image

Opnieuw Kamervragen over uitspraken van Maxima over digitale euro

maandag 6 mei 2024, 14:29 door Redactie, 13 reacties

Opnieuw zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over uitspraken van koningin Maxima over de digitale euro. Aanleiding zijn uitspraken van Maxima waarin ze laat weten nooit voor de invoering van de digitale euro te hebben gepleit. In oktober 2022 was het JA21 dat opheldering van premier Rutte wilde over uitspraken van de koningin. Tijdens haar bezoek aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C stelde Maxima dat er aan digitaal geld vele voordelen zitten, ook voor landen met een beperkte financiële infrastructuur.

In november 2022 sprak Maxima tijdens een conferentie van de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank opnieuw over invoering van de digitale euro. Eind maart van dit jaar reageerde de koningin tegenover het AD op ergernis onder ambtenaren van het ministerie van Financiën. Zij wilden dat Máxima zich minder vaak uitlaat over de digitale euro.

"Ik wil graag duidelijk maken dat ik nooit voor invoering van de digitale euro heb gepleit", aldus de koningin. "Ik heb mezelf als voorstander noch als tegenstander gepresenteerd. De invoering van zo’n munt is een politiek proces waar ik buiten blijf." FVD-Kamerlid Van Houwelingen heeft nu om opheldering gevraagd aan demissionair minister-president Rutte.

"Heeft Koningin Maxima volgens het kabinet wel of heeft Koningin Maxima volgens het kabinet niet gepleit voor de invoering van de digitale euro?", zo wil het Kamerlid weten. Rutte moet daarnaast ook duidelijk maken hoe de uitspraak van Maxima 'Ik wil graag duidelijk maken dat ik nooit voor de digitale euro heb gepleit' te rijmen valt met haar uitspraak 'Laten we ons dus die betere toekomst voorstellen en bouwen aan een digitale euro die voor alle Europeanen werkt". De minister-president heeft drie weken om met een reactie te komen.

Reacties (13)
06-05-2024, 15:03 door Anoniem
We hebben toch al lang een digitale euro? Hoe vaak betaalt de gemiddelde persoon nog met cash? Of gaat het hier om wat anders?
06-05-2024, 15:05 door Anoniem
Er zitten absoluut voordelen aan een digitale euro, mits deze word opgezet door personen met integriteit, transparantie en authenticiteit.
De huidige overheidsinstanties hebben geen van die kwaliteiten, dus is het enkel nadelig.
Oftewel, danger: avoid at all costs!
06-05-2024, 15:29 door Anoniem
…. , of waren de uitspraken gewoon een beetje dom?
06-05-2024, 15:47 door _R0N_
Door Anoniem: We hebben toch al lang een digitale euro? Hoe vaak betaalt de gemiddelde persoon nog met cash? Of gaat het hier om wat anders?

Same shit different name..
Het nadeel is dat er dan geen fysieke munt meer bestaat.
06-05-2024, 15:50 door Anoniem
Door Anoniem: We hebben toch al lang een digitale euro? Hoe vaak betaalt de gemiddelde persoon nog met cash? Of gaat het hier om wat anders?
Ja, zoek maar eens naar CBDC of Central Bank Digital Currency. Het is net zo goed te vergelijken met cryptovaluta als met een debitcard.

Even iets anders maar als ik FVD gelijk moet gaan geven dan moet er wel weer eens iets aan de hand zijn. Eerst meermaals pleiten voor de invoering op meerdere conferenties maar vervolgens spelen alsof ze compleet neutraal is. Misschien toch maar eens overwegen om de monarchie met pensioen te sturen.
06-05-2024, 15:51 door Anoniem
De één zijn voordeel is de ander, zijn nadeel. Er is al een werkend systeem en meer toezicht is echt niet nodig.
06-05-2024, 15:59 door Anoniem
Als er geen cash meer bestaat, bepaalt het digitale systeem
waar, wanneer en waaraan men z'n geld mag uitgeven.

Denk aan Openbaringen hoofdstuk 13 "en hij maakt enz.".

