als je te jong bent hoef je alle viezigheid,geweld,etc niet te zien.
Ook opruiende rotzooi zoals die ploeg rondom Trump,die eigenlijk gewoon de staat om zeep wil helpen moeten we niet willen.
06-05-2024, 22:46 door Anoniem
Als er weer iets digitaal te reguleren valt ruikt de EU bloed.
Het kan technisch dus we moeten het implementeren om een voet tussen de digitale deur te forceren.
Alleen politici willen al die topdown EU gedreven zaken.
Er is geen Europese identiteit en die zal er nooit komen, ook niet met een dienstje als de digitale Europese identiteit.
De EU moet stoppen met de marktverstorende en vrijheidsbeperkende megalomane plannetjes want het wordt steeds gortiger.
Ga in plaats daarvan maar raamwerken bedenken en de techscene hier stimuleren.
07-05-2024, 00:01 door Anoniem
Ok, dus een volwassen persoon logt in, krijgt toegang, en daarna gaat kindlief verder met de computer. Klinkt als een heel goed doordacht plan dat absoluut onze kinderen gaat beschermen (klaarblijkelijk kunnen ouders dat zelf niet meer), en geen greintje sporen heeft van een verborgen agenda. Ondertussen vindt diezelfde overheid het prima dat steeds meer kinderen als halve analfabeet school verlaten, amper kunnen rekenen, en een hoofd vol heeft met nonsens. Met daarnaast een toekomst zonder eigen dak boven het hoofd, laat staan zelf een gezin kunnen stichten.

Ja, duidelijk dat kinderen op nummer 1 staan.
07-05-2024, 08:39 door Anoniem
So it begins

De volgende stap is om jouw uit te sluiten als je de verkeerde mening / lage social credit score hebt.
07-05-2024, 09:40 door Bitje-scheef
Goed, ik lees dat veel mensen tegen zijn. Wat is dan de oplossing? Met paspoort of ID langs het gemeentehuis?
Afzeiken is makkelijk...
07-05-2024, 09:43 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Goed, ik lees dat veel mensen tegen zijn. Wat is dan de oplossing? Met paspoort of ID langs het gemeentehuis?
Afzeiken is makkelijk...
Ouders.
Ouders beter op laten letten, sinds wanneer moet de overheid de taak van ouders overnemen ten koste van de privacy van gebruikers?
De overheid kan altijd campagne maken naar ouders toe.
Dit is precies de taak van ouders, om op hun kinderen te letten en ervoor te zorgen dat ze geen toegang hebben tot zaken zoals bepaalde website, er is heel gemakklijk een kinderfilter te verkrijgen bij bedrijven zoals cloudflare.
07-05-2024, 09:50 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Goed, ik lees dat veel mensen tegen zijn. Wat is dan de oplossing? Met paspoort of ID langs het gemeentehuis?
Afzeiken is makkelijk...
Het is geen afzeiken, dat is uw eigen conclusie, mensen maken zich terecht zorgen om hun privacy.
De oplossing?
Geen ongefilterde telefoons aan kinderen geven, ten eerste loeren er gevaren van grooming, ten tweede is het slecht voor hun onderontwikelde ogen om de gehele dag naar een klein schermpje te staren, en ten derde omdat ze voortdurende dopamine rushes krijgen en daardoor niks meer leuk gaan vinden naast telefoons. (Uitstapje naar de Efteling is dan bij voorbaat al verpest)
Als mensen toch telefoons willen geven; zet er een kinderfilter op.
07-05-2024, 10:01 door Anoniem
Door Bitje-scheef: Goed, ik lees dat veel mensen tegen zijn. Wat is dan de oplossing? Met paspoort of ID langs het gemeentehuis?
Afzeiken is makkelijk...

Een smartphone is als een verslavende naald met dopamine, dat kun je beter niet aan kinderen geven.
En dan ook nog op het internet zonder "condoom" (internet filter) dat is gewoon een gebrek van oplettendheid van de ouder, en een vorm van falen in mijn opinie.
Ik snap het nog wel als ouders dit allemaal niet wisten, maar erg slim is het niet.
En sinds wanneer zijn burgers zonder kinderen verantwoordelijk voor mensen die wel kinderen besluiten te nemen? Moeten wij onze privacy voor hen opgeven omdat zij niet goed op hun kinderen letten?
Ouders hebben een verantwoordelijkheid als ze kinderen nemen, neem die dan ook.

