image

CrowdStrike: 97 procent van getroffen systemen weer hersteld

vrijdag 26 juli 2024, 10:39 door Redactie, 2 reacties

Meer dan 97 procent van de systemen die vorige week getroffen werden door een defecte update van CrowdStrike en daardoor stopten met werken zijn inmiddels weer hersteld, zo stelt het securitybedrijf. Dat houdt in dat nog zo'n 250.000 systemen niet operationeel zijn. Eerder claimde Microsoft dat de wereldwijde storing door de update 8,5 miljoen computers had geraakt.

Volgens CrowdStrike-ceo George Kurtz zijn de herstelwerkzaamheden versneld door onder andere de ontwikkeling van 'automatische hersteltechnieken'. Eerder stelde het Amerikaanse verzekeringsbedrijf Parametrix dat Fortune 500-bedrijven door de storing 5,4 miljard dollar schade hadden geleden. Wereldwijd zou de schade 15 miljard dollar kunnen bedragen. Door de fout verloor CrowdStrike miljarden dollars aan beurswaarde.

Reacties (2)
Gisteren, 10:54 door Anoniem
Ze hebben in ieder geval hun naam waargemaakt: they've stricken quite a crowd.
Gisteren, 10:58 door Bitje-scheef
Ik pak vast chips en cola voor de verdere (juridische) nasleep. Het softwaremodel qua voorwaarden gaat hiermee mogelijk op de schop. Is niet meer houdbaar.
Reageren
Ondersteunde bbcodes
Bold: [b]bold text[/b]
Italic: [i]italic text[/i]
Underline: [u]underlined text[/u]
Quote: [quote]quoted text[/quote]
URL: [url]https://www.security.nl[/url]
Config: [config]config text[/config]
Code: [code]code text[/code]

Je bent niet en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.