Het gemak dient de machthebbers.
06-05-2024, 16:23 door Anoniem
Door Anoniem: De één zijn voordeel is de ander, zijn nadeel. Er is al een werkend systeem en meer toezicht is echt niet nodig.
Joh voordat je wat roept, verdiep je er dan eerst eens in.
https://www.blckbx.tv/livestreams/blckbx-today-2024-02-26
06-05-2024, 16:38 door Anoniem
Door Anoniem: We hebben toch al lang een digitale euro? Hoe vaak betaalt de gemiddelde persoon nog met cash? Of gaat het hier om wat anders?
Hier vrijwel dagelijks. Aantal pinbetalingen dit jaar; één (1).
06-05-2024, 17:23 door Anoniem
Haar uitspraken zijn toch niet met elkaar in tegenspraak? Ja, digitaal geld kan veel voordelen hebben. En ze zegt nergens dat de digitale euro zoals die thans werkelijkheid is en wordt ook maar in de verste verte lijkt op de digitale euro die zij omschrijft, en waar we aan zouden moeten bouwen om die te laten werken voor alle Europeanen. Ze zegt niet voor niets, laten we die betere toekomst voorstellen: dat moet ook wel, wil de huidige digitale euro in die toekomst digitaal geld is dat de vele mogelijke voordelen ook daadwerkelijk biedt. Ze had moeilijk rond kunnen bazuinen dat er wat haar betreft nog heel wat moet gebeuren wil de digitale euro iets worden waar zij zich wel positief over kan uitlaten, want dan zou haar verweten worden dat ze zich TEGEN de digitale euro heeft geuit. Ze houdt zich juist perfect op een neutrale vlakte, zonder dat wat er al staat onderuit te halen, en onderwijl tegen beter weten in hoop voor de toekomst te behouden.
06-05-2024, 20:13 door Anoniem
@ 16:38 door Anoniem

Vandaag, 15:03 door Anoniem: schreef een gemiddeld persoon.
Met 1 pin betaling dit jaar, ben je dat overduidelijk niet (respect).
08-05-2024, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: We hebben toch al lang een digitale euro? Hoe vaak betaalt de gemiddelde persoon nog met cash? Of gaat het hier om wat anders?
Hier vrijwel dagelijks. Aantal pinbetalingen dit jaar; één (1).

Hoe kom jij dan aan je cash geld? Precies. Pinnen!
08-05-2024, 16:05 door Anoniem
Door Anoniem: Haar uitspraken zijn toch niet met elkaar in tegenspraak? Ja, digitaal geld kan veel voordelen hebben. En ze zegt nergens dat de digitale euro zoals die thans werkelijkheid is en wordt ook maar in de verste verte lijkt op de digitale euro die zij omschrijft, en waar we aan zouden moeten bouwen om die te laten werken voor alle Europeanen. Ze zegt niet voor niets, laten we die betere toekomst voorstellen: dat moet ook wel, wil de huidige digitale euro in die toekomst digitaal geld is dat de vele mogelijke voordelen ook daadwerkelijk biedt. Ze had moeilijk rond kunnen bazuinen dat er wat haar betreft nog heel wat moet gebeuren wil de digitale euro iets worden waar zij zich wel positief over kan uitlaten, want dan zou haar verweten worden dat ze zich TEGEN de digitale euro heeft geuit. Ze houdt zich juist perfect op een neutrale vlakte, zonder dat wat er al staat onderuit te halen, en onderwijl tegen beter weten in hoop voor de toekomst te behouden.

Wollig gepraat van jou, om onder het vloerkleed te vegen dat Maxima als paradepaardje propaganda maakte voor de digitale euro. We kennen whitewashing, greenwashing, bluewashing, wokewashing, ethics washing. Nou, dit was royalty washing.

Zo wordt digidrammen ook omgekat tot "digitale inclusiviteit". Alsof het niet over een politieke lobby gaat, maar over liefdadigheid. Straks vraagt de koninklijke familie nog een ANBI keurmerk aan zodat ze belastingvrije donaties kunnen ontvangen. Oh wacht, dat doen ze al. Belastingvrij voor zichzelf dan, niet voor de Nederlandse belastingbetalers.

We betalen jaarlijks miljoenen voor een gesubsidieerd clubje dat ons tweedehands auto's en af en toe een brug verkoopt.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.