Wat ik dan weer niet snap van de overheid is dat ze dan gelijk kijken naar een oplossing die ze zelf meer macht geven en de privacy van burgers schaad terwijl er zoveel mooie andere oplossingen zijn...
(Campagne, internetfilters, wetten naar ouders toe, info vanuit leraren/leraressen naar kinderen toe, etc)
07-05-2024, 11:31 door Anoniem
Door Anoniem: Brussel moet zich hier niet mee bemoeien, dit is een taak voor de ouders.
Ja en nee. Ouders kunnen niet altijd alles vóór zijn. En je voedt je kinderen niet alleen op, de omgeving is mede bepalend.

En de overheid helpt ook niet altijd mee. Zo hebben ze reclame toegestaan voor online gokken. Tegenwoordig doen we dat niet meer voor roken, maar wel voor gokken? Omdat de overheid daar zo lekker aan verdient, gokbedrijven zijn veelal staatsbedrijven.
Tegelijkertijd wordt roken niet helemaal verboden. Mensen gaan dan wel eerder dood, maar dat scheelt ook een hoop geld.

Op die manier komt er extra verantwoordelijkheid bij ouders te liggen, die ook steeds armer worden en meer tijd kwijt zijn aan hun werk. Vóór WO II was het zelfs gebruikelijk om niet meer dan 10% à 15% van je inkomen aan vaste lasten kwijt te zijn. Nu moeten beide ouders werken en hebben ze geen tijd meer voor hun kinderen. Opa's en oma's moeten bijspringen omdat de BSO's (hedendaagse bewaarscholen) ook niet meer te betalen zijn.

Zo kan je ook niet verwachten dat een knopje "Ik ben >= 18" gaat helpen.
Ouders zijn zelf verslaafd aan social media.
Ze leren daarom ook dat online liegen OK is: ze geven kinderen een smartphone met TikTok als ze nog geen 10 zijn onder het motto "Nu vindt-ie mij nog aardig en kan ik het bijsturen.". Deze categorie smoesjes is eigenlijk pure verwaarlozing en geestelijke armoede. Zoiets zo je ook niet met bijvoorbeeld alcohol. De overheid stuurt hier dan wel weer enigszins bij met het verbod op mobieltjes op scholen. Helaas lijkt de enige bepalende factor te zijn dat ze het ze anders te veel geld kost.
07-05-2024, 11:50 door Anoniem
Door Anoniem: Een smartphone is als een verslavende naald met dopamine, ... niet aan kinderen geven.

https://www.security.nl/posting/731406/Consumentenbond%3A+sociale+media+ongeschikt+voor+kinderen
07-05-2024, 12:17 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Brussel moet zich hier niet mee bemoeien, dit is een taak voor de ouders.
Ja en nee. Ouders kunnen niet altijd alles vóór zijn. En je voedt je kinderen niet alleen op, de omgeving is mede bepalend.

En de overheid helpt ook niet altijd mee. Zo hebben ze reclame toegestaan voor online gokken. Tegenwoordig doen we dat niet meer voor roken, maar wel voor gokken? Omdat de overheid daar zo lekker aan verdient, gokbedrijven zijn veelal staatsbedrijven.
Tegelijkertijd wordt roken niet helemaal verboden. Mensen gaan dan wel eerder dood, maar dat scheelt ook een hoop geld.

Op die manier komt er extra verantwoordelijkheid bij ouders te liggen, die ook steeds armer worden en meer tijd kwijt zijn aan hun werk. Vóór WO II was het zelfs gebruikelijk om niet meer dan 10% à 15% van je inkomen aan vaste lasten kwijt te zijn. Nu moeten beide ouders werken en hebben ze geen tijd meer voor hun kinderen. Opa's en oma's moeten bijspringen omdat de BSO's (hedendaagse bewaarscholen) ook niet meer te betalen zijn.

