image

BBC lekt persoonsgegevens van 25.000 huidige en voormalige medewerkers

donderdag 30 mei 2024, 16:37 door Redactie, 2 reacties

De BBC heeft de persoonsgegevens van ruim 25.000 huidige en voormalige medewerkers gelekt. De data is afkomstig van het bedrijfspensioenfonds van de Britse omroep en werd onlangs bij een niet nader genoemde cloudopslagdienst gestolen, laat The Telegraph weten. Details over de aanval zijn niet gegeven, maar de BBC laat weten dat het niet om een ransomware-aanval gaat. De buitgemaakte data bestaat uit namen, geboortedatum, geslacht, adresgegevens, verzekeringsnummer en of men bij het pensioenfonds is aangesloten, zo meldt The Guardian.

Reacties (2)
31-05-2024, 19:18 door Anoniem
Nog een reden erbij waarom al die inlog accounts overdreven zijn voor tv maatschappijen met publieke functie.
01-06-2024, 16:35 door Anoniem
Door Anoniem: Nog een reden erbij waarom al die inlog accounts overdreven zijn voor tv maatschappijen met publieke functie.

Wat een debiel commentaar .
Het heeft niks te maken met (kijkers) accounts voor tv maatschappijen .

Kon je niet verder lezen dan de titel en het woord BBC ? En zelfs in de titel heb je het woord 'medewerkers' maar overgeslagen omdat je wilde zeiken over kijkers-accounts ?

Of las je het wel maar snapte je het niet ?

Ook een omroep (al dan niet publiek) is een bedrijf/instelling met mensen die in dienst zijn , pensioenpremies betalen - en als ze gepensioneerd zijn pensioen uitgekeerd krijgen.

En niet als iedere werknemer (of niet-werknemer , voor algemene pensioenen zoals AOW in Nederland) kun je bij "je" pensioenfonds kijken hoe het ervoor staat en noodzakelijke wijzigingen doorgeven.
Hier was blijkbaar gelekt vanuit het bedrijfspensioenfonds . Had ook een supermarkt kunnen zijn , of een staalfabriek.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.