image

Minister: Nederland kan Belgisch voorstel voor chatcontrole niet steunen

dinsdag 4 juni 2024, 10:36 door Redactie, 22 reacties

Nederland kan het nieuwe voorstel van EU-voorzitter België om alle chatberichten van burgers te controleren in zijn huidige vorm niet steunen, zo heeft demissionair Yesilgöz van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer laten weten. "Nederland heeft bezwaren bij het detecteren van onbekend materiaal en grooming, omdat deze een niet te rechtvaardigen inbreuk maken op de grondrechten, zoals onder meer het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer", aldus de minister.

Begin 2022 kwam de Europese Commissie met een voorstel om alle chatberichten en ander verkeer van burgers te inspecteren. In het geval van end-to-end versleutelde chatdiensten zou dit via client-side scanning moeten plaatsvinden, waarbij alle berichten van alle burgers worden gecontroleerd, ongeacht of die ergens van worden verdacht. Daarbij zou bekend en onbekend misbruikmateriaal moeten worden gedetecteerd, alsmede grooming. Experts hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat vooral bij de detectie van onbekend materiaal veel vals positieven zullen plaatsvinden, waarbij burgers ten onrechte worden aangemerkt wegens het versturen van misbruikmateriaal.

Europese wetgeving vindt plaats via een trialoog, waarbij de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers onderhandelen over wetgevende voorstellen. Het Europees Parlement zag het voorstel van de Europese Commissie niet zitten en kwam met een eigen voorstel, waar nog steeds kritiek op is, maar wat end-to-end versleutelde diensten uitzondert.

De Raad heeft nog geen positie ingenomen, omdat een aantal EU-landen het niet eens is met gedane voorstellen. Op dit moment is België EU-voorzitter en het land kwam onlangs met een nieuw voorstel. Client-side scanning wordt voor end-to-end versleutelde diensten ingevoerd, maar gebruikers moeten zelf akkoord gaan met de chatcontrole. Gaan ze niet akkoord, dan kunnen ze geen foto's, video's en url's meer versturen.

Inbreuk op grondrechten

Het demissionaire kabinet is niet tegen chatcontrole, zo laat Yesilgöz weten, maar dan alleen van bekend materiaal. "Nederland heeft bezwaren bij het detecteren van onbekend materiaal en grooming, omdat deze een niet te rechtvaardigen inbreuk maken op de grondrechten, zoals onder meer het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Daarbij speelt een rol dat huidige beschikbare technologieën leiden tot een hoog aantal vals -positieven. Dat wil zeggen: te veel mensen riskeren ten onrechte in verband te worden gebracht met het bezit of de verspreiding van CSAM."

De minister voegt toe dat het kabinet wel voorstander is van het bestrijden van onbekend materiaal en grooming op andere manieren dan detectie, door te zoeken naar alternatieve mogelijkheden voor de identificatie daarvan. Yesilgöz merkt op dat het voorstel van België nog op Raadswerkgroepniveau zal worden besproken, maar dat het nog steeds detectie van onbekend misbruikmateriaal en grooming bevat (pdf).

Daardoor blijft ook het Nederlandse standpunt ongewijzigd, gaat ze verder. "Dat betekent dat Nederland het nieuwe compromisvoorstel vooralsnog niet lijkt te kunnen steunen." De minister meldt afsluitend dat het nog onduidelijk is of het nieuwe voorstel van België op voldoende steun van andere lidstaten kan rekenen. Uit interne documenten zou blijken dat Frankrijk overweegt om voor te stemmen.

Reacties (22)
04-06-2024, 11:05 door Anoniem
...In de huidige vorm...
Het moet uberhaubt niet gebeuren.
Niet verdacht? Dan hoepelt men maar lekker op uit mijn computers, zo simpel ligt dat!
04-06-2024, 11:06 door Anoniem
Doet me denken aan gevangenen die ook niet privé mogen bellen, of niet vertrouwd worden met de computer... Straks is de gehele bevolking zo'n gevangene die onder curatele staat.
Dat niemt men ook wel een politiestaat.
04-06-2024, 11:09 door Anoniem
Wie is Frankrijk. Een oude bezetter van ons land, net als de Duitsers. Allemaal verleden tijd. Moet je als volwassen mensen gewoon mee kunnen praten. Maar wel op basis van valide argumenten en elkaar recht in de ogen kunnen kijken over vooral grondrechten. De verschillen blijven natuurlijk. Want het stokbrood van Napoleon is echt gewoon lekkerder dan wat de plaatselijke bakker maakt. Aan de uitvinding van zijn burgerlijke stand heb ik mijn achternaam te danken. Frankrijk is een dusdanig toonbeeld van vrijheid dat onze eerste koningshuizen niet wisten om zo snel mogelijk naar Parijs te rijden met de koets om te hoelahoepen. Zijn we heel Luxemburg aan kwijtgraakt!