Zo kan je ook niet verwachten dat een knopje "Ik ben >= 18" gaat helpen.
Ouders zijn zelf verslaafd aan social media.
Ze leren daarom ook dat online liegen OK is: ze geven kinderen een smartphone met TikTok als ze nog geen 10 zijn onder het motto "Nu vindt-ie mij nog aardig en kan ik het bijsturen.". Deze categorie smoesjes is eigenlijk pure verwaarlozing en geestelijke armoede. Zoiets zo je ook niet met bijvoorbeeld alcohol. De overheid stuurt hier dan wel weer enigszins bij met het verbod op mobieltjes op scholen. Helaas lijkt de enige bepalende factor te zijn dat ze het ze anders te veel geld kost.

Niet echt, want het feit dat de overheid dan gelijk met de bijl komt om de privacy eraf te hakken is een beetje te gortig en zeer onverschillig, en dat in een democratie.
Er zijn juist zoveel mooie oplossingen voor beschikbaar, ouders kunnen onder andere heel simpel een abonnement op een kinderfilter nemen, dat kan zeer gemakkelijk via een app of de webinterface geïnstalleert worden en werkt op zowel mobiele apparaten als thuisverbindingen.
Het is juist zo merkwaardig dat overheden dan gelijk de botte bijl erbij pakken, en het is juist zo zorgelijk wanneer mensen hun privacy verliezen.
Op deze manier heeft de overheid meer macht naar zich toe gehaalt, en is de online privacy van de bevolking weg.
Het past wel in het plaatje met wat ze van plan zijn.
Het onderwerp "kinderen" worden opnieuw gebruikt als drogreden, maar dan op een andere manier.
Het is daarentegen goed als ouders wat info via sire naar zich toe krijgen als de overheid zich echt zo'n zorgen om kinderen maakt...
07-05-2024, 12:24 door Anoniem
https://www.webwijzer.nl/beveiliging/internetfilters.html
https://www.cloudflare.com/trust-hub/child-safety/
https://www.kliksafe.nl/kinderfilter/
https://speelkeuze.nl/kinderfilter-internet-instellen-op-tablet/
Als ouders hier geen gebruik van maken maar wel zo onverschillig zijn hun kind een telefoon in handen te drukken is het toch echt de verantwoordelijkheid van de ouders en niet van de omgeving.
De onverschilligheid van ouders is geen excuus om de privacy van een heel land of zelfs heel Europa op te offeren, dit hoort gewoon bij de taken van ouder zijn.
Wel zou een beetje info heel handig zijn in bushokjes en elders... Sire??
07-05-2024, 12:32 door Anoniem
Die digitale "zal nooit verplicht worden" ID wordt dus een vereiste om straks nog normale zaken op internet te doen, zoals een spelletje kopen op Steam of Epic.

Vaccineren is niet verplicht, je mag alleen nergens komen zonder vaccinatie.

Overigens ben ik voorstander van vaccinaties en leeftijdscontroles voor bepaalde volwassen zaken, alleen niet op deze manier. Ik vind dat ze eerst een systeem moeten optuigen waarbij het zonder digitale ID kan. Bijvoorbeeld door via de overheid Decentralized IDentifiers [1] (DID) op te kunnen halen en op te slaan in je browser. Bijvoorbeeld dat je browser alleen weet: 16+ of 18+: ja.

1. https://w3c.github.io/did-core/
07-05-2024, 13:22 door Anoniem
Excessief gebruik van de smartphone brengt ernstige schade toe aan het mentaal welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren, aldus de vermaarde Amerikaanse sociaal psycholoog Jonathan Haidt. Is zijn alarmkreet terecht? Knack vroeg het aan enkele experts. "Alles wat tijd en diepgang vergt, dreigt te sneuvelen."

https://www.knack.be/nieuws/technologie/weg-met-de-smartphone-we-hebben-een-ingrijpende-culturele-correctie-nodig-en-wel-nu/

Haidt vatte zijn stellingen eerder al samen in een artikel voor het Amerikaanse medium The Atlantic. "Mijn punt is’, schreef hij, ‘dat de digitale omgeving die ongeveer twaalf jaar geleden vorm kreeg, jonge mensen ziek maakt en hun ontwikkeling naar volwassenheid blokkeert. We hebben een ingrijpende culturele correctie nodig, en wel nu."

