image

ING schakelt volgende maand magneetstrip op betaalpassen uit

woensdag 19 juni 2024, 15:46 door Redactie, 19 reacties

ING schakelt volgende maand de magneetstrip op betaalpassen uit, zo heeft de bank bekendgemaakt. Dit kan er voor zorgen dat klanten in bepaalde landen niet meer met hun betaalpas kunnen afrekenen. In Europa wordt de magneetstrip niet meer gebruikt en kunnen klanten via de chip op de betaalpas betalen. Buiten Europa was dit vaak niet het geval.

Om skimmingfraude tegen te gaan moesten klanten die hun betaalpas buiten Europa wilden gebruiken die tijdelijk op 'Wereld' zetten. "Maar dat hoeft nu niet meer, want inmiddels zijn ook buiten Europa betalingen via de chip standaard geworden. Daarom zetten we op 1 juli de dekking van je pas op Wereld en kun je veilig geld opnemen en betalen op bijna alle plekken ter wereld", aldus ING.

"Omdat alle betalingen nu standaard via de chip worden verwerkt en de magneetstrip uitstaat kan het voorkomen dat je op enkele plaatsen op IJsland, in de Verenigde Staten en in Australië in winkels niet meer met je Betaalpas kunt afrekenen", zo laat de bank verder weten. Daarnaast zal het op enkele Caribische eilanden plus Bermuda bij een aantal geldautomaten niet mogelijk zijn om geld met de betaalpas op te nemen. Voor deze situaties wordt aangeraden een creditcard of contant geld mee te nemen.

ING legt uit dat de magneetstrip niet van de betaalpas verdwijnt. "Je kunt er niet meer mee betalen, maar de magneetstrip blijft op de Betaalpassen zitten. Want hiermee krijg je bijvoorbeeld in het buitenland toegang tot de ruimte met hierin de geldautomaat."

Reacties (19)
19-06-2024, 16:03 door Anoniem
Ik vind het een goed idee (jeemig wat heeft dat lang geduurd zeg!) dat men de magneetstrip nu uitfaseert, alleen jammer dat er dan weer ongevraagd dingen gedaan worden als "we zetten op 1 juli de dekking van je pas op Wereld en kun je veilig geld opnemen en betalen op bijna alle plekken ter wereld".
Wat nou als ik helemaal niet op bijna alle plekken ter wereld kom? Kan die pas dan niet veel beter op "Europa" blijven staan?
19-06-2024, 16:16 door Anoniem
Duidelijk voorbeeld van voortdurende balans tussen availability en security .

Ergens bij de ING heeft beslist iemand rapportages zitten schrijven (scripten ? sql-query ? supplier uitvraag ?) over de dekking/#transacties die nog magneetstrip gebaseerd waren , en welke skimmers waren.

En dan heeft iemand de knoop doorgehakt - ok, weinig genoeg, dan kunnen we het nu uitzetten en moeten die mensen maar een CC of cash gebruiken.

Waarschijnlijk ook afgewogen naar skimmer-fraude , en waar de mules hun kloon-magneetstrip konden gebruiken.

Het zou leuk zijn ooit te horen wat voor aantallen/percentages en afwegingen waren op moment dat ze deze keus maakten.
19-06-2024, 16:25 door Anoniem
Mooi moment gekozen door ING, midden in de vakantie van velen.
19-06-2024, 16:59 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind het een goed idee (jeemig wat heeft dat lang geduurd zeg!) dat men de magneetstrip nu uitfaseert, alleen jammer dat er dan weer ongevraagd dingen gedaan worden als "we zetten op 1 juli de dekking van je pas op Wereld en kun je veilig geld opnemen en betalen op bijna alle plekken ter wereld".
Wat nou als ik helemaal niet op bijna alle plekken ter wereld kom? Kan die pas dan niet veel beter op "Europa" blijven staan?

Typisch verschil tussen "ikke" denken en "de klanten" denken.

Ze zullen altijd wel een zomer piek aan 'noodoproepen' gehad hebben van mensen die ergens buiten Europa ontdekken dat ze niet kunnen pinnen / betalen want vergeten om te zetten.

De boel op "Europa" laten staan , dan blijf je die piek houden .

Het risico op succesvol skimmen zal voldoende afgenomen zijn dat 'iedereen op Wereld' geen (groot) risico meer is.
19-06-2024, 17:01 door Anoniem
Door Anoniem: Mooi moment gekozen door ING, midden in de vakantie van velen.