Waar het over veiligheid gaat en privacy, dat zouden de Fransen eigenlijk nog beter horen te weten dan wij. Hebben ze voor op de barricades gestaan. En de bastille bestormd.

De hele vrijheid van het "Westen" is vooral gebaseerd op drie culturen, de Nederlandse, de Franse en de Engelse. Daar zit de oerknal van de vrijheid wereldwijd. (Ik hoop dat het goed en ongecontroleerd ge-encrypt is wat ik nu schrijf want voor je het weet krijg je last met een snuffelpaalambtenaar die me niet goed begrepen had.)
04-06-2024, 11:10 door Anoniem
Ook bij "bekend materiaal" worden mensen eerst gezien als verdachte, dat is volledig buiten proportie.
Daarnaast kunnen mensen in dat geval gewoin het materiaal een beetje aanpassen, het helpt niet.
Men komt nog steeds in een database van de overheid terecht.
Men wil gewoon metadata graaien en verkopen, anders zou niemand met zo'n krankjorum idee komen.
04-06-2024, 11:41 door Anoniem
Het klinkt erg principieel, en indien dat werkelijk zou zijn, zou dit dus op een Nederlands veto uitdraaien. Echter de praktijk leert dat in de politiek 'principes' te koop zijn met wederdiensten.

Tweede wat opvalt is dat Mevr. Yesilgöz misschien eens te rade moet gaan bij Aleid Wolfsen. Recht op persoonlijke levenssfeer klinkt in verhouding tot grooming en misbruikmateriaal nogal abstract en met weinig overtuiging. De heer Wolfsen slaagt er in zijn PR steeds in het concrete verhaal te vertellen van de mens die met de verkeerde verwerking van persoonsgegevens, met de false positive, met de identiteitsfraude, met het op straat liggen van totaal andere gegevens maar wat dan toch kwalijke gevolgen blijkt te hebben enz., en dat zo onweerlegbaar juist te doen dat je een ander deel van het totaalbeeld krijgt.


Overigens valt me het volgende in het Belgische voorstel op:

gebruikers moeten zelf akkoord gaan met de chatcontrole. Gaan ze niet akkoord, dan kunnen ze geen foto's, video's en url's meer versturen

Sorry, maar dit is drie keer niks. Ofwel je bent zodanig overtuigd van nut en noodzaak dat je het onder art. 2 lid d AVG uitzonderingen laat vallen en zonder toestemming doet, ofwel je doet het helemaal niet. Maar een 'toestemming' afpersen, dat is de klok twintig jaar terugzetten. Wat men er mee denkt te kunnen bereiken is al de vraag omdat een dergelijke 'toestemming' sowieso al niet rechtsgeldig is, en je dus meteen al klachten bij de toezichthouder kan verwachten. Dit voelt als een onhandige poging tot 'straatje schoonvegen': "Je hebt er toch toestemming voor gegeven?" En weet je wat? We zetten er ook nog het woordje vrij in zonder de tegenkant te veranderen, dan is het een 'vrije toestemming'. Ik heb daar geen goed woord voor over.
04-06-2024, 11:57 door Anoniem
gebruikers moeten zelf akkoord gaan met de chatcontrole. Gaan ze niet akkoord, dan kunnen ze geen foto's, video's en url's meer versturen