Jonathan Haidt
The Anxious Generation
How the Great Rewiring of Childhood Is Causing an Epidemic of Mental Illness
Penguin, 2024 | ISBN 9780593655030

https://www.theatlantic.com/technology/archive/2024/03/teen-childhood-smartphone-use-mental-health-effects/677722/

Dit werk van Haidt is inmiddels naar het Nederlands vertaald onder de titel Generatie angststoornis (Ten Have, 2024)
07-05-2024, 13:37 door Anoniem
Door Anoniem: Die digitale "zal nooit verplicht worden" ID wordt dus een vereiste om straks nog normale zaken op internet te doen, zoals een spelletje kopen op Steam of Epic.

Vaccineren is niet verplicht, je mag alleen nergens komen zonder vaccinatie.
/

Dan zul je een stijging gaan zien in het downloaden van software, spelletjes, etc uit andere bronnen dan die bronnen die afgeschermd zijn met dit "niet verplichte ID". Dat mag misdchien wel niet, maar dat zal mensen niet afschrikken of tegen houden.
Net zoals een grotere groep een eigen E2E of chat-tools gaat toepassen, als dat voor CSS/CSAM opengebroken gaat worden in de reguliere apps.
Er is altijd wel een slim neefje dat de familie kan helpen.

De EC werkt het allemaal zelf in de hand met hun ongecontroleerde controle drang.
07-05-2024, 14:13 door Anoniem
Door Anoniem: Die digitale "zal nooit verplicht worden" ID wordt dus een vereiste om straks nog normale zaken op internet te doen, zoals een spelletje kopen op Steam of Epic.

Vaccineren is niet verplicht, je mag alleen nergens komen zonder vaccinatie.

Overigens ben ik voorstander van vaccinaties en leeftijdscontroles voor bepaalde volwassen zaken, alleen niet op deze manier. Ik vind dat ze eerst een systeem moeten optuigen waarbij het zonder digitale ID kan. Bijvoorbeeld door via de overheid Decentralized IDentifiers [1] (DID) op te kunnen halen en op te slaan in je browser. Bijvoorbeeld dat je browser alleen weet: 16+ of 18+: ja.

1. https://w3c.github.io/did-core/

No offence, maar ik ben nog steeds fel tegenstander van een leeftijdsverificatie, als het probleem bij kinderen ligt moeten ouders verantwoordelijk worden gesteld.
Als men besluit kinderen te nemen zitten daar immers allerlei verplichtingen aan vast, daar zou de rest van de maatschappij niet mee belast moeten worden, wij hebben geen verplichting om voor de kinderen van een ander te zorgen.
Als de know-how van digitale veiligeheidsmaatregelen nog niet goed is ingeburgert wordt het hoog tijd dat ouders aangemoedigd worden om daar meer over te leren, of services aan te bieden aan ouders die dit niet kunnen. (Die er overigens al zijn)
Daarnaast zijn dit niet de enige problemen, en als ieder van deze problemen worden verlegd naar andere mensen heeft niemand straks meer enige vorm van privacy, het is goed om het probleem bij de wortel aan te pakken, het onkruid blijft immers groeien.
Men voorkomt daarnaast in de politiek eens in de zoveel tijd nieuwe regels te maken en deze te hoeven "updaten".
07-05-2024, 14:31 door codein
Ik denk dat de overheid met blockchain prima bewijs kan leveren dat pietjepuk64@dienstverlener.com een ingezetene is van NL en >18j. Zonder dat deze "dienstverlener" precies hoeft te weten met wie hij van doen heeft. En zonder dat de NL overheid weet voor welke dienstverlener dit bewijs nou precies is geleverd.
07-05-2024, 14:36 door Anoniem
Waar is nu eigenlijk een probleem geconstateert dat een hoeveelheid kinderen naar xxx op websites kijken, en waar zijn die cijfers?
En zo niet, waarom zou de politiek een probleem aanpakken dat er mogelijk niet eens is?
Ik denk dat kinderen er hooguit moeten lachen om al die rare volwassenen en hun praktijken en dit delen met vriendjes en vriendinnetjes en dan weer verder gaan met hun leven.
Maar ik heb nog niet gehoort dat dit ergens een probleem heeft gevormt.
Ik snap niet waarom de overheid dit ineens als een groot probleem ziet, het lijkt uit het niets te komen...
Of heeft het misschien iets te maken met het controleren van mensen?
Want volgens het WEF waren ze dat wel van plan met het digitale ID (zie afbeelding van plannen van het WEF)
Het zou daar perfect bij aansluiten, het is een goed begin voor deze massacontrole van de gehele populatie, ze wullen het immers aansluiten op alle fecetten van het leven, dit zou daar een begin van kunnen zijn.
https://assets.weforum.org/editor/7evFMfKW0fXMKYd8FmjYQKOJMQ2r3iNW2r2VMNy55rM.png
Best een eng idee dat al die politici al die rare ideëen opdoemen bij bijeenkomsten zoals Davos, eigenlijk zeer ondemocratisch, zo regeren zij uiteindelijk door politici te beïnvloeden, en niet het volk.
07-05-2024, 14:38 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Die digitale "zal nooit verplicht worden" ID wordt dus een vereiste om straks nog normale zaken op internet te doen, zoals een spelletje kopen op Steam of Epic.