Niet zo mooi als het het kunnen zijn. Ik denk dat het project een beetje uitgelopen is.

Ze zullen het VOOR de vakantie van velen hebben willen doen, zodat degenen die buiten Europa ontdekken dat ze niet omgezet hadden geholpen zijn.
19-06-2024, 17:31 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik vind het een goed idee (jeemig wat heeft dat lang geduurd zeg!) dat men de magneetstrip nu uitfaseert, alleen jammer dat er dan weer ongevraagd dingen gedaan worden als "we zetten op 1 juli de dekking van je pas op Wereld en kun je veilig geld opnemen en betalen op bijna alle plekken ter wereld".
Wat nou als ik helemaal niet op bijna alle plekken ter wereld kom? Kan die pas dan niet veel beter op "Europa" blijven staan?

Typisch verschil tussen "ikke" denken en "de klanten" denken.

Ze zullen altijd wel een zomer piek aan 'noodoproepen' gehad hebben van mensen die ergens buiten Europa ontdekken dat ze niet kunnen pinnen / betalen want vergeten om te zetten.

De boel op "Europa" laten staan , dan blijf je die piek houden .

Het risico op succesvol skimmen zal voldoende afgenomen zijn dat 'iedereen op Wereld' geen (groot) risico meer is.

Geen groot risico meer voor de bank.
Maar voor de individuele klant?

Degenen die buiten europa reizen, weten dit al, of leren het heel snel.
De rest heeft het niet 24/7/365 nodig.

Of verblijven alle klanten van de ING het hele jaar door buiten europa? Wat doet de ING dan nog in europa.
19-06-2024, 18:36 door Anoniem
Magneetstrip was altijd een backup voor als de chip kapot ging
19-06-2024, 19:08 door Anoniem
Het is toch wel grappig, mede kijkend naar de commentaren hierboven en de verwachtingen die daaruit spreken, hoe ontzettend hard de ontwikkelingen zijn gegaan.

Het is zo gelopen dat ik in de jaren '90 meerdere keren in Sri Lanka ben geweest, en daar was het überhaupt nog niet mogelijk om te pinnen. Voor de jonge mensen die niet weten hoe het dan wel ging: dan regelde je bij je bank in Nederland traveller's cheques die je bij banken in het land van bestemming kon inwisselen voor geld. Dan werd je typisch, als westerling in je bezwete vakantiekloffie, naar het kantoor van de filiaaldirecteur geleid die een praatje met iemand van ver duidelijk interessant vond, en die steevast in een kantoor zat waarvan je zou verwachten dat die alleen maar in parodieën bestaan: de hele ruimte stond letterlijk vol met soms metershoge stapels dossiers. Soms waren er meerdere banken vlak bij elkaar, in Anuradhapura was zelfs een kruising die daarom informeel "bank square" werd genoemd, en als je dan voor je je het kantoor van de directeur in liet loodsen eerst even overal vroeg naar de wisselkoers bleek zelfs dat ze behoorlijk verschillende koersen hanteerden en dus ofwel geen actuele informatie hadden, of je bedonderden. Hoe dan ook kon je dan de gunstigste bank kiezen.

Niet over bankpassen maar wel over banken: Ik nam een keer de trein van Kandy door het bergland naar het zuiden, die door schitterende landschappen traag reed vanwege "weak sleapers", afgaande op bordjes langs het spoor, wat niet betekende dat in een land waar men zich geen ruk van geluidsoverlast aantrok de spoorwegen dat wel deden, sleapers zijn bielzen. Op elk station kwam een menigte kooplieden even de trein in om Srilankaanse lekkernijen te verkopen (die zeer de moeite waard zijn). Ik kocht wat, en het papieren zakje waarin het zat bleek een hergebruikt bankdocument te zijn waarop namen, rekeningnummers en banksaldi stonden.

Jaren erna vroeg een collega, die er eens heen wilde en zich herinnerde dat ik daar geweest was, me hoe makkelijk je daar geld kon pinnen. Dat had ik helemaal niet meegemaakt en ik wist niet hoe dat zich ontwikkeld had, maar ik kende iemand die er regelmatig kwam en die heb ik het gevraagd. Behalve dat dat daar inmiddels ook op veel plaatsen kon vertelde die me een prachtige anekdote. Iemand die hij kende was bij een van de eerste geldautomaten in de hoofdstad Colombo geld gaan opnemen. De pas ging het apparaat in, hij toetste de pincode in, koos het bedrag en dergelijke, en vervolgens gebeurde er een hele tijd niets. Hij werd nerveuzer en nerveuzer, maar opeens kwam gelukkig toch de pas naar buiten, en zijn geld. Om het stapeltje bankbiljetten zat een elastiekje. Dat is niet iets dat geldautomaten doen, er moet iemand achter de niet volledig werkende automaat hebben gezeten die het handmatig afhandelde.