Dat heet machtmisbruik en het is volgens de GDPR/AVG niet toegestaan om op deze wijze toestemming af te dwingen. Toestemming moet uit vrije wil zonder enige drang gegevens worden of worden geweigerd, zonder enige consequentie.
Het Belgische voorstel is dus in strijd met de GDPR.
04-06-2024, 12:16 door Anoniem
Yelsigöz en haar troepen willen gewoon in uw privéberichtjes kunnen kinken, one way or another.
Zo kunnen ze uw persoonlijke berichtjes toevoegen aan het sleepnet, want dat is een blinde plek voor ze.
Jammer dat ze daar niet transparant in zijn, maar als ze dat waren zou het nooit goedgekeurd worden.
Daarna wil men er nog steeds geld mee verdienen, (metadata) dat gebeurd nu al met de sleepwet.
Waar geld is, stinkt het zaakje.
Ieder zinnig mens weet dat scannen op bestaand CSAM materiaal totaal geen nut heeft aangezien men die gewoon kan aanpassen, de inhoud versleutelen in een archief of gewoon een link doorsturen van een andere service zoals filesharing, ook Yelsigöz weet dat dondersgoed, ze wil gewoon lekker kunnen snuffelen in uw persoonlijke spulletjes.
Het gaat ze hier niet om kinderen, dat is een drogreden.
Misschien is het goed om te onderzoeken wat nou precies de werkelijke reden is dat overheden dit zo graag massaal willen...
Het is hoe dan ook volledig buiten proportie om miljoenen onschuldige mensen op deze manier wantrouwend te behandelen, schuldig voordat onschuldig bevinden.
De groep is een gevaar voor onze vrijheid in het (nu nog) westerse Nederland.
Jammer voor al die soldaten die zo hard hebben gevochten voor deze vrijheid.
Misschien denkt de volgende generatie soldaten wel twee keer na voordat ze hun leven voir niets weggooien voor deze gestapobende.
Het is belangrijk dat men leert van de geschiedenis, niet de fouten herhaalt.
04-06-2024, 12:25 door Anoniem
Kan iemand nog het gezeik herinneren met die blaastest die je verplicht bij je moest hebben, of de strenge controles op flitspaal meldingen op JOU navigatie? Het zal mij niet verbazen bij een controle dat z'n franse l*l de behanger wel ff de franse chat.check.app versie op JOU telefoon gaat zetten.
04-06-2024, 12:25 door Anoniem
Door Redactie: Gaan ze niet akkoord, dan kunnen ze geen foto's, video's en url's meer versturen.

Men tracht bij de gemakzuchtige massa meegaandheid af te dwingen en deze zo medeplichtig te maken aan hun eigen onderdrukking. Ik zie een lucratieve (illegale) markt ontstaan voor gekraakte versies van WhatsApp en burgerlijke ongehoorzaamheid. Met alternatieve E2EE chatapps, voor het massaal kunnen omzeilen van client-side scanning.
04-06-2024, 13:10 door Anoniem
Tja het moet überhaupt worden weggestemd deze wet het is buitenproportioneel. Ik weet ook niet of bijvoorbeeld de nieuwe anti phishing code die je bijvoorbeeld bij een pakketje hoogst persoonlijk kan aanmaken of dat af doende zou zijn om bijvoorbeeld oplichting tegen te gaan. Kwaadwillende kunnen altijd wel hun gang gaan het is en blijft dwijlen met de kraan open. Cybercriminelen vinden dan wel wat nieuws uit.
04-06-2024, 13:29 door Anoniem
Door Anoniem: Wie is Frankrijk. Een oude bezetter van ons land, net als de Duitsers. Allemaal verleden tijd. Moet je als volwassen mensen gewoon mee kunnen praten. Maar wel op basis van valide argumenten en elkaar recht in de ogen kunnen kijken over vooral grondrechten. De verschillen blijven natuurlijk. Want het stokbrood van Napoleon is echt gewoon lekkerder dan wat de plaatselijke bakker maakt. Aan de uitvinding van zijn burgerlijke stand heb ik mijn achternaam te danken. Frankrijk is een dusdanig toonbeeld van vrijheid dat onze eerste koningshuizen niet wisten om zo snel mogelijk naar Parijs te rijden met de koets om te hoelahoepen. Zijn we heel Luxemburg aan kwijtgraakt!

Waar het over veiligheid gaat en privacy, dat zouden de Fransen eigenlijk nog beter horen te weten dan wij. Hebben ze voor op de barricades gestaan. En de bastille bestormd.