Vaccineren is niet verplicht, je mag alleen nergens komen zonder vaccinatie.
/

Dan zul je een stijging gaan zien in het downloaden van software, spelletjes, etc uit andere bronnen dan die bronnen die afgeschermd zijn met dit "niet verplichte ID". Dat mag misdchien wel niet, maar dat zal mensen niet afschrikken of tegen houden.
Net zoals een grotere groep een eigen E2E of chat-tools gaat toepassen, als dat voor CSS/CSAM opengebroken gaat worden in de reguliere apps.
Er is altijd wel een slim neefje dat de familie kan helpen.

De EC werkt het allemaal zelf in de hand met hun ongecontroleerde controle drang.
De overgrote meerderheid zal gewoon een digitale id gebruiken als de overheid aangeeft dat dit gemakkelijker is. Mischien 10/15 % gaat buiten de wet om. Als 80 -85 % een digitale id gebruikt voor hun dagelijkse zaken op het internet dan wordt internetten zonder digitale id uitgefaseerd en de jongeren zullen nooit weten dat het in het "verleden" anders ging.
07-05-2024, 15:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Anoniem: Die digitale "zal nooit verplicht worden" ID wordt dus een vereiste om straks nog normale zaken op internet te doen, zoals een spelletje kopen op Steam of Epic.

Vaccineren is niet verplicht, je mag alleen nergens komen zonder vaccinatie.
/

Dan zul je een stijging gaan zien in het downloaden van software, spelletjes, etc uit andere bronnen dan die bronnen die afgeschermd zijn met dit "niet verplichte ID". Dat mag misdchien wel niet, maar dat zal mensen niet afschrikken of tegen houden.
Net zoals een grotere groep een eigen E2E of chat-tools gaat toepassen, als dat voor CSS/CSAM opengebroken gaat worden in de reguliere apps.
Er is altijd wel een slim neefje dat de familie kan helpen.

De EC werkt het allemaal zelf in de hand met hun ongecontroleerde controle drang.
De overgrote meerderheid zal gewoon een digitale id gebruiken als de overheid aangeeft dat dit gemakkelijker is. Mischien 10/15 % gaat buiten de wet om. Als 80 -85 % een digitale id gebruikt voor hun dagelijkse zaken op het internet dan wordt internetten zonder digitale id uitgefaseerd en de jongeren zullen nooit weten dat het in het "verleden" anders ging.
Daar ben ik ook bang voor...
07-05-2024, 16:19 door Anoniem
Door Anoniem: de jongeren zullen nooit weten dat het in het "verleden" anders ging.

Die kunnen in het Security.NL archief tot 1998 teruglezen hoe het internet tot in een surveillance systeem ontaardde.
07-05-2024, 17:07 door Anoniem
Door codein: Ik denk dat de overheid met blockchain prima bewijs kan leveren dat pietjepuk64@dienstverlener.com een ingezetene is van NL en >18j. Zonder dat deze "dienstverlener" precies hoeft te weten met wie hij van doen heeft. En zonder dat de NL overheid weet voor welke dienstverlener dit bewijs nou precies is geleverd.