Je mist toch een hoop leuke dingen als alles modern is en goed werkt ;-).
19-06-2024, 19:51 door Anoniem
De motivatie is totaal onzinnig in ogenschouw nemend dat het mogelijk de strip alleen per regio uit te zetten.
Die wereld dekking heb je gewoon een credit card voor die wereld wijd geaccapteerd is. De ING pas word lang niet overal geaccepteerd. In Afrika en in diverse Arabische staten moet je echt een bank zoeken waar de pas geaccepteerd word, magneet strip of niet. ( Ik praat hier over hoofdsteden niet over gehuctjes)

Dan ook nog de maatregel in vakantie tijd dat veel mensen het niet meekrijgen of gaan tegensputteren.

TJa, Alleen maar om het betalen op agrressieve wijze met de chip/draadloos te bevorderen.
Het is vrij simpeler om dit optie in het menu te maken zodat de consument kan kiezen/aanpassen.

In ieder geval Daag!! ING bij de SNS is er een klant vriendelijker beleid.

Je zal maar net aan je mondiale sabatical zijn begonnen van dan ben je dat jaar lekker goedkoop uit zeg maar...
20-06-2024, 02:05 door Anoniem
Betekent dit dat ik bij een geldautomaat niet meer aan de kaartgleuf hoef te voelen of er skimapparatuur op zit, omdat de pasjes nu niet meer gekopieerd kunnen worden?
20-06-2024, 08:36 door Anoniem
Ik lees hier in de reacties weer een hoop onzin zeg.

Lees het artikel eens! De magneetstrip wordt vrijwel nergens ter wereld meer gebruikt.
Mastercard kondigde in 2021 al aan de magneetstrip uit te faseren. Vanaf 2024 is de magneetstrip niet meer verplicht op de betaalpas. Vanaf 2029 zullen nieuwe kaarten helemaal geen magneetstrip meer hebben.

Ik heb zelf in de USA de laatste jaren de magneetstrip al niet meer gebruikt.

En als je op reis gaat, neem je voor de zekerheid toch altijd een (prepaid)CC mee?

https://www.mastercard.com/news/perspectives/2021/magnetic-stripe/
20-06-2024, 09:00 door Anoniem
Van het voorjaar werkte de ING-pas bij veel pin-automaten in Athene niet.
20-06-2024, 09:51 door Bitje-scheef
Ik weet nog de eerste uitzendingen waarbij techjournalisten een stukje videoband gebruikte om de passen te kraken.
Wat gedeeltelijk ook gelukt is.
20-06-2024, 09:54 door Bitje-scheef - Bijgewerkt: 20-06-2024, 09:55
Door Anoniem: Van het voorjaar werkte de ING-pas bij veel pin-automaten in Athene niet.

Dat is denk ik een ander verhaal, dat heeft te maken met de vpay/meastro acceptatie. Niet iedere bank accepteert deze.
Zoals in de VS sommige de mastercard of visa niet accepteren. In NL wordt ook niet iedere CC geaccepteerd als betaalmiddel in de winkel. Dit is weer afhankelijk van het contract.
20-06-2024, 12:45 door Anoniem
Ja idd ik ben er als klant van de ing ook niet over ingelicht geloof ik in een bericht van de app. Dat de magneetstrip suitgezet wordt. Maar als ik moet tanken in Duitsland bijvoorbeeld leest hij dan van de Chip op de pas of nog van de strip. Want in Duitsland betalen ze soms nog wel op een andere manier zoals meer contant nog,dan hier.
20-06-2024, 12:55 door Anoniem
ING beschikt blijkbaar over zeer geavanceerde technologie. Ze zijn in staat om op afstand de magneetstrip op je betaalpas uit te zetten. Zelfs Australië kunnen ze, waarschijnlijk met een straalzender, bereiken. Dan moet de aarde toch echt plat zijn. ;-)

Het zo ook kunnen, dat ze de gelezen data van de magneetstrip niet meer centraal gebruiken voor financiële transacties. Dit kan dan ook toegepast worden als de aarde een bol is.