De hele vrijheid van het "Westen" is vooral gebaseerd op drie culturen, de Nederlandse, de Franse en de Engelse. Daar zit de oerknal van de vrijheid wereldwijd. (Ik hoop dat het goed en ongecontroleerd ge-encrypt is wat ik nu schrijf want voor je het weet krijg je last met een snuffelpaalambtenaar die me niet goed begrepen had.)

Niet zo mee eens. Die hele vrijheid en cultuur is ontstaan als vlam in het oude Griekenland, overgegeven aan de Romeinen. Samen met de Germanen hebben deze Europa's cultuur en vrijheid verdedigd.

Pas later zijn Fransen, Engelsen enz gekomen die de cultuur en vrijheid verder hebben gebracht...
04-06-2024, 14:44 door Anoniem
Dan erbij, het is mijn computer/tablet/telefoon als ze een concreet verdacht hebben mogen ze al proberen om die te kraken.
04-06-2024, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem:
Ieder zinnig mens weet dat scannen op bestaand CSAM materiaal totaal geen nut heeft aangezien men die gewoon kan aanpassen, de inhoud versleutelen in een archief of gewoon een link doorsturen van een andere service zoals filesharing, ook Yelsigöz weet dat dondersgoed, ze wil gewoon lekker kunnen snuffelen in uw persoonlijke spulletjes.
Helaas is dat maar bij weinig mensen bekend. De meesten hebben een rotsvast geloof in dat de overheid hun nooit kwaad zal doen, kijk maar naar de Corona gelovigen. Ondanks alle leugens over overvoille IC's, vervalste foto's van grote hoeveelheden doodskisten in Italie, tegengestelde berichten van het RIVM, niet kloppende besmettingcijfers in de media t.o.v. de werkelijke cijfers bij het RIVM, bleven mensen rotsvast geloven dat ze in groot gevaar waren.
Ook nu zal het voor veel mensen van groot belang zijn dat kindermisbruikers en andere criminelen hierdoor veel gemakkelijker worden opgesppprd. Dat ze daarmee een groot deel van hun rechten verliezen deert ze niet want het doel heiligt voor velen nog steeds de middelen. Aangezien tegen geluiden al jaren door de media kaltgesteld of als complot theorieen worden weggezet, bereikt deze informatie het al beperkt werkende brein van de gemiddelde Nederlander niet.
Het zal een verloren strijd zijn dus kan er beter aan een alternatief gewerkt worden voor de gangbare media als WA, Signal ed.. Die zijn er maar worden nog nauwelijks gebruikt.
04-06-2024, 16:39 door Anoniem
Het demissionaire kabinet is niet tegen chatcontrole, zo laat Yesilgöz weten, maar dan alleen van bekend materiaal. "Nederland heeft bezwaren bij het detecteren van onbekend materiaal en grooming, omdat deze een niet te rechtvaardigen inbreuk maken op de grondrechten, zoals onder meer het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer.
Zo kennen we de "logica" van het (fysiek) loslopende AI-medium met de naam "Yesilgöz" weer: het detecteren van onbekend materiaal (en grooming) is een "niet te rechtvaardigen inbreuk op het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer", maar het detecteren van bekend materiaal is dat niet...
04-06-2024, 18:46 door Anoniem
Door Anoniem:
Het demissionaire kabinet is niet tegen chatcontrole, zo laat Yesilgöz weten, maar dan alleen van bekend materiaal. "Nederland heeft bezwaren bij het detecteren van onbekend materiaal en grooming, omdat deze een niet te rechtvaardigen inbreuk maken op de grondrechten, zoals onder meer het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer.
Zo kennen we de "logica" van het (fysiek) loslopende AI-medium met de naam "Yesilgöz" weer: het detecteren van onbekend materiaal (en grooming) is een "niet te rechtvaardigen inbreuk op het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer", maar het detecteren van bekend materiaal is dat niet...
Precies!
En alle berichten worden sowieso bij voorbaat onversleuteld (leesbaar althans) opgeslagen in een overheidsdatabase, de "herkenning" gebeurd pas achteraf...
04-06-2024, 20:14 door Anoniem
Niet zo mee eens. Die hele vrijheid en cultuur is ontstaan als vlam in het oude Griekenland, overgegeven aan de Romeinen. Samen met de Germanen hebben deze Europa's cultuur en vrijheid verdedigd.