Waar welk eprsoon zit achter dat pietjepuk64@dienstverlener.com op het moment van inloggen.
Is dat de volwassene of is dat kindlief (persoon < 18) dat van dat account gebruik/misbruik maakt.
Wat controleer je nu eigenlijk echt? Het gebruikte account of de persoon?
Wat wordt er dan bereikt met het hele opgetuigde circus?

Als kinderen ergens bij willen komen, dat lukt ze dat toch wel. Vooral als het verboten is.
Of roken en drinken er nu helemaal geen kinderen (personen < wettige leeftijd) meer? Is dat helemaal 100% gestopt?
07-05-2024, 19:39 door Anoniem
Het gaat niet om de kinderen, anders werd er van alles in het werk gesteld om ze een prima toekomst te bezorgen. Met eigen dak boven het hoofd, een rechte rug, weerbaar, bovengemiddeld kunnen lezen, schrijven en rekenen, digitaal vaardig en bestand tegen een stootje, met goede carrière mogelijkheden waar het inkomen langer duurt dan een maand, ook als ze een gezin stichten, zich weten te gedragen, nuchter en zelfdenkend, en zonder sneeuwvlok mentaliteit.

Vraag het de gemiddelde jongere: wil je in deze maatschappij opa of oma worden? Wil je voor deze maatschappij vechten tegen een indringer? Waar zie je jezelf over 10 jaar? Voel je je veilig op straat?

Maar nee, overheden gaan hun tere zieltjes beschermen zodat ze geheel onvoorbereid en onervaren op hun 18de plotseling volledig blootgesteld worden aan de volwassen wereld. Wie denkt dat dat goed gaat uitpakken snapt niet dat als je altijd afgeschermd bent geweest, dus onwetend, en plotseling in het diepe wordt gestort, niet iedereen daar voortvarend mee om zal kunnen gaan. Sterker nog, de meesten niet.

Dit gaat om controle over stemgerechtigden. De grootste vijand van de zittende macht die geheel andere plannen wil doordrukken dan wat de overgrote democratische meerderheid wil. En het drog argument "think about the children" is daar de hefboom voor.

Iemand zei het ooit al: we doen wat en als er geen opstand komt dan gaan we door.
07-05-2024, 21:42 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat niet om de kinderen, anders werd er van alles in het werk gesteld om ze een prima toekomst te bezorgen. Met eigen dak boven het hoofd, een rechte rug, weerbaar, bovengemiddeld kunnen lezen, schrijven en rekenen, digitaal vaardig en bestand tegen een stootje, met goede carrière mogelijkheden waar het inkomen langer duurt dan een maand, ook als ze een gezin stichten, zich weten te gedragen, nuchter en zelfdenkend, en zonder sneeuwvlok mentaliteit.

Vraag het de gemiddelde jongere: wil je in deze maatschappij opa of oma worden? Wil je voor deze maatschappij vechten tegen een indringer? Waar zie je jezelf over 10 jaar? Voel je je veilig op straat?

Maar nee, overheden gaan hun tere zieltjes beschermen zodat ze geheel onvoorbereid en onervaren op hun 18de plotseling volledig blootgesteld worden aan de volwassen wereld. Wie denkt dat dat goed gaat uitpakken snapt niet dat als je altijd afgeschermd bent geweest, dus onwetend, en plotseling in het diepe wordt gestort, niet iedereen daar voortvarend mee om zal kunnen gaan. Sterker nog, de meesten niet.

Dit gaat om controle over stemgerechtigden. De grootste vijand van de zittende macht die geheel andere plannen wil doordrukken dan wat de overgrote democratische meerderheid wil. En het drog argument "think about the children" is daar de hefboom voor.

Iemand zei het ooit al: we doen wat en als er geen opstand komt dan gaan we door.

Ouders horen hun kinderen voor te bereiden om te overleven in de wolwassen wereld.
De overheid hoort zich niet te bemoeien met zaken als leeftijdscontrole.

Maar het tegenargument is dan, dat ouders hun opvoed-taak niet allemaal goed (kunnen) oppakken. En dat daarom de staat zich ermee bemoeit.

Dus wat willen we:
Een overheid die zich met "de opvoedtaken" bemoeit, met alle gevolgen van dien.
Of juist niet, maar dat zijn de ouders zelf aan zet. Ook al gaat dat dan ten koste van volledige arbeidsparticipatie (en een dubbel inkomen), zorgtaken, meedraaien op school, en al die andere taken die dezelfde overheid tegenwoordig zo makkelijk op de burger afschuift.

