image

VS klaagt man aan voor verkopen van toegang tot bedrijfsnetwerken

woensdag 29 mei 2024, 09:58 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben een 31-jarige man uit Rusland aangeklaagd voor het verkopen van toegang tot bedrijfsnetwerken aan criminelen. Die konden vervolgens via deze toegang ransomware installeren, data stelen of andere fraude plegen, aldus de openbaar aanklager in de Verenigde Staten. De verdachte fungeerde volgens de aanklacht als 'access broker'. Deze partijen spelen vaak een belangrijke rol bij bijvoorbeeld ransomware-aanvallen.

De verdachte zou over een periode van vijf jaar systemen en netwerken waar hij toegang toe had op een forum voor cybercriminelen te koop hebben aangeboden. Hij is nu aangeklaagd voor computerfraude en 'wire fraud'. Voor elke aanklacht staat een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar, alsmede een boete van 250.000 dollar of twee keer de verkregen winst of veroorzaakte schade, afhankelijk van welke groter is.

Nog geen reacties
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.