image

Schiphol meldt grote gevolgen voor vluchten door 'wereldwijde computerstoring'

vrijdag 19 juli 2024, 10:24 door Redactie, 1 reacties

Een 'wereldwijde computerstoring' zorgt voor problemen op Schiphol, zo laat de luchthaven vandaag via de eigen website weten. Het bedrijf vermeld niet of het gaat om de Azure-storing bij Microsoft of de problemen met de CrowdStrike-beveiligingssoftware. Volgens de luchthaven heeft de 'wereldwijde computerstoring' ook grote impact op vluchten van en naar Schiphol. "De impact wordt nu in kaart gebracht", aldus de luchthaven in een korte verklaring. Schiphol adviseert reizigers met vragen om contact met de eigen luchtvaartmaatschappij op te nemen en de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden.

Transavia laat tegenover media weten dat het vandaag vermoedelijk een 'rommelige dag' gaat worden. De website van de luchtvaartmaatschappij geeft een foutmelding weer. "502 Bad Gateway Microsoft-Azure-Application-Gateway/v2", wat lijkt te duiden op de Azure-problemen bij Microsoft.

Reacties (1)
Gisteren, 16:48 door Cash is Koning
Ja, bericht klopt (helaas) als een bus. Er staan heel veel mensen vast op luchthavens (ook 1 familielid). Nog bedankt mensen die deze crappy update hebben uitgerold.

Vraag mij wel af of er nog schadeloosstelling komt voor de gedupeerden. Wie weet "wordt vervolgd".
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.