Pas later zijn Fransen, Engelsen enz gekomen die de cultuur en vrijheid verder hebben gebracht...

De Griekse democratie is echt de moeder van de eicel geweest. De Romeinen helemaal niet. In het begin wel, maar daarna, toen het rijk te groot werd, allemaal dictators. Gingen die te ver, mes erin en hup de Tiber in. En daarnaast slaven houden omdat ze de wasmachine nog niet uit konden vinden. Het was wel groot. Maar humaan zeker niet. Het waren wel de meest succesvolle barbaren voor hun tijd. Ze hadden de zaakjes meer onder controle dan de hele europese commissie. Dat moet je ze wel nageven.

De echte beschaving is pas gekomen met de Nederlandse onafhankelijkheid, de Franse revolutie en de stillere Engelse. Daar liggen de roots en de root passwords ook. Zelfs de Amerikaanse grondwet is daar maar een gebruikt nat theezakje bij. Omdat vanaf dat moment de stoel in Rome het nakijken had, (die nog tot 1864 een beul in dienst hadden om koppen af te hakken), is al het moois kunnen ontstaan waar we nog alle dagen plezier van hebben. Vrijheid. Privacy. Veiligheid.
04-06-2024, 22:09 door Anoniem
De Amerikaanse grondwet, totdat die afgebroken werd de laatste decennia, was in origine 1 van de sterkste op gebied van vrijheid die we ooit gekend hebben. Daar zijn onze grondwetten niets bij.

Niet voor niets dat ons volk en masse gemigreerd is naar Noord Amerika en Zuid Afrika. Omdat die zogenaamde vrijheid hier niks betekende...
04-06-2024, 23:07 door Anoniem
Door Anoniem:
Niet zo mee eens. Die hele vrijheid en cultuur is ontstaan als vlam in het oude Griekenland, overgegeven aan de Romeinen. Samen met de Germanen hebben deze Europa's cultuur en vrijheid verdedigd.

Pas later zijn Fransen, Engelsen enz gekomen die de cultuur en vrijheid verder hebben gebracht...

De Griekse democratie is echt de moeder van de eicel geweest. De Romeinen helemaal niet. In het begin wel, maar daarna, toen het rijk te groot werd, allemaal dictators. Gingen die te ver, mes erin en hup de Tiber in. En daarnaast slaven houden omdat ze de wasmachine nog niet uit konden vinden. Het was wel groot. Maar humaan zeker niet. Het waren wel de meest succesvolle barbaren voor hun tijd. Ze hadden de zaakjes meer onder controle dan de hele europese commissie. Dat moet je ze wel nageven.

De echte beschaving is pas gekomen met de Nederlandse onafhankelijkheid, de Franse revolutie en de stillere Engelse. Daar liggen de roots en de root passwords ook. Zelfs de Amerikaanse grondwet is daar maar een gebruikt nat theezakje bij. Omdat vanaf dat moment de stoel in Rome het nakijken had, (die nog tot 1864 een beul in dienst hadden om koppen af te hakken), is al het moois kunnen ontstaan waar we nog alle dagen plezier van hebben. Vrijheid. Privacy. Veiligheid.
Athena. Ook niet alles mooi en fraai met de schervengerichten, en het proces socrates. Je zal maar veroordeeld worden tot het drinken van de gifbeker, en uit welk gif dat gebrouwen is.
05-06-2024, 01:31 door Anoniem
Door Anoniem: Dan erbij, het is mijn computer/tablet/telefoon als ze een concreet verdacht hebben mogen ze al proberen om die te kraken.

Als alle wetten van de gevangenis dichtgespijkerd zijn gaat het feest beginnen.. Misschien niet weer een pandemie, maar eerder een cyberdreiging of Rusland of wat anders, waardoor jij straks moet doen wat zij jou zeggen....

Misschien moet je wel via dwang of coersie andere burgers in het gereel gaan houden , als dit er komt....

Soort eenheidsworst

Waar denk je dat Chat control voor misbruikt gaat worden straks? Denk je echt dat pedos massaal opgepakt worden? Of de volgende Willem Engel....?