Riep de politiek niet ooit "Nederland Kennisland".
Met vervolgens het resultaat dat de onderwijsprestaties van leerlingen en leraren/scholen in de navolgende jaren steeds slechter werden en worden.

Ik zie een (niet bestaand?) patroon.
08-05-2024, 04:16 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Het gaat niet om de kinderen, anders werd er van alles in het werk gesteld om ze een prima toekomst te bezorgen. Met eigen dak boven het hoofd, een rechte rug, weerbaar, bovengemiddeld kunnen lezen, schrijven en rekenen, digitaal vaardig en bestand tegen een stootje, met goede carrière mogelijkheden waar het inkomen langer duurt dan een maand, ook als ze een gezin stichten, zich weten te gedragen, nuchter en zelfdenkend, en zonder sneeuwvlok mentaliteit.

Vraag het de gemiddelde jongere: wil je in deze maatschappij opa of oma worden? Wil je voor deze maatschappij vechten tegen een indringer? Waar zie je jezelf over 10 jaar? Voel je je veilig op straat?

Maar nee, overheden gaan hun tere zieltjes beschermen zodat ze geheel onvoorbereid en onervaren op hun 18de plotseling volledig blootgesteld worden aan de volwassen wereld. Wie denkt dat dat goed gaat uitpakken snapt niet dat als je altijd afgeschermd bent geweest, dus onwetend, en plotseling in het diepe wordt gestort, niet iedereen daar voortvarend mee om zal kunnen gaan. Sterker nog, de meesten niet.

Dit gaat om controle over stemgerechtigden. De grootste vijand van de zittende macht die geheel andere plannen wil doordrukken dan wat de overgrote democratische meerderheid wil. En het drog argument "think about the children" is daar de hefboom voor.

Iemand zei het ooit al: we doen wat en als er geen opstand komt dan gaan we door.

Ouders horen hun kinderen voor te bereiden om te overleven in de wolwassen wereld.
De overheid hoort zich niet te bemoeien met zaken als leeftijdscontrole.

Maar het tegenargument is dan, dat ouders hun opvoed-taak niet allemaal goed (kunnen) oppakken. En dat daarom de staat zich ermee bemoeit.

Dus wat willen we:
Een overheid die zich met "de opvoedtaken" bemoeit, met alle gevolgen van dien.
Of juist niet, maar dat zijn de ouders zelf aan zet. Ook al gaat dat dan ten koste van volledige arbeidsparticipatie (en een dubbel inkomen), zorgtaken, meedraaien op school, en al die andere taken die dezelfde overheid tegenwoordig zo makkelijk op de burger afschuift.

Riep de politiek niet ooit "Nederland Kennisland".
Met vervolgens het resultaat dat de onderwijsprestaties van leerlingen en leraren/scholen in de navolgende jaren steeds slechter werden en worden.

Ik zie een (niet bestaand?) patroon.

In mijn leven geldt dat opdringende beterweters het altijd fout hebben. En tot dusverre is dat 100% correct.

Dus dergelijke lieden in een positie van invloed zo snel als mogelijk uit die positie verdrijven. Schijnt echter modern te zijn om datgene wat je niet bevalt te cancellen. Ook als dat negatieve invloed heeft op hun geliefden die er niets mee te maken hebben.

Dus ja, we gaan mee in de tijd. Als je het zo wilt, dan kun je het krijgen. Want ja, je schijnt het anderen (waaronder totaal onschuldigen) te gunnen, dus dan moet je er zelf ook tegen kunnen. Niet janken, je krijgt slechts wat je anderen met graagte aandoet.

Boontje komt om zijn loontje.
08-05-2024, 09:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: de jongeren zullen nooit weten dat het in het "verleden" anders ging.

Die kunnen in het Security.NL archief tot 1998 teruglezen hoe het internet tot in een surveillance systeem ontaardde.
ALS ze interresse hebben om dit te doen..Panem et circenses teveel mensen kan het niet schelen zolang ze kunnen eten en hun streaming series kunnen kijken.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.