Wat een titel van een onderwerp al kan suggereren.
21-06-2024, 00:26 door ErikBrown
Door Anoniem: Ik vind het een goed idee (jeemig wat heeft dat lang geduurd zeg!) dat men de magneetstrip nu uitfaseert, alleen jammer dat er dan weer ongevraagd dingen gedaan worden als "we zetten op 1 juli de dekking van je pas op Wereld en kun je veilig geld opnemen en betalen op bijna alle plekken ter wereld".
Wat nou als ik helemaal niet op bijna alle plekken ter wereld kom? Kan die pas dan niet veel beter op "Europa" blijven staan?

De optie om de pas alleen in Europa te laten werken was ingesteld omdat alle transacties in Europa al alleen de chip gebruiken. In Europa zijn alle betaal apparaten en ATMs zo ingesteld dat de magneetstrip niet meer gebruikt wordt voor transacties. Maar buiten Europa wordt nog vaak de magneetstrip wel geaccepteerd voor transacties.

Criminelen kunnen de chip van een pas niet namaken maar wel de magneetstrip. Dus door transacties alleen in Europa toe te staan kunnen criminelen geen transacties doen met een nagemaakte pas. Dus daarom was het veiliger om transacties vanuit landen buiten Europa niet toe te staan. Maar omdat ING nu helemaal geen transacties die de magneetstrip gebruiken zal toestaan, is er geen reden meer om transacties uit landen buiten Europa standaard te blokkeren.
21-06-2024, 10:42 door Anoniem
Door ErikBrown:
Door Anoniem: Ik vind het een goed idee (jeemig wat heeft dat lang geduurd zeg!) dat men de magneetstrip nu uitfaseert, alleen jammer dat er dan weer ongevraagd dingen gedaan worden als "we zetten op 1 juli de dekking van je pas op Wereld en kun je veilig geld opnemen en betalen op bijna alle plekken ter wereld".
Wat nou als ik helemaal niet op bijna alle plekken ter wereld kom? Kan die pas dan niet veel beter op "Europa" blijven staan?

De optie om de pas alleen in Europa te laten werken was ingesteld omdat alle transacties in Europa al alleen de chip gebruiken. In Europa zijn alle betaal apparaten en ATMs zo ingesteld dat de magneetstrip niet meer gebruikt wordt voor transacties. Maar buiten Europa wordt nog vaak de magneetstrip wel geaccepteerd voor transacties.

Criminelen kunnen de chip van een pas niet namaken maar wel de magneetstrip. Dus door transacties alleen in Europa toe te staan kunnen criminelen geen transacties doen met een nagemaakte pas. Dus daarom was het veiliger om transacties vanuit landen buiten Europa niet toe te staan. Maar omdat ING nu helemaal geen transacties die de magneetstrip gebruiken zal toestaan, is er geen reden meer om transacties uit landen buiten Europa standaard te blokkeren.

Het is mogelijk om een pas die je hier in Nederland steelt in een paslezer te doen (is gewoon een serieel protocol wat je via een RS232 of USB poort kunt aansturen) en dat ding via een TCP/IP verbinding over internet te laten communiceren met een vergelijkbaar maar dan "male" device: een pasje in de vorm van een printplaat die je in een betaalapparaat stopt waar ook ter wereld (bij een handlanger).
Dan kun je op die plek betalingen doen "met jouw pas". Hetzelfde principe als waarmee je smartcards voor abonneetv kunt delen.
Nee, je decrypt niets en hoeft geen keys te weten of wat dan ook, je relayeert gewoon transparant de communicatie met de kaart.

Zou toch wel handig zijn als dat default niet werkt op 80% van de wereld en zeker in landen waar het dan heel lastig wordt om daders te achterhalen. Dus doe mijn pas alleen maar werkend maken in Europa.
22-06-2024, 20:43 door Anoniem
Door Anoniem: ING beschikt blijkbaar over zeer geavanceerde technologie. Ze zijn in staat om op afstand de magneetstrip op je betaalpas uit te zetten. Zelfs Australië kunnen ze, waarschijnlijk met een straalzender, bereiken. Dan moet de aarde toch echt plat zijn. ;-)

Het zo ook kunnen, dat ze de gelezen data van de magneetstrip niet meer centraal gebruiken voor financiële transacties. Dit kan dan ook toegepast worden als de aarde een bol is.

Wat een titel van een onderwerp al kan suggereren.
ING accepteerd geen authorisaties meer die met de magneetstrip zijn gedaan. Magneetstrip op de kaart blijft gewoon werken, je kunt alleen geen transactie meer doen.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.