Chatcontrol false positives kunnen misbruikt worden om jou op te pakken, jou dwingen de tel te openen, want je wil geen pedo zijn toch?
Zo gaat die spel gespeeld worden, denk ik

Elke dissident kan door AI als CSAM creator worden gemarkeerd, how convenient

De enigen die er 0 last van hebben, denken ze zelf, zijn de jaknikkers die denken dat de overheid altijd 100% goed is , en nu.nl een bron van pure waarheid is,etc

Deze groep mensen, gutmens, met een Vara abonnement en in een bubble van circlejerkende academici , leven zo onwijs in een bubble, dat ze niet door hebben gebrainwashed te zijn (want ja, hoog IQ hoog opgeleid.. Brainwash zijn alleen Andersen, liefst in andere landen)

Door deze groep (grootste deel bevolking) zitten wij straks in een open air gevangenis, een cybernetische gevangenis....

Mensen als dissidenten hebben allang gemerkt dat als je iets van waarheid online zet, je offline gevolgd en getreiterd kunt worden , volgens sommigen een soort stalken.. De sterksten trekken zich er niets van aan, en beschouwen het maar als een fanclub..
De zwakkeren die doen mee, geeft ze ook het gevoel ergens bij te horen... Beetje zoals een religieuze sekte...

Wie weet waar ik het over heb?

En waar we dit eerder gezien hebben...?

Dit is al in Nederland overigens..... En het zijn een paar groepjes , met slechte bedoelingen voor de individu....
05-06-2024, 05:52 door Anoniem
"Wat nu?" zei Pichegru?

Was er volledige transparantie van de beleidsmakers, zou men zich rotschrikken.
Wie de werkelijke grote plannen zou vetellen , draait zo'n 15 jaar de nor in.

Zelfs de gezelligheid van de oude socialistische systemen, zoals PRL, is volledig verdwenen.
De boel tegen elkaar opjuinen, haat en nijd, mensen uitbuiten en "versjacheren".

Karma is the bitch.
05-06-2024, 11:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Dan erbij, het is mijn computer/tablet/telefoon als ze een concreet verdacht hebben mogen ze al proberen om die te kraken.

Als alle wetten van de gevangenis dichtgespijkerd zijn gaat het feest beginnen.. Misschien niet weer een pandemie, maar eerder een cyberdreiging of Rusland of wat anders, waardoor jij straks moet doen wat zij jou zeggen....

Misschien moet je wel via dwang of coersie andere burgers in het gereel gaan houden , als dit er komt....

Soort eenheidsworst

Waar denk je dat Chat control voor misbruikt gaat worden straks? Denk je echt dat pedos massaal opgepakt worden? Of de volgende Willem Engel....?

Chatcontrol false positives kunnen misbruikt worden om jou op te pakken, jou dwingen de tel te openen, want je wil geen pedo zijn toch?
Zo gaat die spel gespeeld worden, denk ik

Elke dissident kan door AI als CSAM creator worden gemarkeerd, how convenient

De enigen die er 0 last van hebben, denken ze zelf, zijn de jaknikkers die denken dat de overheid altijd 100% goed is , en nu.nl een bron van pure waarheid is,etc

Deze groep mensen, gutmens, met een Vara abonnement en in een bubble van circlejerkende academici , leven zo onwijs in een bubble, dat ze niet door hebben gebrainwashed te zijn (want ja, hoog IQ hoog opgeleid.. Brainwash zijn alleen Andersen, liefst in andere landen)

Door deze groep (grootste deel bevolking) zitten wij straks in een open air gevangenis, een cybernetische gevangenis....

Mensen als dissidenten hebben allang gemerkt dat als je iets van waarheid online zet, je offline gevolgd en getreiterd kunt worden , volgens sommigen een soort stalken.. De sterksten trekken zich er niets van aan, en beschouwen het maar als een fanclub..
De zwakkeren die doen mee, geeft ze ook het gevoel ergens bij te horen... Beetje zoals een religieuze sekte...

Wie weet waar ik het over heb?

En waar we dit eerder gezien hebben...?

Dit is al in Nederland overigens..... En het zijn een paar groepjes , met slechte bedoelingen voor de individu....
Daar zijn ze nu al mee bezig, de heimelijke overheidsplannetjes voor overheidscensuur.
https://www.security.nl/posting/841334/Kabinet+komt+binnenkort+met+nieuwe+maatregelen+voor+aanpak+%27desinformatie%27
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.